• Wywiad sponsorowany Autor: ~Analizator [5.173.210.*]
    Za dwa kafle każda spółka może sobie u Konrada zamówić wystąpienie i pytania znane z góry
  • Re: Wywiad sponsorowany Autor: ~stepan [5.173.210.*]
    /notowaniagpw.pl/wp-content/uploads/2022/12/Prezentacja-Konrad-Ksiazak.pdf

PAKIET (2000ZŁ)
    2 filmy (długi i krótki) w około miesięcznym
    odstępie czasowym + wpis na moim blogu
    (tutaj przykład). Przewagą pakietu jest
    dotarcie do większego grona odbiorców.
    Niektórzy lubią krótsze formaty, inni dłuższe,
    jeszcze inni wolą treści pisane, tutaj
    docieramy do wszystkich grup.
  • Re: Wywiad sponsorowany Autor: ~Napzsana [5.173.210.*]
    DŁUGI FILM O SPÓŁCE (1500ZŁ)
    Film (30-60 minut) opowiadający o modelu
    biznesowym i potencjale firmy. Wykorzystuję
    materiały ogólnie dostępne oraz wszystkie,
    jakie dostarczy spółka (np. prezentacja)
  • Re: Wywiad sponsorowany Autor: ~MEDICALGORITHMICS [5.173.210.*]
    WYWIAD + CZAT INWESTORSKI
    (1500ZŁ)
    Spotkanie online z widzami, robimy wywiad
    oraz zadaję pytania od widzów (może być
    też prezentacja). Zawsze przed takim
    spotkaniem wysyłam zagadnienia jakie chcę
    poruszyć podczas rozmowy
  • Re: Wywiad sponsorowany Autor: ~stepan [5.173.210.*]
    I co misiu? Twój idol usunął twój komentarz na youtube by nie została zakfiana wiara innych wyznawców. Na linkedin masz dokładny opis jego usług.
  • Re: Wywiad sponsorowany Autor: konrad_ksiazak_gpwnotowania [89.151.32.*]
    Cześć, tutaj Konrad widzę, że zostałem wywołany do tablicy, wiec odpowiadam po kolei:

a) Drogi "Analizator" to co piszesz jest kłamstwem, spółki nie znają pytań, oczywiście wysyłam zagadnienia, czyli mniej więcej o czym chcę pogadać, kilka punktów np. porozmawiamy o wynikach finansowych, planach na przyszłość, nowych produktach, każdy przy wywiadzie tak robi, żeby rozmówca mógł wiedzieć mniej więcej czego będzie dotyczyła rozmowa, jest to standardowa praktyka we wszystkich mediach (chyba nikt by się na wywiad nie zgodził gdyby nie miał pojęcia mniej więcej o czym będzie rozmowa)

b) Co do wywiadów na moim kanale to jest różnie, niektóre są płatne (jak spółka się do mnie zgłosi), inne nie (kiedy to ja zgłaszam się do spółki), w przypadku Woodpecker to ja się zgłosiłem i nie jest płatny. Kiedy spółka płaci pieniądze za wywiad to musi taka adnotacja znaleźć się w opisie filmu, że materiał powstałe we współpracy ze spółką x, jeśli czegoś takiego nie ma znaczy, że spółka nie płaciła, Woodpecker mi nie płacił za ten wywiad

c) moje filmy są zazwyczaj oznaczone, że: "film zawiera płatną promocję" ze względu na nowe wytyczne UOKiKu, które mówią, że jeśli mam link afiliacyjny w opisie (a ja zazwyczaj daję do XTB), to taki film musi być oznaczony jako płatna promocja

d) Drogi "stepan" nie usunąłem żadnego komentarza pod tym filmem, jedyne co usuwam to spam, czyli zazwyczaj jakieś wschodnie nicki, które mówią o kryptowalutach i zaraz mają po 30 odpowiedzi pod filmami, takie komentarze rzeczywiście usuwam, ale innych nigdy nie usuwam, wiem, że czasem niektóre komentarze znikają, ale to już pretensje do Youtube nie do mnie, ja nie ogarniam w jaki sposób to działa

e) To, że spółki płacą za wywiady, analizy czy czaty inwestorskie jest standardową praktyką we wszystkich tego typu mediach, jeśli spółka np. prowadzi emisje to bardzo często pojawia się o niej masa artykułów na różnych portalach czy masa rozmów, czatów inwestorskich itp. to wszystko są płatne promocje i jest to całkowicie normalne, z tego co kojarzę to wszystkie czaty inwestorskie są płatne, spółki płacą nam za możliwość dotarcia do naszych odbiorców, tak jest wszędzie i tak było zawsze, w ten sposób głównie różne portale inwestorskie czy kanały zarabiają.

Podsumowując w tym wątku mieliśmy typowe komentarze na tym forum, czyli kilka kłamstw (że Woodpecker mi zapłacił, że rozmówcy znają pytania) oraz kilka oczywistości (że czaty inwestorskie, niektóre analizy, niektóre wywiady mogą być płatne)

Pozdrawiam :)
  • Re: Wywiad sponsorowany Autor: ~mniej-niż-0 [80.50.148.*]
    Dzięki za oficjalne potwierdzenie
  • Re: Wywiad sponsorowany Autor: ~Analizator [5.173.174.*]
    Teraz ubranka
  • Re: Wywiad sponsorowany Autor: ~BearCorn [5.173.25.*]
    Jw
[x]
WOODPCKR 3,02% 3,41 2025-10-17 16:48:49
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe