Znajomy znawca rynku tak się określa mówi, że jak tak dzieje się z tymi akcjami to z pewnością chcą spółkę wycofać a resztę akcji skupić jak najtaniej.
Dnia 2023-04-28 o godz. 17:29 ~Teresa_wax_noga napisał(a): > Sporo zbiorę w międzyczasie a 95 % nie będą mieli do 1 PLN czy mogą, zapewne jak otoczenie będzie krachowe
Bawią mnie te wywody o skupie akcji własnych czy też o wywalaniu z giełdy. Widać że jakaś spółdzielnia robi desancik dobrze to skomentował poprzednik. Ja widzę jedno, na najbliższym Walnym Zgromadzeniu jeden z punktów to rozszerzenie wpisu do EKD o produkcję płyt, rur i elementów z tworzyw sztucznych. Więc jak to jest - zwijają się czy rozwijają mości trolle ?
Zestawienie proponowanych zmian Statutu Spółki Polwax S.A w porównaniu z dotychczasowym brzmieniem treści Statutu. 1. W § 2 ust. 1 dodaje się pkt 33) w brzmieniu: „33) PKD 22.21.Z - Produkcja płyt, arkuszy, rur i kształtowników z tworzyw sztucznych.”
Oczywiście komentarz mesje "spółdzielców" będzie że biznes się wali na łeb. ale ja wtrącę że raczej na ich łby coś się wali.
Hmm. A ja myśle ze zaraz Gamrat zostanie sprzedany a Polwax będzie robił to co Gamrat i może jeszcze więcej…..
Tu się jeszcze będzie dużo dzialo… pytanie co z Prymusem…. Tu dopiero będzie jazda. Spółka w 98% należy do 4 osób …. Mogą zrobić z kursem co chcą. A może za chwile jakiś inwestor nowy się pojawi albo …..