Trzymam kciuki, ale niestety blacha w kręgach zaczyna tanieć, jeszcze tego nie widać mocno w PUDS, ale oczekiwany jest spadek w kolejnych tygodniach / miesiącach. Huty mają coraz większą presję (pomimo wyłączenia z produkcji niektórych pieców - pożary itd). Niestety popyt nie zaczął rosnąć, aby wspierać wysokie ceny blachy w kręgach (ale i w innych produktach jest stabilizacja cen ... też nie można wykluczyć spadków.
Zobaczymy co pokażą kolejne tygodnie w PUDS ... Mocniejsza złotówka też obniża cenę w złotych, ceny zakupu są w EUR lub USD
Jakoś tak dziwnie tylko Bowim leci tak w dół ze stalówek, więc powiedziałbym raczej że to jest zagrywka na kursie a nie jakiś globalny spadek zaufania do tego że rynek może dawać zyski.
Dodajmy do tego przewidywania co się będzie działo jak w końcu na Ukrainie się trochę uspokoi.
Wiem Xaas że ty lubisz ostrzegać bo pamiętam Ciebie z zeszłego roku. Niestety Twój post zaczyna się od słów "na PUDS jeszcze tego nie widać" i tutaj już zaczyna się sfera, w której możesz wymyślać mi tutaj cuda cudawianki a ja i tak tego nie sprawdzę.
Na Bowim mam obecnie jakieś 3-4% kapitału, więc to nie jest dla mnie jakaś super istotna spółka, po prostu zagrałem pod dywidendę, bo uznałem, że szkoda nie zarobić na tym tak jak rok temu.
Tylko marka mi szkoda - niewdzięczna robota to trolowanie. Pewnie jeszcze dostaje jakieś grosze za te posty patrząc po treści merytorycznej postów.
Wybacz ale nie będę się spowiadał jakiemuś anonimowemu gościowi na forum w jakich spółkach trzymam hajs.
Btw. jeżeli napisałem, ze mam w Bowim 3-4% kapitału, to logiczne wydawało mi się, ze mówiłem tylko o tym co mam na giełdzie, ale jak widać niektórym trzeba to doprecyzować.