• Będzie mniej potrzebnych rur. Rynek gazu się zwija Autor: ~Rav [5.173.249.*]
    Czy wszyscy są tutaj świadomi tego, że nie będzie nowych instalacji od 2024?

https://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/swiat/artykuly/8684579,ke-chce-by-ograniczenie-zuzycia-gazu-w-panstwach-ue-obowiazywalo-do-31-marca-2024-r.html
  • Re: Będzie mniej potrzebnych rur. Rynek gazu się zwija Autor: ~Rav [5.173.249.*]
    Zły link mi się podlinkował.
    Wysyłam poprawny. Co o tym sądzicie?

https://www.wnp.pl/gazownictwo/nadchodzi-zakaz-montazu-piecow-gazowych-w-domach,691540.html
  • Re: Będzie mniej potrzebnych rur. Rynek gazu się zwija Autor: ~RAF [5.173.18.*]
    Kciuk dany przypadkowo
  • Re: Będzie mniej potrzebnych rur. Rynek gazu się zwija Autor: ~Marunia [31.1.162.*]
    w nowych domach , obecnie budowanych jak NIE PRZECZYTAŁEŚ do końca .2 lata temu wydałem trochę grosza na piec gazowy i teraz leżę z nogami na stole i jest OK.PS. Nic nie pisze o starej gospodarce
  • Re: Będzie mniej potrzebnych rur. Rynek gazu się zwija Autor: ~Grabaż [79.184.160.*]
    Unia wypluwa takie dziwaczne deklaracje z szybkością motoru, tak jak zakaz samochodów spalinowych.
    Ale to nie wejdzie w życie. Do tego czasu albo ktoś powstrzyma to szaleństwo albo Unia się rozpadnie.
    Więc spokojnie. Będą piece gazowe.
  • Re: Będzie mniej potrzebnych rur. Rynek gazu się zwija Autor: ~Jaca [37.47.108.*]
    Niech tylko Izostal zrealizuje te kontrakty, ktore juz ma np. z Gaz-System i juz będzie bardzo dobrze...
  • Re: Będzie mniej potrzebnych rur. Rynek gazu się zwija Autor: ~jar1 [5.173.206.*]
    Rav ,zadałem sobie trud i przejrzałem sobie ostatnie 48 godzin konwersacji. Wnioski? Proszę bardzo: obydwaj wiemy kim jesteś Ty. Emitujesz więcej defetyzmu niż wszyscy tutaj optymizmu. Teraz to już wiem ,ze to nie z powodu tego ,ze za wcześnie sprzedales. Bo jeśli sprzedales to w jakim celu konsekwentnie demotywujesz. Tylko nie mów ,ze ostrzegasz wszystkich, bo tak bardzo Ci zależy na ochronie kapitału innych.
  • Re: Będzie mniej potrzebnych rur. Rynek gazu się zwija Autor: sandman76 [212.222.0.*]
    Dnia 2023-04-23 o godz. 23:57 ~jar1 napisał(a):
    > Rav ,zadałem sobie trud i przejrzałem sobie ostatnie 48 godzin konwersacji. Wnioski? Proszę bardzo: obydwaj wiemy kim jesteś Ty. Emitujesz więcej defetyzmu niż wszyscy tutaj optymizmu. Teraz to już wiem ,ze to nie z powodu tego ,ze za wcześnie sprzedales. Bo jeśli sprzedales to w jakim celu konsekwentnie demotywujesz. Tylko nie mów ,ze ostrzegasz wszystkich, bo tak bardzo Ci zależy na ochronie kapitału innych.

Ale serio myślisz, że tutaj ktokolwiek kogos DEMOTYWUJE?
    Że niby ktoś sprzedaje bądz kupuje, bo jakis anonim na forum wyraża swoje zdanie o spółce?

bez przesady. Mnie generalnie śmieszy ta wiara w to, że czytający forum rzeczywicie układają swoje strategie inwestycyjne pod anonimowe wpisy.
    Czym innym jest wyrazić swoje zdanie, czym innym jest zarządzanie PRAWDZIWĄ KASĄ ( bez względu na jej wielkość, co jest względne dla każdego inwestora ).
  • Re: Będzie mniej potrzebnych rur. Rynek gazu się zwija Autor: ~Aga [37.248.167.*]
    Kolega Rav chce grać przeciwko trendowi, a to zawsze źle się kończy. Natomiast sieć przesyłowa nie jest wyłącznie na potrzeby gazu ziemnego. Świat nie stoi w miejscu, trzeba trochę więcej poczytać, a nie próbować czarować rzeczywistość. KGHM też kiedyś miał się zwijać i kosztował 20zł. Teraz miedzi brakuje do elektromobilności. Proponuję pojechać na WZA i zadać Panu toyota rav4 kilka pytań bezpośrednio Zarządowi.
[x]
IZOSTAL 4,04% 3,35 2025-09-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.