• Dywidenda w IBSM Autor: ~Muzykant [5.173.21.*]
    Myślicie że jest możliwa wypłata dywidendy za 2022 rok . Spółka zrobiła bardzo dobre wyniki . Jeżeli chodzi o kurs to ewidentnie ktoś hamuje żeby nie wystrzeliło
  • Re: Dywidenda w IBSM Autor: ~Magda [5.184.100.*]
    Śmieszne
  • Re: Dywidenda w IBSM Autor: ~Aqq [188.47.120.*]
    Ta spółka nie nazywa się IBSM od wielu lat
  • Re: Dywidenda w IBSM Autor: ~Wielebny [37.225.92.*]
    Przydałoby się na dach tak z 30 zł /papier
  • Re: Dywidenda w IBSM Autor: ~Magda [5.184.100.*]
    Było remontować a nie na giełdzie siedzieć.
  • Re: Dywidenda w IBSM Autor: ~japan [31.60.71.*]
    Dnia 2023-04-27 o godz. 19:53 ~Aqq napisał(a):
    > Ta spółka nie nazywa się IBSM od wielu lat

Słuszna uwaga.
    ibsm to skrót od  
    I gor
    B abajew
    S ergei
    M ichajłow

raczej nieciekawe postacie, można nawet powiedzieć kreatury.

Zupełnie inaczej jest już z Alexem Fesenką, NYC, US

A co do dywidendy :
    Spółki akcyjne po to przecież są, aby swoim akcjonariuszom / właścicielom wypłacać dywidendy.
    Akcjonariuszom należą się dywidendy jak psu kiełbasa.
    Coś muszą przecież zrobić z tymi ponad 23 mln zysku netto za 2022 rok. Jest z czego wypłacać.
    W ciągu 4 tygodni powinni ogłosić termin WZA z propozycjami uchwał.
  • Re: Dywidenda w WF SA Autor: ~japan [31.60.71.*]
    Tak właściwie to głównemu akcjonariuszowi, czyli Fesence najbardziej powinno zależeć na dywidendzie.
    Miałby wreszcie z tego ładny grosz.
  • Re: Dywidenda w WF SA Autor: ~ktoś-1 [87.101.35.*]
    Ja wiem czy ta dywidenda jest tak istotna . Prawda jest taka, każdy z nas liczył że po bardzo dobrych wynikach rocznych - drugich z kolei, spółka pójdzie na wyższy lewel . Stało się zupełnie inaczej , nie wiem , a raczej mogę się domyślać jaki jest tego powód. Ktoś ( nie ja ) napisał o kolejnej zmianie nazwy - ok. , brak informacji o akcjonariuszu który zakupił jakby nie było spory pakiet akcji , w którym kierunku idziemy , prezes niby prezes ale w momencie odejścia pełniący obowiązki podano w newsie. Brak takie otoczki medialnej ( jak robi masa firm które w życiu nie zarobiły grosza ) , co za tym idzie zainteresowanie innymi spółkami . No i xtb i lpp zebrało dzisiaj wszystkie laury - nawiasem 3 lpp kupiłem z rana do sportu i oddałem z podziękowaniem po 15 .
    Nie ma co narzekać , 19.05 wyniki za 1Q , po wynikach zapewne walne i wtedy dowiemy się czy się dzielą czy inwestują
[x]
IBSM -1,00% 59,20 2025-11-13 14:59:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.