• Garść faktów Autor: ~jqn [147.161.249.*]
    Dwa burki szczekają tutaj tak, że zaraz im się struny pozrywają, warto więc odnieść się do rzekomego braku zainteresowania grą - niektórzy wyciągają już bardzo pochopne wnioski, nie biorąc pod uwagę totalnie tego, że gra dopiero będzie na liście upcoming popular Steam, dopiero pójdzie prasówka do mediów itd. Najświeższy przykład z brzegu - Contraband Police, po ogłoszeniu daty premiery (na 33 dni przed premierą), przyrosty dzienne followers za kolejne 21 dni to było 10 osób dziennie (DZIESIĘĆ). Dopiero na równo tydzień do premiery, dynamika istotnie wzrosła i wyniosła średnio 310 followers dziennie. GSS to samo - ogłoszenie premiery, pod postem na Steam raptem 145 like'ów i 11 komentarzy. Przyrost followers za pierwszą dobę po ogłoszeniu daty - 24 osoby, średnia za kolejne 21 dni to 44 dziennie. Konkretne przyrosty zaczęły się na 6 dni przed premierą. To w temacie statystyk i komentarzy, że nie ma zainteresowania.
  • Re: Garść faktów Autor: ~Radwpo [178.43.249.*]
    Obecnie które miejsce na liście?
  • Re: Garść faktów Autor: ~rony90 [83.8.220.*]
    70. miejsce pod względem wishlisty i 34. miejsce pod względem liczby followersów (ten drugi wskaźnik uważany za lepiej oddający potencjał danej gry)
  • Re: Garść faktów Autor: ~oldschool [178.43.13.*]
    Przecież wiadomo, że jest jeszcze czas :-)
    Dzięki za post, kto ma oddać akcje to odda, ale nie widać wielu chętnych.
    A jak zrzucą to ja jeszcze sobie dobiorę ponad planowany stan, a pewnie nie tylko ja :-)
    Premiera się zbliża, dajmy im się wykazać.
  • Re: Garść faktów Autor: ~jqn [147.161.249.*]
    Technicznie luka domknięta, bardzo dobrze.
  • Re: Garść faktów Autor: ~gamedev [89.65.99.*]
    Jeżeli gra wcześniej miała ustawioną datę premiery i jej nie dotrzymała, to nie pojawi się w upcoming releases.
    Witamy kolejnego trolla. Gra nie miała wcześniej ustawionej konkretnej daty premiery, tym samym normalnie wskoczy na upcoming popular. To co piszesz dzieje się jak ktoś nie dopilnował zmiany estymacji daty premiery i gra wskoczyła na upcoming i datę zmieniono. Tu nie miało to miejsca.
  • Re: Garść faktów Autor: ~gamedev [89.65.99.*]
    Nie trzeba przekroczyć daty premiery, wystarczy nie przestawić jej na dwa tygodnie przed premierą, jesteś pewny, że tak się nie stało kiedykolwiek w przeszłości przy przekładaniu? ja nie. Zresztą, dziś zobaczymy czy wpadnie w upcoming.

Zresztą nie wiem czemu wyzywasz mnie od trolli, przecież nawet nie zasugerowałem że tak się stało, stwierdziłem fakt że gdyby tak było to jest to powód dla którego nie wpadli.
    Bo to typowe bankierowe sianie fermentu. Gra dzisiaj nie wskoczy na upcoming popular na głównej Steam, bo na ten moment na ostatnim miejscu jest tam Thief Simulator 2: Prolog, który ma datę premiery 03/05, a ta lista jest ułożona chronologicznie czasowo. Muszą odbyć się premiery gier, które premiery mają przed 10/05 żeby OM tam wskoczyło, przy dobrych wiatrach gry lądują tam na około 5-7 dni max przed datą premiery.
  • Re: Garść faktów Autor: ~Tj [83.23.210.*]
    Ludzie nie biorą pod uwagę, że to nie jest spółka jednej gry z nożem na gardle. Na koncie całkiem udany Dinosaur Fossil, który szybko się zwrócił, z innej gier też coś kapie i nawet w średnio optymistycznym scenariuszy Occupy Mars sprzeda się kilkuset tys. kopii w tym roku. Gra ma bardzo duży potencjał do rozwoju.
  • Re: Garść faktów Autor: ~ElonTusk [46.134.77.*]
    https://store.steampowered.com/explore/upcoming/

już jest .
    Thnx, ale mi chodzi o baner "Popular upcoming" na głównej Steam ;-)
  • Re: Garść faktów Autor: ~ElonTusk [46.134.77.*]
    Aha.

Czy wg. Ciebie jest istotna różnica w zasięgach po pojawieniu się także na banerze, czy jest to "dodatek " do pojawienia się na liście którą podlinkowałem ? - z uwagi na atmosferę na forum i wszechobecne trolowanie zaznaczam, iż pytanie jest merytoryczne , nie zaś zaczepne :)
  • Re: Garść faktów Autor: ~jqn [83.8.223.*]
    Różnica w mojej ocenie jest bardzo istotna i kluczowa. Spójrz na rozkład przyrostów followers Contraband Police i ich korelacje z pojawieniem się na tych listach. Pozdr.
[x]
PYRAMID 4,76% 11,00 2025-10-03 16:40:32
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.