AQR Capital zmniejszył szorta z 0,8 na 0,79. Jedna setna czyli odkupił wczoraj około 7k akcji przy obrocie 31 mln. Wcześniej w lutym podobny odkup przy obrocie 27 mln.
na forum" beznadzieja " czyli przesilenie juz bliskie;) p.s. mam nieodparte wrazenie, ze na cdr jest ogolnoswiatowy hejt - to tez trwac wiecznie nie bedzie...
Oby jutro była podobne info. Przed 11 i przed 12 były kupowane kilku tysieczne pakiety. Przed zamknieciem poszło 32k no i w dogrywce 10K (na ten pakiet stawiam, że to short).
cdr spolka bez dlugow , bez nadzoru panstwa , bez zwiazkow zawodowych , nie uzlezniona od wegla,ropy,miedzi itp.wlasciwie wszystkie zmienne przemawiaja za mocnym wzrostem ...
tu każdy chce zarobić. Nie można pisać ze szortujący to złodzieje. Owszem możemy mieć do tego zastrzeżenia bo walka jest nierówna. Oni maja pienądze i dostęp do ogromnych kredytów. My tego nie mama dlategp uważam, że szorty na tak dużą skalę powinny być zabronione, bo daje to mozliwość manipulowania rynkiem. Zezwolono na to o ile pamietam od 2008 roku, ustawą unijną. Co innego taki piękny-szorciarz. On jest takim samym uczestnikiem rynku jak my, z tą tylko różnicą, że czeka na spadki . My odwrotnie. Nie ma więc co na niego wkur.....sie. I jest to nieprawda, żę gra za nasze pieniądze. Gra za swoje z dużo większym ryzykiem na spadki i dużo większe zyski. Każdy może tego spróbować wystarczy wypełnić prawidłowo test u swojego maklera. Za dużo mniejsze pieni,adze można posiadać kontrakt 100 akcji i jego mnożnik Dlaczego piekny szorciarz tak jest podekscytowany gdy spada a gaśnie gdy rośnie już wiemy. Wycena mojego portfela na cd w dniu dzisiejszym spadł o około 1400 zł. Przypuszcza że piękny szorciarz w ciagu tych ostatnich zwrostowych sesji wtopił wielokrotnie więcej. Dzisiaj się trochę odegrał. Max kontrakt możę w ciągu dnia wzrosnąć 0 15%. Jak by tak kiedyś dzień rozpoczął się od wideł, to jestem pewny piękny już więćej tu nic nie napisze.
Masz racje ...mimo ze jestesmy po przeciwnych stronach ale sensownie uzasadniasz to co myslisz a nie jak tu co drugi totalne bzdury od blokowania akcji po wyzywanie shortow itd itd
Oni kiedys zrobili hosse dzis to wina spolki zrobili besse i nic sie nie odwroci kiedy spolka nie da do tego powodow i na razie nie daje
Wiec shortujà i mamy spadki