Zbijanie małymi pakietami, a niedługo zarząd zacznie zakupy z puli nagród za wyniki 2022 - kwota ponad 19mln zł raczej, więc końcówka maja 2023 będzie mocna i zwyżkowa :) niebawem wyniki IQ 2023, które powinny potwierdzić utrzymanie wysokiego zysku + od kwietnia 2023 biznes magazynowo - asfaltowy pracuje dla UNIMOT :)
Sprzedaj. Codziennie jest jakiś pociąg, który odjeźdza. Jak Ci żle z Unimotem wysiądz i wsiądz do innego. Nie ma się co męczyć i lepiej zrealizować stratę 2%-3% i pojechać w innym pociągu na 15%.
no własnie w xtb byłem przeszedłem tutaj bo miała być rewelacja a tu leci w dół i do tego jeszcze będzie odcięcie dywidendy. Mało się dzieje na tej spółce
Czas pokaże ale jestem na tej spółce już od dłuższego czasu. Bywaly różne momenty ale od dłuższego czasu z zawirowaniami rośnie. Nie można panikować po kilku dniach spadków. Spółka ma jeszcze sporo pytań na które nie odpowiedziała, a które mogą windować kurs w perspektywie kolejnych kwartałów. Cierpliwość tutaj popłaca.
Wchodząc w ten papier na obecnych poziomach w ilości 15 tyś szt. czyli za ok. 1,8 mln zł wypadałoby zrobić jakiś research to byś wiedziała jak spółka się zachowuje i jakie obroty są tu generowane. Jednym słowem Unimot póki co to nie jest spółka do krótkoterminowej gry i poświecając pare godzin analizie można było dojść do tego wniosku.
Przykro mi, ale nie wyobrażam sobie, że ktoś inwestuje 1,5 mln zł i nie sprawdzi spółki...
No przecież nie pisałam, że wyłożyłam 1.8 bańki. Dobierałam po prostu po trochu od 18 zeta za akcję, no i tak się nazbierało. Średnia jest 45 za sztukę, więc płaczu nie ma (jeszcze) :-(