• Sell in May and go away.... Autor: ~ffg [91.214.36.*]
    jw.
  • Re: Sell in May and go away.... Autor: ~Leszcz [178.43.102.*]
    Okay in May 2025
  • Re: Sell in May and go away.... Autor: ~puma [188.147.0.*]
    Dnia 2023-04-19 o godz. 12:34 ~Leszcz napisał(a):
    > Okay in May 2025

co najmniej ale mysle,ze w moim przypadku to bedzie maj 2030,nie pozbywa sie kury znoszacej zlote jaja
    Jeśli nie zwolnią tempa rozwoju, to można będzie dokupowac i w 2025.
  • Re: Sell in May and go away.... Autor: ~chrumak [193.28.84.*]
    Dziś mają ambasadorów w świecie MMA, więc już sięgają naprawdę nisko. Cykl życia klienta jest stosunkowo krótki, a jeśli jest dłuższy.. to niestety tym gorzej dla klienta, ale nie życzmy im sukcesu na dużą skalę, bo wtedy zrobi się z tego problem społeczny..
    Tak więc jeśli mają rosnąć dynamicznie, to w dłuższym terminie jedynie poprzez ekspansję zagraniczną. Także, to co mnie interesuje przy wynikach, to nie ilu Polaków złowili, ale jak bardzo idzie im pozyskiwanie zagranicznego klienta.. 
  • Re: Sell in May and go away.... Autor: ~Kaczan [31.135.199.*]
    Dnia 2023-04-19 o godz. 12:57 ~chrumak napisał(a):
    > ... ale nie życzmy im sukcesu na dużą skalę, (...)

Czyli co, jesteście konkurencją i martwicie się o swoją pozycję?

To ustalcie konkretnie rok, bo wtedy wezmę kredyt, żeby pakiet konkret dokupić...
    Nie konkurencja. Wycofujący się pomału inwestor, który miał pecha testować ich platformę i psychologiczne konsekwencje hazardu... i po prostu nie życzy by stał się on problemem społecznym, podobnie jak alkohol w PL, czy narkotyki w USA.
    Poza kosztami społecznymi, oznaczałoby to niechybny koniec ich modelu biznesowego, więc jeśli akcje masz, to nie życz im zbyt dużego sukcesu vel rozgłosu... politycy nie mają pojęcia czy jest CFD, ale wierz mi, że jak się dowiedzą.. to skillują to w tydzień.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [86.63.101.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [86.63.101.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Sell in May and go away.... Autor: ~Parówytrollują [86.63.101.*]
    Chrumkacz zbawca, jeszcze raz.
    Dnia 2023-04-19 o godz. 13:25 ~chrumak napisał(a):
    > Nie konkurencja. Wycofujący się pomału inwestor, który miał pecha testować ich platformę i psychologiczne konsekwencje hazardu... i po prostu nie życzy by stał się on problemem społecznym, podobnie jak alkohol w PL, czy narkotyki w USA.
    > > Poza kosztami społecznymi, oznaczałoby to niechybny koniec ich modelu biznesowego, więc jeśli akcje masz, to nie życz im zbyt dużego sukcesu vel rozgłosu... politycy nie mają pojęcia czy jest CFD, ale wierz mi, że jak się dowiedzą.. to skillują to w tydzień.

Padłem... Inwestor altruista, który nie chce zarabiać a którego przedstawiciele trolują na forum. Nowy scenariusz troli spadziowych. Tego jeszcze nie grali...

Główny udziałowiec nie potrzebuje żadnego inwestora. Nie po to tyle lat trzyma pakiet kontrolny, żeby oddać spółkę, która znalazła swój unikalny model z kawartału na kwartał ma piorunujące przychody, zyski, przypływy klientów bijące rekordy, żeby w tym momencie wpuszczać kogoś z zewnątrz. Nawet w ostatnich rekomendacjach instytucji finasowych dla spółki we wnioskach jasno i wyraźnie jest napisane, że spółka ma za małą wycenę w porównaniu do swojej międzynarodowej konkurencji. Nawet te instytucje porównują już XTB do światowych brokerów.

Co do CFD to spółka ma już tyle instrumentów, że w sprawozdaniach masz jasno napisane, że instrumenty te stanowią coraz mniejsze i stale zmniejszające się źródło przychodów i zysków spółki.
    Nawet nie wiesz o czym piszesz, przeciętnego inwestora nie stać często na kontrakt, gdzie potrzebujesz pokazać brokerowi dużą sumę zabezpieczenia na koncie, jedynie CFD daje możliwość gry na rynku.

Poczekaj chwilę a z czasem XTB wprowdzi pewnie również kontrakty, tak jak wprowadza ułamkowe akcje. Tylko życzę tobie, żebyś miał tyle kasy, żeby cię było stać na nich się bawić, bo znając życie jesteś golas, bez akcji, który zobaczył, że spółka rośnie, więc przyszedl dla sportu tutaj sobie popluć...

Generalnie, śmiech na sali ten twój wpis, ale szacunek za wymyślanie historii...

Xddddd
    Mr Kaczan, mam wrażenie, że może tutaj być problem z czytaniem ze zrozumieniem.
    Nie bądź śmieszny z trollami spadziowymi, tak jak to forum bylo śmieszne w roku 2021 pisząc, że spółdzielnia trzyma kurs..
    Spółek na rynku jest wiele. Jest czas siania.. i jest czas zbierania..
    Tu jest zrzut ekranu z pakieciuku jaki miałem przed zbiorami.. średnia była ~10zł..
    https://www.szybkiplik.pl/98PYG8oh3u

Teraz już mi zostało z tego może 30% i pewnie ze wzrostem kursu ten udział będzie maleć. I spoko, jak ktoś chce dziś kupować po 38, to niech kupuje, tak jak byli chętni to zakupu CDRED za 100zł. I zarówno Ci, którzy sprzedawali CDRED po 100zł byli zadowoleni (kupując po 6zł), jak i Ci, którzy kupili po 100 i sprzedali np. po 400zł. Ot, akcjonariat się zmienił. Nie ma co dorabiać do tego wielkiej filozofii. Każdy sobie szacuje ryzyko inwestycji po swojemu.
  • Re: Sell in May and go away.... Autor: ~Parówytrollują [86.63.101.*]
    Chrupek - i wcześniej milczałeś przez lata, a dopiero teraz się włączyłeś do dyskusji?
    No bo jest czas siania i czas zbierania.
    Zaglądam tu niezbyt często, ale forum jest jakimś tam wskaźnikiem sentymentu.
    Ja po prawie 3 latach z inwestycji wychodzę, ale jak najabrdziej mogę się mylić. Może się więc zdarzyć, i jest to może i nawet prawdopodobne, że XTB będzie taką wtopą i będę oglądał kurs bliski 60zł, przy ustabilizowaniu się dochodów na wysokim poziomie i liczby klientów na wysokim poziomie.
    Miałem swoje wytyczne w głowie, jeśli chodzi o zamknięcie inwestycji - najważniejszym - ciekawość jakie to są nowe produkty i w jaki sposób mają ustabilizować zyski.. No i jeśli tymi produktami są akcje ułamkowe + akcja za darmo.. no to na ten moment jestem rozczarowany. Lepiej bym się czuł, gdyby XTB próbowało stać się miejscem do pasywnych, bardziej bezpiecznych, inwestycji, z których miałoby znacznie mniejszą prowizje.. ale zdjęło by z siebie odium bycia kasynem, co wiąże się z dużym ryzykiem w długim terminie..
    No więc, w ostatnim kwartale:
    + liczba nowych klientów
    - nowe produkty
    - wynik za 4ty kwartał (a wg mnie wcale 1szy nie był bardziej zmienny niż 4 i nic niespodziewanego w 1szym się nie zdarzyło)
    - skup akcji.. który może i dla kursu będzie dobry.. ale złamał w mojej głowie zaufanie do spółki.. bo nic takiego wcześniej komunikowane nie bylo i ja wolałbym dostać 4.5zł dywidendy

• Re: Sell in May and go away.... Autor: ~Cypis [5.173.147.*]
    chrupek, sprzedałeś zapomnij i nie pisz głupot.
    najpierw o jakimś wydumanym inwestorze, teraz filozofię usprawiedliwiającą swoją sprzedaż
    tak samo to działa jak wcześniej wpisy innych troli spadziowych
    psy szczekają karawana jedzie dalej
    wydumany inwestor to przecież ja.. boszzzz
    Nieistotne czy mam promil akcji. Jak mam, to czuję, że jestem inwestorem i współwłaścicielem.
    Wy to najwidocznej jesteście zwykłymi spekulantami, skoro problem z czytaniem bez zrozumienia.
    Miłej zabawy.. byle nie na lewarze ;-)

• Re: Sell in May and go away.... Autor: ~extbexpert [31.60.252.*]
    Rok temu też byli tacy naganiacze (wariaci?). 100% zwrotu by mieli.
    Nadal mogą mieć 100%. Wystarczy kupić i czekać, zamiast trollować i szczekać.
[x]
XTB 3,05% 108,84 2026-05-13 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.