Mało akcji na tych poziomach, wrzucasz 50k i kurs kilkadziesiąt procent wyżej, ale nic dziwnego bo ludzie po kilka zł za akcje przeważnie ładowali, wystraszeni oddali, reszta trzyma ze sporą średnią i teraz też raczej nie będzie oddawać ze stratą jak już jest nowy inwestor i otwarte postępowanie układowe.
Ten Kor-el to pewno jakiś pionek, nie chcieli, by przejął ich Green Energy, to pewno mają jeszcze innego lepszego inwestora, z jakiej branży, pewno dowiemy się niedługo.
Dnia 2023-04-17 o godz. 14:18 ~Widłowy napisał(a): > https://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/44049041,carbon-group-sa-39-2022-zawarcie-istotnej-umowy > > > > Moze zbliża się espi ?
No właśnie czekam na info odnośnie tej roboty i może faktycznie pod to ktoś też zbiera :) "Zgodnie z treścią umowy, Kontrahent zastrzegł możliwość przekazania wartości zawartej umowy ze względu na tajemnicę przedsiębiorstwa Kontrahenta, natomiast Spółka wskazuje, że wysokość wynagrodzenia określonego w przedmiotowej umowie przekracza kilkukrotnie wysokość kapitału zakładowego Emitenta."
Bo jeśli tak to w listopadzie kapitalizacja bujała się w okolicach 13mln, a jak umowa kilkukrotnie przewyższa wartość kapitalizacji to mamy minimum 26 baniek, więc będą mogli spłacić zadłużenie bez emisji akcji i wracamy w okolice 3 zł za akcje :)
Dnia 2023-04-17 o godz. 14:36 ~Widłowy napisał(a): > Kapitał zakładowy jest 650 tyś to nie kapitalizacja co ty na giełdzie robisz ,? :)
Uh faktycznie jest kapitał zakładowy, a ja jakimś cudem przeczytałem kapitalizacji :/ Chyba czas na badanie wzroku i jakieś modne okulary :P no ale tak czy inaczej nawet jak wpadnie z tej roboty te minimum 1,3 mln to i tak ładny pieniądz i pomoże przy układzie :)
do przedmówcy czemu tylko do 2zł lub aż 2zł , masz jakieś dane od spółki , dzwoniłeś , rozmawiałeś z kimś kto tam pracuje i co się dzieje , nie sądzę , bankierowe zgadywacze , ,,żenada,, ja np. byłem pod bramą sp. coś tam popatrzyłem , rozmawiałem z 2 pracownikami , osobiście chciałem spotkania z osobą wyżej postawioną w spółce - no tego się nie udało , ale miałem możliwość rozmowy telefpnicznej z osobą zarządzającą i uzyskałem pewne informacje , jasna sprawa że są pod znakiem ,,?,, ale uzyskałem też mocne zapewnienia !!! mając w grupie kilku osób znaczną ilość akcji - spółka jest w restr.... i ma się dobrze , inwestor i inne pierdoły w najbliższym czasie , cytat ,, spółka emont nie zostanie zniesiona z gpw,, to wpis osoby z ,,grupy,, Emont - spółka przygotowuje się do prac na UK - nie licząc innych kontraktów