Myślicie że jest możliwa wypłata dywidendy za 2022 rok . Spółka zrobiła bardzo dobre wyniki . Jeżeli chodzi o kurs to ewidentnie ktoś hamuje żeby nie wystrzeliło
Dnia 2023-04-27 o godz. 19:53 ~Aqq napisał(a): > Ta spółka nie nazywa się IBSM od wielu lat
Słuszna uwaga. ibsm to skrót od I gor B abajew S ergei M ichajłow
raczej nieciekawe postacie, można nawet powiedzieć kreatury.
Zupełnie inaczej jest już z Alexem Fesenką, NYC, US
A co do dywidendy : Spółki akcyjne po to przecież są, aby swoim akcjonariuszom / właścicielom wypłacać dywidendy. Akcjonariuszom należą się dywidendy jak psu kiełbasa. Coś muszą przecież zrobić z tymi ponad 23 mln zysku netto za 2022 rok. Jest z czego wypłacać. W ciągu 4 tygodni powinni ogłosić termin WZA z propozycjami uchwał.
Ja wiem czy ta dywidenda jest tak istotna . Prawda jest taka, każdy z nas liczył że po bardzo dobrych wynikach rocznych - drugich z kolei, spółka pójdzie na wyższy lewel . Stało się zupełnie inaczej , nie wiem , a raczej mogę się domyślać jaki jest tego powód. Ktoś ( nie ja ) napisał o kolejnej zmianie nazwy - ok. , brak informacji o akcjonariuszu który zakupił jakby nie było spory pakiet akcji , w którym kierunku idziemy , prezes niby prezes ale w momencie odejścia pełniący obowiązki podano w newsie. Brak takie otoczki medialnej ( jak robi masa firm które w życiu nie zarobiły grosza ) , co za tym idzie zainteresowanie innymi spółkami . No i xtb i lpp zebrało dzisiaj wszystkie laury - nawiasem 3 lpp kupiłem z rana do sportu i oddałem z podziękowaniem po 15 . Nie ma co narzekać , 19.05 wyniki za 1Q , po wynikach zapewne walne i wtedy dowiemy się czy się dzielą czy inwestują