Cena powinna byc od 5% do 10% powyzej ceny wezwania. To fundusze zdecyduja czy ciagnac Alumetal do gory pokazuja jaka jest godziwa wartosc spolki. Wartosc Alumetalu oszacowali na 1.6 mld , a gdzie jest wartosc otworzeniowa przedsiebiorstwa i premia za kontrole.
No to zobaczymy . Co się tak pieklicie o cenę czym się martwicie ? Jak jest słaba to nie kupią czym się martwicie ? Teraz cena zamarznie na prawie 2 miesiące i będziemy się końcem czerwca martwić o cenę. Ty abc przebierasz tylko nóżkami żeby już sprzedać i chciałbyś to zrobić jutro po 90 i wezwanie Cie zdenerwowało bo nie ma od razu dobrej premi bo teraz 2 miesiące stagnacji. No nic trzeba poczekać 2 miesiące i już . I albo premia albo zostajemy z dobrą spółka w rękach funduszy w czym wy problem upatrujecie ?
Ja po 90zl nie sprzedam. Stagnacji nie bedzie. Bedzie kupowanie pod podniesienie ceny i sie okaze kto wygra na tym. Kazdy posprzedawal ostatio akcje i bedzie chcial odkupic jakby podniesli cene. Po 70 pisales ze trzymja kurs zeby byla srenia pod wezwania ,a zrobilo sie 86zl. Rynek ustali ile jest warty Alumetal. Widocznie sprzedales akcje i chesz odkupic taniej ponizej 80zl , ale pociag juz odjechal ze stacji i duzo osob nie zdazylo wsiasc.
Problem jest właśnie w tym wezwaniu, cena jest taka nie transakcyjna, a jak sam piszesz blokuje (kotwiczy) kurs na 2 miesiące minimum. A po takich dochodach firmy, powinien piąć się w górę. W tym jest właśnie problem.
Wiadomo bylo ze Hydro da cene minimala 3 mies , dlatego liczylo sie jaka jest srednia. Fundusze byly na walnym i tam pewnie bylo wszystko dogadane. Ciekawe jakby nie dostali zgody KE czy by kupili akcje.
Ja mam akcje od początku notowania na giełdzie. Cel od zawsze miałem 100 PLN, ale pewnie jak dobije do 90 to ten cel zmienię i pożegnam się z rynkiem aluminium z odpadów wtórnych.
No wróżem nie jestem . Ale przedział cenowy górny się sprawdził na razie . Bardziej chodziło o tych co teraz już by chcieli niewiadomo ile . Teraz zamrażarka na 2 miesiące i może coś koło końca czerwca się ruszy a może zostanie tak jak jest