• Wymiana prezesa Autor: ~SMS [213.17.140.*]
    Zawieszenie Prezesa Zarządu i delegowanie członka Rady Nadzorczej do czasowego wykonywania czynności Prezesa Zarządu
    Podstawa prawna
    Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Treść raportu:
    Rada Nadzorcza eCard S.A. informuje, iż na posiedzeniu w dniu 21 października 2008 roku podjęła uchwałę w sprawie zawieszenia w czynnościach Prezesa Zarządu Pana Konrada Korobowicza, podając następujące powody:
    - niedostosowanie planów finansowych Spółki do formy umożliwiającej zatwierdzenie ich przez Radę Nadzorczą, a tym samym uniemozliwienie Radzie bieżącego nadzorowania sytuacji finansowej Spółki i oceny skuteczności działań Zarządu w krótkim i średnim okresie;
    - doprowadzenie do systematycznego pogarszania płynności finansowej Spółki, w szczególności ujemnych przepływów pieniężnych netto z działalności operacyjnej wykazanych w sprawozdaniach finansowych za pierwsze półrocze 2008.

W związku z zawieszeniem Prezesa Zarządu, Rada Nadzorcza podjęła na tym samym posiedzeniu uchwałę w sprawie oddelegowania członka Rady pana Radosława Sosnowskiego do pełnienia czynności Prezesa, członka Zarządu na okres do 3 miesięcy, począwszy od 22 października 2008.

Pan Radosław Sosnowski – od kwietnia 2007r. Członek Rady Nadzorczej eCard S.A., w latach 2005 - 2007 Wiceprezes Zarzadu spółki eCard S.A. Od 2003 r. pełni funkcję Prezesa Zarzadu Permobile sp. z o.o. Od 2007r. pełni funkcję Członka Zarządu Free TiVi Sp. z o.o. oraz Free Construction Sp. z o.o. W 2007 r. był Członkiem Zarządu Edukacja Polska S.A. W latach 2001-2003 był Prezesem Zarzadu CT Creative Team S.A. W 2002 r. był Prezesem Zarządu Elektrim Online Sp. z o.o. W latach 2001 - 2002 był członkiem Zarządów i Rad Nadzorczych spółek sektora DataCom holdingu Elektrim. Radosław Sosnowski był audytorem wewnętrznym Elektrim S.A. (2000-2002) oraz Polcard SA (1999-2000). Praca w Generalnym Inspektoracie Nadzoru Bankowego Narodowego Banku Polskiego to lata 1993-1999. Karierę rozpoczynał w Banku Staropolskim(1992-1993). Pan Radosław Sosnowski w 1991 r. ukończył Akademie Ekonomiczną we Wrocławiu. Jest absolwentem studiów MBA organizowanych przez European University z Montreux w Szwajcarii. Jest również absolwentem programu stypendialnego ECESP-USAID na Uniwersytecie Georgetown w USA.

Pan Radosław Sosnowski nie prowadzi działalności konkurencyjnej w stosunku do Emitenta, nie pełni funkcji zarządczych ani nadzorujących w podmiotach konkurencyjnych. Nie jest wpisany do rejestru dłużników niewypłacalnych, prowadzonego na podstawie ustawy o KRS.
  • Re: Wymiana prezesa Autor: ~tomczysław [89.231.98.*]
    Zobaczymy. Może cusik się zmieni.
  • Re: Wymiana prezesa Autor: ~r1 [83.3.244.*]
    nie zmieni bo za pozno na to - dotpay zostal agentem rozliczeniowym a jest o 1000% lepsza firma i stabilna finansowo - to juz koncowka ecardu
  • List do akcjonariuszy Autor: ~SMS [213.17.140.*]
    Drodzy akcjonariusze,

decyzją Rady Nadzorczej Pan Konrad Korobowicz został zawieszony w pełnieniu obowiązków Prezesa Zarządu eCard Spółka Akcyjna. Przyczyną podjęcia takiej decyzji było regularne niewywiązywanie się Zarządu ze zobowiązań wobec Rady Nadzorczej, mimo licznych formalnych i nieformalnych upomnień oraz doprowadzenie do systematycznego pogorszenia sytuacji finansowej Spółki.
    Obejmując stanowisko Prezesa Zarządu doskonale wiem, jakie zmiany należy przeprowadzić w pierwszej kolejności. Będąc od lat w stałym kontakcie ze spółką zdaję sobie sprawę z tego, jak wielu wyzwaniom musi ona teraz stawić czoła. Mam również świadomość rozczarowania, jakie spotykało Państwa przez ostatnie dni, tygodnie i miesiące. Dlatego nie liczę od Państwa na kredyt zaufania, tylko głęboko wierzę w to, że swoimi działaniami i ich efektami zasłużę sobie na nie. Szczegółowe plany przedstawię Państwu na spotkaniu 4 listopada, w dniu ogłoszenia kwartalnych wyników firmy.
    Jestem pewien , że nasza współpraca przyczyni się do dynamicznego rozwoju Spółki i pozwoli nadrobić czas minionych miesięcy, które wielu z Państwa uważa za stracone.

Z poważeniem

Prezes Zarządu eCard Spółka Akcyjna
    Radosław Sosnowski
  • Re: Wymiana prezesa Autor: ~SMS [213.17.140.*]
    widać nerwy ze strony CP
    utracili źródełko i chcą je odzyskać
    może aby mieć większe szanse na walnym rozpocznie się teraz zbieranie głosów...
  • Re: Wymiana prezesa Autor: ~Dr.Zawrat [192.168.0.*]
    juz od ponad miesiąca zbierają akcje...Ecard najmniej chyba na giełdzie ucierpiał w ostatnim okresie.. oprócz Lubawy i Biotonu
    to ze najmniej stracil to widac w tabelce: od kilku miesiecy na zielono w porownaniu z wigiem...
    no moze jakby byl jeszcze na zielono sam wzgledem siebie to byloby lepiej...

co do zbierania akcji:
    proponuję lekturę "Bramkarze" strzegą eCardu gdzie dowiadujemy sie ze Capital Partners chce zwołania walnego zgromadzenia, żeby przeprowadzić zmiany kadrowe w zarządzie.
    Pokusilem sie na podliczenie glosow:
    http://gielda.wp.pl/POD,16,a,1,b,4,c,0,typ,gpw,porownania.html?P%5Bsp_nazwa%5D=ECARD&P%5Bid%5D=PLECARD00012
    CP (wraz z Balą, Korobowiczem) ma 28,38%
    Smart Capital (wraz z Sosnowskim) ma 29,22%
    Różnica niewielka
    Może zatem czekają nas ciekawe dni na kursie ECD??
  • Re: Wymiana prezesa Autor: ~cercio [83.3.199.*]
    Obyś miał rację,bo polubiłem tą spółkę.Może dlatego,że zacząłem przygodę z giełdą od niej?Może my,weterani,ją wyciągniemy w górę?Ostrzegam jednak,że obecne wzrosty nie muszą oznaczać trwałego odbicia.Należy być ostrożnym,moja koncepcja jest taka ale nie oznacza to,że jestem nieomylny więc niech każdy kieruje się swoim rozumem:
    http://img505.imageshack.us/img505/5105/99746274mx6.jpg
    lub tak
    http://img504.imageshack.us/img504/9833/14sf8.jpg
    WIG WIGiem Cercio,
    a eCard eCardem.
    Sam musisz przyznać że mniej wiecej od lipca 2008 stoi w miejscu
    a nawet "na tle rynku" jest na plusie...
  • Re: Wymiana prezesa Autor: ~cercio [83.3.199.*]
    Trzyma się dzielnie ale zobacz jaką twierdzą jest 2zł dla MSX.Jak pisałem w sierpniu,że nie zleci poniżej 2zł to mnie opluwali a on zleciał już 89% ostatnich wzrostów i ani drgnie.
  • Re: Wymiana prezesa Autor: ~yogi [83.15.213.*]
    pozdrawiam ecardowiczów
    pamiętam taką jedną walkę na BIG Banku -obecny Millenium-walczył Deutsche Bank i ktoś tam jeszcze walka była piękna wsiadłem całkiem przez przypadek po 3,15zł i z przerwą 0,40zł(wyjście ze strachu z okazji wybuchu wojny w Kosowie i powtórne wejście )wysiadłem po miesiącu po 7,30zł a BIG dojechał aż do 20 zł,także każda walka o przejęcia i władzę jest ciekawa i przeważnie winduje kurs no i w końcu ci co walczą chyba by nie walczyli o pietruszkę
  • Re: Wymiana prezesa Autor: ~ciezki84 [70.111.203.*]

najwyzszy czas zeby Bala i CP poczuli sie powaznie zagrozeni we wladaniu ta spolka albo stracili nad nia wladze moze wreszcie ruszy
  • Jaka przyszłość czeka e-Card? Autor: ~SMS [77.113.173.*]
    http://media.wp.pl/kat,39756,wid,10495542,wiadomosc.html?ticaid=16ea0
  • Re: Jaka przyszłość czeka e-Card? Autor: ~yogi [83.15.213.*]
    wypowiedź Sosnowskiego co prawda z 23.10. ale mówi sensownie no i ecard to de facto pośrednik przy transakcjach itp czyli kryzys finansowy jest na rękę bo biedniejący ludzie w czasach recesji lub mniejszego wzrostu kupują gdzie taniej czyli w necie a tam już czeka na nich ecard
[x]
ECARD 0,00% 3,96 2015-10-30 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.