• Wskazówki dla zarządu Autor: ~Piotr [109.95.89.*]
    Ponieważ władze Elzabu wyraźnie nie ogarniają tematu zarządzania spółką pozwolę sobie udzielić kilku wskazówek:

- Udziały w Comp Centrum Innowacji - SPRZEDAĆ - niech to Comp odkupi
    - Podjąć działania w celu zabezpieczenia spłaty pożyczki udzielonej firmie z Dubaju w kwocie prawie 3 mln Euro spółce z Dubaju (poręczenie, hipoteka, gwarancja bankowa)

Odzyskane pieniądze przeznaczyć na:
    - odkupienie hali produkcyjnej i biurowca.
    - zatrudnienie pracowników i wznowienia produkcji
    - rozpoczęcie produkcji elektroniki i urządzeń precyzyjnych na potrzeby sektora zbrojeniowego i medycznego.

Taka strategia powinna przynieś odpowiednie korzyści akcjonariuszom Spółki Elzab. Akcjonariusze, zwłaszcza ci drobni zainwestowali swoje oszczędności w spółkę Elzab bo takowa produkowała kasy fiskalne i inne urządzenia elektroniczne.

Fanaberie zarządu polegające na inwestycjach w kiepsko rokujące przedsięwzięci narażają drobnych akcjonariuszy na straty
    Kurs akcji spada. Dywidenda nie jest wypłacana.
  • Re: Wskazówki dla zarządu Autor: ~xyz [5.184.195.*]
    Wszyscy to wiedza
  • Re: Wskazówki dla zarządu Autor: ~Brygadadżi [188.146.196.*]
    Będziemy bogaci trzymać papier
  • Re: Wskazówki dla zarządu Autor: ~peperoni [31.6.159.*]
    Dnia 2023-04-28 o godz. 18:48 ~Brygadadżi napisał(a):
    > Będziemy bogaci trzymać papier

sciągneli od leszcza znowu papier po 1,6x tzn za darmo, papiery wart wielokrotnie wiecej, kto trzyma bedzie bardzo bogaty
  • Re: Wskazówki dla zarządu Autor: ~Brygadadżi [188.146.205.*]
    Ja nic nie oddałem to ja kupiłem to za 1.6 od wystraszonych
    Kumuluję do wzrostów
  • Re: Wskazówki dla zarządu Autor: ~Zenek [5.173.32.*]
    Poza rynkiem tez odbierasz?
  • Re: Wskazówki dla zarządu Autor: ~Brud [188.146.196.*]
    Co mam odbierać?
  • Re: Wskazówki dla zarządu Autor: ~Brygadadżi [188.146.196.*]
    Poza rynkiem myślę o takich cwaniakach jak ty żeby mnie nie wyh.......i. dziubasku
  • Re: Wskazówki dla zarządu Autor: ~m61 [31.6.159.*]
    Dnia 2023-04-29 o godz. 17:26 ~Brygadadżi napisał(a):
    > Poza rynkiem myślę o takich cwaniakach jak ty żeby mnie nie wyh.......i. dziubasku

NIE MYŚL TYLKO ZBIERAJ JAK MASZ ZA CO, TUTAJ ZBIERAJĄ TOWAR OD LESZCZA POD 1000% WYBICIE. KAPITALIZACJA TEJ SPÓŁKI POWINNA WYNIEŚĆ CO NAJMNIEJ 300 MLN ZŁ
  • Re: Wskazówki dla zarządu Autor: ~Hydrailik [5.184.205.*]
    Jakie 300? Bez kozery powoem pińcet!
  • Re: Wskazówki dla zarządu Autor: ~Uszczelka [89.64.42.*]
    To ja już nic nie rozumiem będzie dobrze czy źle z tymi akcjami
  • Re: Wskazówki dla zarządu Autor: ~xyz [5.184.223.*]
    Do spekulacji jest ok. Kurs spada i rosnie. Kup tanio, sprzedaj drozej. Na dlugoterminowa inwestycje sie nie nadaje. Za rok, dwa Elzab zbankrutuje
  • Re: Wskazówki dla zarządu Autor: ~DOBRArada [31.6.159.*]
    akurat elzab zbankrutuje, za dwa lata to tutaj bedzie 15-17 zł wytrwali będą nagrodzeni jak kiedyś na 01 cyberaton, kisił się kilka lat aż w końcu poszedł z 8 gr na ponad 8 zł
  • Re: Wskazówki dla zarządu Autor: ~xyz [5.184.223.*]
    Biurowiec wynajeli do konca 2024. Co bedzie pozniej? Pojda do Nowego Sacza albo na ulice? Zadnego majatku rzeczowego nie ma. Wykrawarke tez sprzedaja. Zostaly tylko dlugi i materialy do produkcji. Produkcji, ktorej Elzab juz nie prowadzi
  • Re: Wskazówki dla zarządu Autor: ~ZOOL [31.7.45.*]
    No to ktoś pojechał. Słabe te rekomendacje :) / Dlatego, to nie zarządzasz spółką. Po to robię restrukturyzacje bo pomysły jak twoje się nie sprawdziły. Comp inowwacje to akurat bardzo dobry pomysł. Zobacz co sie dzieje z eurocash i ich wspolpracą. Daj temu troche czasu, nadal to ma wartość. Po co trzymać hale skoro można zlecić podwykonawcy?? tym bardziej przy tych cenach gazu i energii. Głowa do góry :) Ja w tym tygodniu kupuje 15-20 tys akcji ;p
  • Re: Wskazówki dla zarządu Autor: ~Xyz [31.0.85.*]
    Comp Innowacje inwestuje w akcje Compa. Gdzie tu jest ten pomysl? Gdzie innowacja?? Kupowali po 73 zl. Czyli stracili 20 zl na akcji. Spolka miala 18 mln strat za 2022 rok.. Przy przychodach 26 mln zl.
  • Re: Wskazówki dla zarządu Autor: ~xyz [5.184.215.*]
    Pierwsza zasada nowoczesnego zarzadzania: NIGDY NIE ODDAWAJ PODWYKONAWCA GLOWNEGO BIZNESU. Wiele firm tak zrobilo i wiekszosc upadla. Teraz wszystkie firmy same produkuja najwazniejsze komponenty. W outsoursing mozna oddac ochrone, sprzatanie, ksiegowosc... Produkcja oddana do Compa juz nie wroci. Comp przejal technologie i know how. Elzab to tylko wydmuszka. W Elzabie zostala gora materialow do produkcji, ktore sa bezwartosci.
  • Re: Wskazówki dla zarządu Autor: ~do_xyz [31.6.159.*]
    Dnia 2023-05-02 o godz. 07:27 ~xyz napisał(a):
    > Pierwsza zasada nowoczesnego zarzadzania: NIGDY NIE ODDAWAJ PODWYKONAWCA GLOWNEGO BIZNESU. Wiele firm tak zrobilo i wiekszosc upadla. Teraz wszystkie firmy same produkuja najwazniejsze komponenty. W outsoursing mozna oddac ochrone, sprzatanie, ksiegowosc... Produkcja oddana do Compa juz nie wroci. Comp przejal technologie i know how. Elzab to tylko wydmuszka. W Elzabie zostala gora materialow do produkcji, ktore sa bezwartosci.

czy masz akcje, czy może chcesz je kupić za friko., racje masz ale elzab nie upada przecież jeszcze - skoro jest tak źle dlaczego akcjonariusze nie sypią jeszcze pkc, sypać bo jak mówisz to bankrut
  • Re: Wskazówki dla zarządu Autor: ~xyz [109.95.89.*]
    Zastanawiam się ile te akcje są warte.
    Nie bardzo rozumiem politykę zarządu. Wytransferowali 80 mln zł, pośrednio w akcje Compa. Przecież Comp Centrum Innowacji powstał, żeby skupić 15% akcji Compa. Spółka CCI praktycznie nie działa. Strona internetowa Comp Centrum Innowacji to parodia. Część po polsku. część po angielsku. Sama fasada bez treści.
    Cały majątek Elzabu został zastawiony lub sprzedany. Mają materiały do produkcji, których wartość może być znikoma. Ale nawet te materiały są zastawione pod kredyt w ING. Spółka jest totalnie zadłużona.
    Produkcja wygaszona. Pracownicy produkcji zwolnieni. Zresztą sprzedali maszyny i halę. Po co im pracownicy?

Te inwestycje w akcje Compa to też ryzyko. Branża informatyczna jest przed wielkim kryzysem. W USA już są zwolnienia i upadłości. Skoro giganci jak Google i Facebook mają problemy to małe firmy jak Comp są poważnie zagrożone.

Masz jakieś argumenty, że warto zainwestować w akcje Elzabu? Może mnie przekonasz?
    Skoro Twoim zdaniem przed Elzabem jest świetlana przyszłość!

Jak napiszesz coś sensownego to też kupie trochę papierów Elzabu. Czasy ciężkie. Przydałoby się trochę zarobić.
  • Re: Wskazówki dla zarządu Autor: ~baba_zWOZUkoniomLże [31.6.159.*]
    Dnia 2023-05-02 o godz. 12:00 ~xyz napisał(a):
    > Zastanawiam się ile te akcje są warte.
    > Nie bardzo rozumiem politykę zarządu. Wytransferowali 80 mln zł, pośrednio w akcje Compa. Przecież Comp Centrum Innowacji powstał, żeby skupić 15% akcji Compa. Spółka CCI praktycznie nie działa. Strona internetowa Comp Centrum Innowacji to parodia. Część po polsku. część po angielsku. Sama fasada bez treści.
    > Cały majątek Elzabu został zastawiony lub sprzedany. Mają materiały do produkcji, których wartość może być znikoma. Ale nawet te materiały są zastawione pod kredyt w ING. Spółka jest totalnie zadłużona.
    > Produkcja wygaszona. Pracownicy produkcji zwolnieni. Zresztą sprzedali maszyny i halę. Po co im pracownicy?
    >
    > Te inwestycje w akcje Compa to też ryzyko. Branża informatyczna jest przed wielkim kryzysem. W USA już są zwolnienia i upadłości. Skoro giganci jak Google i Facebook mają problemy to małe firmy jak Comp są poważnie zagrożone.
    >
    > Masz jakieś argumenty, że warto zainwestować w akcje Elzabu? Może mnie przekonasz?
    > Skoro Twoim zdaniem przed Elzabem jest świetlana przyszłość!
    >
    > Jak napiszesz coś sensownego to też kupie trochę papierów Elzabu. Czasy ciężkie. Przydałoby się trochę zarobić.

coś się tutaj szykuje, albo upadłosc albo zostawią tylko prez\esa i sekretarkę na 1/3 etatu jak kiedyś w 01 cybaton, trzeba wiać.
  • Re: Wskazówki dla zarządu Autor: ~MrWolf [77.115.217.*]
    Świetlana jest jak odzyskają kasę od compa gdzie została wytransferowana
  • Re: Wskazówki dla zarządu Autor: ~Jasnowidz [109.95.89.*]
    nic nie odzyskają. Spółka Comp Centrum Innowacji pożyczyła od Compa 97.793 tys. zł. Spółka CCI jest zatem praktycznie niewypłacalna. Sprawozdania CCI są dostępne w portalu Ministerstwa Sprawiedliwości.

Więc teraz Comp przejmie wszystkie wartościowe aktywa z CCI, w tym akcje. Spółkę CCi zlikwidują.
    Elzab odpisze w straty 59 mln zł, co będzie oznaczać likwidację albo nawet upadłość.

Akcjonariusze Compa zarobią. Drobni akcjonariusze Elzabu pójdą z torbami. To oczywiście jeden z możliwych scenariuszy ale moim zdaniem najbardziej prawdopodobny.

Golenie drobnych akcjonariuszy to polski sport narodowy na GPW.
  • Re: Wskazówki dla zarządu Autor: ~sanderos [31.6.159.*]
    Dnia 2023-05-05 o godz. 08:31 ~Jasnowidz napisał(a):
    > nic nie odzyskają. Spółka Comp Centrum Innowacji pożyczyła od Compa 97.793 tys. zł. Spółka CCI jest zatem praktycznie niewypłacalna. Sprawozdania CCI są dostępne w portalu Ministerstwa Sprawiedliwości.
    > >
    > >
    > Więc teraz Comp przejmie wszystkie wartościowe aktywa z CCI, w tym akcje. Spółkę CCi zlikwidują.
    > Elzab odpisze w straty 59 mln zł, co będzie oznaczać likwidację albo nawet upadłość.
    >
    > Akcjonariusze Compa zarobią. Drobni akcjonariusze Elzabu pójdą z torbami. To oczywiście jeden z możliwych scenariuszy ale moim zdaniem najbardziej prawdopodobny.
    > >
    > >
    > Golenie drobnych akcjonariuszy to polski sport narodowy na GPW.

skoro wiesz o nieprawidłowości w spółce ELzab czemu nie zawiadomisz KNF i CBA, przecież wszyscy posiadacze Elzab stracą wszystko jak piszesz.
  • Re: Wskazówki dla zarządu Autor: ~jasnowidz [109.95.89.*]
    a gdzie tu przestępstwo?

Strzyżenie drobnych akcjonariuszy to taki giełdowy obyczaj. Czy jest legalny? Pewnie tak bo nie słyszałem, żeby ktoś za to poszedł siedzieć.
  • Re: Wskazówki dla zarządu Autor: ~Rafal [77.115.217.*]
    Pozew/doniesienie trzeba złożyć. Na początek zgłosić to do SII

Pytanie jak bardzo zaangazowane w takie działanie są fundusze które są akcjonariuszami COMP, bo Rada Nadzorcza tez za taki brak nadzoru nad zarządem odpowiada
  • Re: Wskazówki dla zarządu Autor: ~kk [31.6.159.*]
    Dnia 2023-05-06 o godz. 08:01 ~Rafal napisał(a):
    > Pozew/doniesienie trzeba złożyć. Na początek zgłosić to do SII
    > >
    > > Pytanie jak bardzo zaangazowane w takie działanie są fundusze które są akcjonariuszami COMP, bo Rada Nadzorcza tez za taki brak nadzoru nad zarządem odpowiada

cała ta klika doskonale wie o rozbiorze i upadłosci elzabu wie, akcje posiadają jedynie niewiele wiedzący drobni akcjonariusze którzy raczej już pogodzili się z ogromnymi stratami i tacy inwestorzy żadnego pozwu czy doniesienia już nie złożą. Upadłość likwidacyjna jest już bardzo bliska.
  • Re: Wskazówki dla zarządu Autor: ~Zenek [5.173.88.*]
    Próżne gadanie ,mowa trawa , macie widać dużo czasu na czcze rozprawianie . Mając duży staż w tej dziedzinie zaręczam ,ze nikt w sprawie palcem nie kiwnie ,a na pewno nic się nie wydarzy. Rada moja ,skupcie się na grze a nie pierd….. u. głupot.
[x]
ELZAB -3,87% 1,92 2023-12-15 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.