Jeśli skomercjalizują to nad czym pracują, to o tej firmie będzie mówił cały świat, a 100zł to będzie dywidenda za jedną akcje!!
Aż ciężko mi uwierzyć, że to wszystko może się wydarzyć w przeciągu 4- 5 lat. Akcje są wciąż za pół darmo!!
Na chwilę obecną nie jest możliwe wyliczenie wysokości dywidendy oczywiście. Można tylko zgadywać, biorąc pod uwagę na przykład dywidendę że Scope po sprzedaży analizatora PCR/One.
Należy pamiętać iż w przypadku onkologii ceny aparatury będą znacznie wyższe.
Znając przedziały cenowe dotychczasowych transakcji w tej dziedzinie można spodziewać się dywidendy przekraczającej nawet 100zł. To będzie zależało od formy komercjalizacji.
Moje przypuszczenia oczywiście nie muszą się sprawdzić, ale ja wierzę w to co napisałem, a jak będzie naprawdę przekonamy się za parę lat.
Ja to patrzę na kapitalizacje... Przy transakcji w regionie 200-400mln dolarów cena akcja powinna wahać się w okolicy 200-300zl, co do dywidendy, deklarują 50% dla akcjonariuszy... Bardzo ciężko cokolwiek wróżyć bo nikt nie wie ile to tak naprawdę warte, dwa natura też może zrobić swoje...