• DO CIERLIWYCH Autor: ~Lis [91.215.239.*]
    Wiecie co kiedyś sobie obiecałem, że jak zarobię na XTB 400 % to sprzedam. Zarobiłem to znaczy gwoli ścisłości teoretycznie zarobiłem bo nie sprzedałem. Dlaczego nie sprzedałem, bynajmniej nie z powodu osiągniętej stopy zwrotu, a jedynie z powodu, że nie zniknęły przesłanki, dla których właśnie w tę spółkę zainwestowałem jak dla mnie dużą ilość środków pieniężnych. To są stały rozwój i wzrost dochodów, jasna i przejrzysta polityka dywidendowa, brak paplaniny ze strony zarządu i Prezesa ( czyli tak zwane gruszki na wierzbie), konsekwentny i jasny przekaz dla inwestorów. Tylko tyle i aż tyle bo to rzadkość na GPW. Tak więc z uporem maniaka piszę, że cierpliwi na tej spółce zarobią oczywiści w długim terminie. Pozdrawiam wszystkich "longtermów", a wszystkim również kółkowiczom, kolarzom życzę udanych inwestycji i taskie jest moje osobiste przesłanie na ten nowy dzień 26.04.2023. LIS
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Workowy [83.31.67.*]
    Dokładnie tak
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Gury [31.61.183.*]
    Ja sprzedałem przy 350% zarobku, przywiązanie do papieru to trumna i taka ślepa wiara. Pozdrawiam radze realizować założony plan a nie mieć nadzieje.
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~G64 [188.147.12.*]
    Plany się zmieniają, plany warto modyfikować w związku z zaistniałą sytuacją a sytuacja jest taka że faktycznie ten papier ma powody żeby rosnąć
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~makler [77.222.244.*]
    Wczoraj Jola, dzisiaj Guru, jutro jak?
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~puma [188.147.4.*]
    Dobrego dzionka Lisie życzę i tez serdecznie pozdrawiam.Do usłyszenia na wyższych poziomach.
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Kaczan [31.135.199.*]
    Dnia 2023-04-26 o godz. 05:01 ~Gury napisał(a):
    > Ja sprzedałem przy 350% zarobku, przywiązanie do papieru to trumna i taka ślepa wiara. Pozdrawiam radze realizować założony plan a nie mieć nadzieje.

Dnia 2023-04-26 o godz. 09:10 ~Soul napisał(a):
    > Dzisiaj już od rana na zmianie buahahahahaha

https://www.bankier.pl/forum/temat_hej-pracus-31-61-183-obserwowalem-jak-pracujesz-i-podziw-buahahahaha,60259615.html

I tak mija spadziem, dzień za dniem. Ja miałem 1500% ale potem sie obudziłem.

Nie zapomnij tylko znowu w weekend sprzedać i nicka zmienić...

• Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Kaczan [31.135.199.*]
    Dnia 2023-04-26 o godz. 00:19 ~Lis napisał(a):
    > Wiecie co kiedyś sobie obiecałem, że jak zarobię na XTB 400 % to sprzedam. Zarobiłem to znaczy gwoli ścisłości teoretycznie zarobiłem bo nie sprzedałem. Dlaczego nie sprzedałem, bynajmniej nie z powodu osiągniętej stopy zwrotu, a jedynie z powodu, że nie zniknęły przesłanki, dla których właśnie w tę spółkę zainwestowałem jak dla mnie dużą ilość środków pieniężnych. To są stały rozwój i wzrost dochodów, jasna i przejrzysta polityka dywidendowa, brak paplaniny ze strony zarządu i Prezesa ( czyli tak zwane gruszki na wierzbie), konsekwentny i jasny przekaz dla inwestorów. Tylko tyle i aż tyle bo to rzadkość na GPW. Tak więc z uporem maniaka piszę, że cierpliwi na tej spółce zarobią oczywiści w długim terminie. Pozdrawiam wszystkich "longtermów", a wszystkim również kółkowiczom, kolarzom życzę udanych inwestycji i taskie jest moje osobiste przesłanie na ten nowy dzień 26.04.2023. LIS

Lis, twoja sprawa co zrobisz, jednak pierwsza zasada to trzymać się swojej strategii, co akurat łamiesz.

Następna sprawa, spółka wg. mnie ma słabą komunikację z akcjonariuszami, tzn. nie wypuszcza fejkowych inf, po to, żeby podbić kurs, żeby znajomi królika opychali ulicy akcje, a z drugiej nie wypuszcza informacji, aby uspokoić nastroje ulicy i akcjonariuszy, że w spółce jest wszystko dobrze, np. wprowadzenie nowości, gdzie info dali tylko w regulaminach, ktore wyłapali klienci i przy okazji akcjonariusze. Mogliby wg. mnie robić to przez ESPI lub jakos oficjalnie na swojej stronie.

Z pozostałymi twoimi wnioskami się zgadzam i popieram, bo sam jestem akcjonariuszem.
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Leszcz [83.29.190.*]
    W jakości komunikacji Zarząd ma wiele do poprawy. Skoro chcą skupu, to ma to sens.
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Takitam [46.114.94.*]
    Dziś chciwość i strach pozostają w równowadze narazie ciekawe która opcja zwycięży w nadchodzących tygodniach
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Xxx [37.47.144.*]
    Nigdy tak wielu nie bylo tak bardzo ze.ranych działaniami tak nielicznych
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Lis [91.215.239.*]
    Co powiecie, chyba dobrze że nie trzymałem się starej strategii
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Lukas [95.223.107.*]
    Strategia ulega zmianie gdy zmieniają się czynniki brane pod uwagę. Sam kiedyś liczyłem na sprzedaż w okolicy 40zl ale na dzień dzisiejszy gdy widzę jaki ogromny rozwój osiąga ta spółka ani myślę sprzedawać na tym poziomie
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Alfons [109.196.55.*]
    Ja mam 150% na plusie i jeżeli spodnie do 120% to sprzedam 25% akcji w innym przypadku będę siedział do zakończenia wojny
[x]
XTB 3,05% 108,84 2026-05-13 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.