Czyli poziomy 2.7 - 2.8 możliwe.
Teraz się gra krótko i szybko . . .
Powinno zejść do połowy świecy z pierwszego tygodnia wzrostu sprzed miesiąca.
Uszanujcie korektę.
zakładam taki scenariusz, więc czekam z gotówką na ceny ok. 2,5 do 2,8 zł.
W sumie trochę żałuję, żę nie sprzedałem, ale ja nie jestem graczem, bo nie mam na to czasu. Prowadzę własną firmę, więc część zysków wrzucam w giełdę na niskich poziomach i w ostatnich latach zawsze dawało mi to zarabiać ładnie.
Spółka nie urosła ci 200% 300 czy 400 tak jak w niektórych przypadkach żeby miało z czego spadać jest ogólnie na samym dnie do tego fundamenty i wyniki super CWK 05 bardzo niskie..60% wzrostu dopiero !!!! Nie dygać
Kolego . . .
GRX rok temu poszedł +46%, podobnie jak teraz Izostal (Izostal poszedł mocniej - ok. +70%).
I od tamtego czasu GRX przez kilka 3 tygodnie spadł ładnie -25% . . .
Do przemyślenia i rozważnych decyzji
Patrz na wskaźniki i czy tej raporty a teraz zobacz CWK 13 razy przewartościowany śmieci grx To jest dopiero balon i porównaj do tej niedowartościowany.. tu jest na samym dnie to były spadki to dopiero mogą być wzrosty
Cognor -ta sama branża- wzrósł z 3.60 na 10+. Największa korekta to 15 %. Korekta powinna zbliżać się do końca a przed nami ATH tak jak na CGN.
Fundamentalnie złote kilka lat dla Izostalu.
Nie będę się z Tobą licytował. Twoje pieniądze i twoje decyzje. Kupowanie po dużych wzrostach nie jest rozsądne.
RSI musi się schłodzić do przynajmniej ok. 18-25 w interwale 1D. Obecnie potencjał na wzrosty już zakończony wg mnie.
Do zapamiętania: każdy wzrost paraboliczny wraca do podstawy. Przeanalizuj Cognor od 28 lutego 2022 do 19 lipca 2022. Wzrost rozpoczęty z 3,6 na 6.7 i powrót do 3.4.
Chłopie czy ty wiesz co ty w ogóle piszesz jakie wzrosty zakończone jak tu przez 10 lat były spadkia tu jest trend wzrostowy dopiero zaczyna się. do tego na giełdzie już nie mając co grać bo wszystkie spółki są napompowane i wydmuchy mało takich rodzynków zostało do zagrania..
Piszę o ruchu Cognora wykonanego od 19 lipca 2022. Więc mamy ruch z 3,40 na 10 + z największą korektą na 15 %.
Izostal moja prognoza to 4,70 do końca maja. Bedziemy już po wynikach za 1q23...
... A na jutro korekta i po korekcie.
A jeśli chodzi o RSI to w trendach jego wartość prawie nie spada poniżej 50, a w mocnych trendach bardzo długo może przebywać w podwyższonych wartościach.
To co Aga - ile macie akcji do upchniecia jeszcze?
Latasz po forum naganiajac na wzrosty jeszcze bardziej... Dystrybucja już rozpoczęta?
Podbitka 30 tys szt. na zamknięciu tylko po to, aby w poniedziałek naszykować lepszą cenę do sprzedaży według mnie.
black - zgadzam się że korekta musi być, ale nie poniżej 3 3 się obroniło to co było w tym tygodniu to koniec moim skromnym zdaniem teraz będzie ubijanie dna i odbitka ... kiedy tego nie wie nikt bo co już pisałem wcześniej - nigdy nie jest tak jak chce większość, ale skoro trend się zmienił z długoterminowego spadającego na wzrostowy pojedziemy w górę tylko czekać i teraz jak kto może to dokupować bo jest okazja ;) ale nie pojedziemy tak wnet do 4,7 i więcej, nie wiem jak będzie to rozegrane, ale prędzej czy później przebijemy te 3,70-4,00 Ja tak obstawiam i tego się trzymam