• Tymczasem vol. 5 Autor: ~Twardy [31.60.123.*]
    https://www.google.pl/amp/s/www.openpr.com/amp/2995902/esters-market-size-overview-latest-trends-key-players
  • Re: Tymczasem vol. 5 Autor: ~Piotr [46.215.245.*]
    @Twardy
    Właściwy przekaz. Zawsze uważałem, że obecność PCC Exol w Grupie PCC Chemax jest jego znaczącym aktywem i motorem dalszego rozwoju segmentowego jak i geograficznego.

The rising use of ester in beauty goods such as shower gels, shampoos, conditioners, and cosmetics such as lip products and blush are expected to drive market expansion over the forecast period.

Jeżeli segment rośnie to rosną wraz z nim jego gracze a czołowi gracze zwykle bardziej od reszty - tak jest w przypadku PCC Exol bo jest to czołowy europejski producent w swoim segmencie rynku

Dzięki @Twardy za ten news. Mam wrażenie, po raz kolejny, że dobrze znasz specyfikę tej branży - może przez osobiste działania handlowe?
  • Re: Tymczasem vol. 5 Autor: ~Piotr [46.215.245.*]
    Jeszcze jako uzupełnienie do powyższego mojego wpisu

An American company PCC Chemax INC. running its business in the area of specialty surfactants for various industries (oilfield markets, metalworking, construction, textile and many other markets) is incorporated into the company’s structures. Thanks to an acquisition of an American manufacturer of a well-established position on the USA market, PCC EXOL develops its operations in the R&D area, extends its offered product range with specialty products, starts sales on new international markets.
  • Re: Tymczasem vol. 5 Autor: ~Kirikou [89.68.37.*]
    I właśnie dlatego posiadam 40% portfela w PCCExol i nie sprzedam ani jednej akcji do 2025 roku!!!!!!!!!!
    Pozdrawiam
  • Re: Tymczasem vol. 5 Autor: ~Sss [77.253.158.*]
    Autor: ~Kirikou [89.68.37.*] 2023-04-28 09:27

Nie jesteś sam ja również czekam do raportu za 2024 r. i wtedy zobaczymy co dalej ale wydaje mi się że te akcje zostaną ze mną z uwagi na bardzo dużą dywidendę i bardzo wysoki kurs który będzie tylko rósł. W związku z powyższym nie będzie się opłacało pozbywać takich akcji.
  • Re: Tymczasem vol. 5 Autor: ~Twardy [31.60.123.*]
    Chemax zaczyna się rozpychać i być zauważalny na rynku amerykańskim.
    Exol jako główny udziałowiec sypnął trochę kasy w rozwój Chemax.
    Czekam na efekty...
  • Re: Tymczasem vol. 5 Autor: ~Piotr [5.174.35.*]
    To co warto wiedzieć to to, że wyniki finansowe PCC Chemax są konsolidowane w ramach wyników PCC Exol.
    Przez PCC Chemax PCC Exol ma ekspozycję na rynki amerykańskie (zgodnie z wypowiedzią prezesa Zdona z czatu w 2023 roku) to jest o tyle ważne, że rynki te charakteryzują się duża barierą wejścia dla nowych graczy. Sprzedaż PCC Chemax rośnie - wypowiedź prezesa Zdona z czatu w roku 2022.

• Re: Tymczasem vol. 5 Autor: ~Sss [77.253.158.*]
    Pieniądz lubi ciszę
  • Re: Tymczasem vol. 5 Autor: ~Ttt [178.42.60.*]
    Szkoda ze tak dołuja papier , poczekamy .
  • Re: Tymczasem vol. 5 Autor: ~Kirikou [89.68.37.*]
    Ja się pytam kiedy ruszamy? Urośnie to pewne pytanie tylko KIEDY? Płock oddają w 2024 roku a że giełda wyprzedza pewne fakty to myślę , że jesień tego roku będzie bardzo owocny.
    Pozdrawiam
[x]
PCCEXOL -2,62% 2,23 2025-12-15 16:32:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.