Niech stracę, ale Ci dam lekcję. Lubię łowić ryby, to wymaga czasu i cierpliwości. W 2020 powoli i konsekwentnie zbierałem OTL, spojrzyj sobie na wykres jakie były notowania i wolumeny i gdzie kurs jest dzisiaj jak dokarmiane są leszcze w nadziei że będzie MRC BIS. Pompka jeszcze trochę potrwa a potem będzie płacz i zgrzytanie zębów. Tutaj niestety, sprzedali co niektórzy ze stratą i teraz płaczą że nie mogą odkupić taniej, bo jacyś "cwaniacy" ich wyzbierali i za bardzo nie mają ochoty na jazdę w dół. Ta firma swoje robi, tyle lat z powodzeniem działa na rynku, więc potrzeba zaufania i cierpliwości. Może kiedyś za 2-3 lata będzie 2-3 zł i wtedy wrócimy do tematu, powtarzam może bo tego nikt do końca nie wie co będzie. Ale zasada zawsze jest ta sama, kupuje się na dołku, sprzedaje na górce.
ciężko porównywać OTLOG do Polmana. OTLOG zyskał dzięki sytuacji ogólnoświatowej, natomiast Polman nie zyskał i nie zyska. Do tego widać w raportach jakie są przychody a jakie zyski Polmana. Tutaj celowo są robione koszty tak aby wykazać jak najmniejszy zysk. Tak jest w każdym raporcie i w każdym raporcie są wpisywane przeszkody jakie firma spotkała na swojej drodze (brak środków ochrony indywidualnej, wojna etc.). Ciekawy jestem co wymyślą jak się wojna skończy. Jestem w spółce wiele lat i widzę, że to są typowe polaczki Janusze biznesu.
Może pod koniec 2024 będzie jakiś ruch w górę hmmmm
Dobrze ze zakończyli chwilowo skup akcji własnych (nic ostatnio nie kupują) dzięki temu może coś wpadnie jeszcze do koszyczka
Poczytaj sobie raporty sprzed kilku lat dla OTL wtedy zobaczysz jakie tam były kłopoty przy których obecnie kłopoty Polmana to bułka z masłem. Niech tylko ruszy Libia i Niemcy To wtedy pogadamy inaczej jednak to czy ruszy czas pokaże dlatego potrzeba cierpliwości
Piątkowa sesja pokazuje, że być może ktoś coś już wie wcześniej i nie czeka aż inni mu sprzątną towar w promocyjnej cenie ? Wkrótce raport i tam coś zobaczymy. Ja spokojnie czekam z moimi rybkami aż będą na targu po 2zł.
połowa sesji za nami i obrót to całe 46 gr. Ktoś wg Was coś wie i tak to pompuje? Spółka jest dziadowska przez prezesa i zarząd którzy celowo robią koszty i przez to wyprowadzają pieniądze ze spółki. Gdyby miał być super raport lub jakieś inne pozytywne info to papier by był od dłuższego czasu zbierany. Mało tego skup akcji własnych by ruszył z kopyta.... a tymczasem ani zbierania ani skupu nie ma
Ja zbierałem cały dzień na pierwszym peronie z lewej, ale nikt nie chciał oddać po 0,422 więc nie pisz głupot. Każdy jest chytry i chciałby kupić po taniości, ale skończyli się frajerzy po prawej i tyle.