Z góry zakładam że zostanę nazwany trolem, ale cóż... Prawda jest taka że akcjonariusze są w czarnej d... (ja też) 99% z nas wisi na dużym haku Ostatnie dobre infa nie są w stanie ruszyć kursem. Można sobie wmawiać o zaniżaniu przez mitycznego grubego, ale nikt nie chce tego ruszyć. Akcjonariat kisi sie we własnym sosie. Nie ma sentymentu do branży (oczywiście są wyjątki ale pierw trzeba coś pokazać) Ktoś tu pisał że przed premierami było ponad 2, a teraz coś realizują a wycena 1/3. Tak tylko tamten kurs oparty był na nadziei na duży sukces i zyski, a czas pokazał że nie ma ani tego ani tego. Ledwo wiążą koniec z końcem i otwarte jest pytanie czy nie strzelą bankruta nim zaczną zarabiać. Życzę abym się mylił ale słabo to wygląda. Pozdrawiam
Tego bankructwa jakoś nie czuję, fakt, że to będzie kiszonka długie miesiące/lata, raczej na pewno. Warren Buffet też kupował coca colę jak sprzedawali napoje w setkach a nie milionach czy miliardach sztuk. Problem z giełdą jest taki, że nigdy nie wiesz czy obstawiłes wschodzącą coca colę, hop colę czy ptysia
Trzymamy kciuki zeby konsole daly driftowi kopa, a przede wazystkim zeby wydali w koncu cos kasy na marketing, bo bez tego to o tej grze znow niewiele ludzi uslyszy...
Chodzi o to że rynek nie ma do tej spółki zaufania, przez lata ściemniali i nie dowozili projektów, teraz jak wychodzi to na prostą, mają chyba nie najgorsze portfolio, nikt tego nie chce ruszyć na słowo.
Dziś ładny wzrost ale obrót już nie powala.
Pewnie 80% brali dotychczasowi akcjonariusze.
Póki nie pokażą powtarzalnych wyników, nikt temu nie zaufa
Pozdrawiam i życzę nam wzrostow
Dzień dobry.
Ja wisze od 3 lat tuż poniżej 3zl.
Coś mnie tknęło by tu zajrzeć bo od 2 lat siedzę tylko w krypto (tam to idzie zarobić dopiero) to co mi na GPW zostało, wisi sobie spokojnie. Albo odpali albo będzie gniło wiecznie.
Ten raport trzeba umieć czytać. Miliony są, jest też spłata zobowiązań z poprzednich okresów. Z tym, że oni tak fajnie piszą te raporty, że nie widać. Wyższa szkoła księgowania
Następne kwartały przyniosą kolejne koszty, których przychody z tych SUPER PRODUKCJI nie zasypią. Policzcie sobie ilość etatów x ok. 10k kosztu miesięcznie + biuro i inne dodatkowe usługi.
A przychody jakie i z czego mają mieć? CMSR 20-30k / m-c? Tantiemy z DRIFT CE? A ile oni dostaną z jednej kopii jak na steam w promocji po 60 zł lata? Przełomowy Gearshift, który nie wyszedł poza ściany studia, a co dopiero na jakąś prezentację sprzedażową?
Patrzmy realnie. Fajnie, że w ECC są ludzie co potrafią w drift i są pasjonatami... szkoda że nie ma ludzie co potrafią w biznes i sprzedaż. Wg mnie powinni zebrać wszystkie aktywa i przemyśleć co i jak można sprzedawać, gdzie warto się promować a gdzie nie. I przede wszystkim poprawić przychody i marżowość... a nie ciągle produkcja kolejnych rzeczy, które przychodu nie dają, a utrzymywani są tylko na dotacji lub finansowaniu od wydawcy.