Na Vot się czaję bo myślę że zejdzie parę złotych niżej niż jest teraz. Kupowałem tam po 15zł i już sporo zarobiłem :) Tutaj akcyjki skubię bo czuję że w przeciągu miesiąca będzie wyskok ładny.
Słabo sie znasz gościu. 65 to będzie za tydzień a na wrzesień bez problema 200-250zl. Do tego dywidęda z zarobku za 2022 oraz do tego z kapitału zapasowo-rezerwowego i z zaliczki dywidędowej. Kupony latem odcinam 50tys akcyjek cieplutkich i za każda 2zl zysku. Zima w ciepłych krajach sie szykuje
Popyt na magazyny energii w PL znacząco wzrośnie, bowiem Mój Prąd 5.0 zakłada duże dofinansowanie, a w ogóle PV jest najbardziej opłacalna w modelu autokonsumpcji, i jak już wiadomo duże dofinansowania do magazynów energii będą w kolejnych edycjach mojego prądu.
Tym samym krajowy popyt będzie rósł, co jest sporą szansą dla krajowych producentów, a nie ma ich wielu, wśród nich BEP Battery, który ma technologię, ale do tej pory nie było na tyle dużego popytu, aby zwiększać produkcję. Dotychczasowy popyt zaspokajał głównie import.
Teraz krajowi producenci mogą zainwestować w rozwój produkcji, bo perspektywa popytowa jest wieloletnia. I jak sądzę, BEP to wykorzysta. Najbliższe kilka lat to jest ich czas.
Nie ma co się jarać że 300 będzie , jednak w trendzie spokojne wzrosty mogą wywalić kurs na poziomy teraz wydające się nierealne. Mrecatora też nikt by nie obstawił ze na 700 z okolic 10 zeta pójdzie . W trendzie praktycznie każda spółka z OZE ruszy .Pamiętacie ciasteczka jak profil zmieniały pod trend czy 4 Mass i maseczki Jak by jeszcze cały rynek nabrał mocy .
Warto przeczytać, widać jak "śmietanka" forumowa się błaźni A prawda jest taka, że należy wejść ale wtedy jak zmieni się trend, i nie istotne czy za 10 i czy 5zł, Teraz kierunek jest jeden, i żadna analiza , nic tu nie da. Wyniki za 1H 2023 pokarzą kierunek. Jeśli nie to 3Q rozjaśni. A dzisiaj kółka, inwestowanie to strata czasu, o "piniądzach" nie wspomnę.