Jestem po rozmowie z dyrektorem Oddziału II w Warszawie - w skrócie: od stycznia 2023 cała kasa idzie na inwestycje w Aforti BIZ: giełda w UK, rozszerzenie działalności na 11 krajów UE, nowa platforma biznesowa, aplikacja do rozliczeń, cuda wianki. To spowodowało mniejsze przepływy finansowe, czyli po prostu braki gotówkowe. Prezes zobowiązał się do uregulowania wszystkich zaległych i bieżących wypłat odsetek do końca czerwca, kiedy to planują zakończenie intensywnych i kosztownych planów uderzeniowych. Ile w tym prawdy nie wiem, ale faktycznie do stycznia są ciągłe opóźnienia w terminach wypłat Mam na bieżąco kontakt, babka zawsze odbiera lub oddzwania, to żaden "doradca" tylko człowiek z pionu finasowego Mam dostać mailem szczegółowe informacje Tak, że ten, tego...
Pieniądze nie są przejadane, ale inwestowane, trochę na hurra hmmm ,ale dla mnie to zrozumiałe i do przyjęcia sedno tej informacji leży w Londynie. Będzie ostre wejście ,to pewne.
Ja bym to raczej między bajki włożył. Skoro dopiero od stycznia kasa idzie na rozwój działalności poza Polską, to gdzie zniknęło to 250 milionów wykazywane w zadłużeniu z zeszłego roku. To po pierwsze. Po drugie z bieżącej działalności nie są w stanie nawet spłacać odsetek. A raczej nie ma się co spodziewać, że nagle zaczną robić nie wiadomo jaki biznes od czerwca. Gdyby mieli jakikolwiek sensowny plan, to by już do prezesa waliły wszelkiego rodzaju fundusze private capital. Tak jak do revoluta czy Klarny. A nie ma po nich śladu. Moim zdaniem to jest cały czas walka o przekładanie terminów spłaty w nadziei, że się zjawi jakiś rycerz na białym koniu. No chyba ze czas jest im potrzebny z jakich innych względów. Po trzecie, czy ktokolwiek z afholu skontaktował się z inwestorami i przedstawił jakikolwiek sensowny plan zwiększenia przychodów (w jakim kraju, na jakich produktach, jaka ilość transakcji, marżowość, ilość klientów) uzasadniający cierpliwość? Chyba nie. Działają raczej na zasadzie robimy z waszą kasą co chcemy, oddamy kiedy chcemy, nie należą się wam żadne wyjaśnienia
Wydaje mi się, że chcesz kupić akcje po 1,2 zł. Zapomnij, "Nic dwa razy się nie zdarza". Niedługo zaczną sypać się dobre wiadomości, a wówczas nie zdążysz za kursem. Pozdrawiam.
Ile razy już to słyszałem "Za chwilę zaczną sypać się dobre wiadomości". Od kilku lat to mantra naganiaczy na afhol. A za chwile przy publikacji raportu okaże się po raz kolejny, że zadłużenie urosło o następne kilkadziesiąt milionów, a strata się jeszcze bardziej pogłębiła. Zamiast zaklinać rzeczywistość podaj jakieś liczby, plany, oficjalne prognozy, które uzasadnią to co mówisz. Z drugiej strony gdybym mocno wierzył, że afhol urośnie, to bym raczej starał się siedzieć cicho i kupować po jak najniższej cenie. A nie przekonywać, że zaraz będzie lepiej. Twoje działanie wskazuje raczej, że chcesz podbić kurs, aby sprzedać. Typowa manipulacja.