W punkt. Zarząd się skompromitował i działał na szkodę akcjonariuszy wprowadzając ich w błąd. Tutaj cena 20 zł za akcję mnie nie zdziwi. Idą po prostu pomału do piachu.
Przychody będą spadać. Nowych gier brak. Kasa przejadana wiadrami.
Historia z gatunku od zera do milionera i ponownie do zera.
Skoro spółka wyceniana była na 3,5 mld a przy 600 mln kapitalizacji nikt nie jest zainteresowany kupnem oznaczać może tylko jedno: wyjdą tutaj jeszcze nieźle jaja i trupy z szafy poleca jeden po drugim.
Obserwuje, ale nie kupuję. Jest jeszcze bardzo drogo, wydaje mi się, że w okolicy 200 mln marketcap będzie bezpieczniej.
artykuł idealnie oddaje sposób zarządzania a raczej jego brak wesoła ferajna nieudaczników z zarządu doprowadzi w konsekwencji do rychłego bankructwa tej firmy
moim zdaniem nie będzie dywidendy, to oczywiste i będą dalsze odpisy, to jest po prostu banda cwaniaczków, którzy działają na szkodę firmy
Czy oni potrafią jeszcze wyciągnąć wnioski? Kto to wie? Przekonamy się za kilkanaście miesięcy.
W strategię już specjalnie nie wierzę, bo od weryfikacji są raporty i wyniki kwartalne. Zyski w tym roku już chyba mamy z głowy.
Żałuję tylko tego ogromnego potencjału, inteligentnych ludzi, dobrych programistów, grafików itd., którzy być może teraz są tłamszeni, będą zwalniani.
Ktoś wykorzysta ten moment i przejmie tych ludzi pod swoje skrzydła.
Ja jeszcze mam delikatne pokłady nadziei, ale rynek, akcjonariusze zostali mega wprowadzeni w błąd. Teraz wszyscy płacimy tego cenę. Ale, czy nie jest tak, że Ci na górze pierwsi powinni za to odpowiedzieć swoją rezygnacją?
„Jednak jeżeli jest dokonywana w spółce, która boryka się z problemami w zakresie utrzymania dodatniej dynamiki generowanych przychodów, może świadczyć o radykalnej próbie ratowania wyniku, co może mieć miejsce w przypadku Ten Square Games” – zwrócił uwagę Maciej Kietliński.
...i dokładnie tak jest w TSG. Nie są w stanie niczego wyprodukować, to ratują wynik, bo inaczej 2023 zamkną pod kreską. 2K na pewno będzie na minusie. Na horyzoncie jeszcze ryzyko związane ze zmianą polityki prywatności marketów. Jeśli zmiany będą niepomyślne dla TSG, to zobaczycie tutaj 30 zł. Skończy się cross-seling w grach.
To są właśnie Ci Analitycy. Którzy teraz zalecają sprzedaż "ze stratą", po tym jak kurs spadł o 90%, bo przychody spadły z 600mln+ na 500mln+ :P Ciekawe jakie rekomendacje dawał jak był ten jego "sygnał ostrzegawczy" i kurs był na poziomie 500? Kupuj, bo będzie 800? Firma rzeczywiście od dwóch lat uwala kurs błędnymi decyzjami, ale te ich dwie "nędzne" gry, czy tego chcą, czy też nie- to przynoszą cały czas niezły przychód. Koszty firmy są rozdmuchiwane potwornie i ciągłe odpisy są tworzone (na szkodę akcjonariuszy), ale nie oznacza to że TSG się zwija.