Wiem że jak ktoś kupił po $150 to wydaje się że to bez różnicy czy akcje chodzą po 8, 7 czy 4$ Ale jednak sprzedając po 8 i odkupując po 4 robi nam się tych akcji 2x więcej. I można dalej czekać aż wróci na $150 mając 2x więcej akcji w portfelu. Zła strategia?
Sądząc po ilości kciuków w górę, mój pomysł nie spotkał się z entuzjastycznym przyjęciem... Ja tylko proponowałem żeby ustawić sobie stop loss (czyli zatrzymaj straty). Nie namawiałem żeby sprzedawać PKC
Dnia 2023-04-25 o godz. 21:20 ~Mikiszka napisał(a): > Joe jak myślisz do ilu zejdzie novavax teraz?
A w swoim biurze maklerskim nie masz możliwości gry na krótko na BNTX albo MRNA? Bo one też będą wracać do notowań sprzed pandemii. A tam jest jeszcze większy potencjał do spadków niż na NVAX
Dnia 2023-04-26 o godz. 18:26 ~Joe napisał(a): > A w swoim biurze maklerskim nie masz możliwości gry na krótko na BNTX albo MRNA? Bo one też będą wracać do notowań sprzed pandemii.
Będą spadać, ale chyba nie do poziomów sprzed pandemii. Po pandemii obie firmy są zupełnie w innym miejscu niż przed. Przed pandemią były firmami obiecującymi, że może coś z tego będzie, może coś wyprodukują. W czasie pandemii udowodniły, że nie tylko potrafią wyprodukować, ale też z sukcesem skomercjalizować. Dodatkowo pokazały jaką przyszłościową jest technologia mRNA.
No moderna ma chyba lepsze pole do spadków,ale patrząc na wykresy to są praktycznie takie same jak z bntx, tylko teraz moderna jest już po spadkach.nie znam tej spółki, wolę novavax
Dnia 2023-04-26 o godz. 20:14 ~Mikiszka napisał(a): > Dobra zapuściłem shorta na modernę na 20k dźwignia 5
Ja nikomu nie doradzałem grać z dźwigniami - twoje ryzyko dźwignie mają to do siebie, że potrafią się odwinąć i tak przyłożyć że wszystkie gwiazdy można zobaczyć.