Obawiam się, że to już nie ma najmniejszego znaczenia. Berg w rozsypce, Merlin dogorywa (lub umarł już dawno). Teraz pytanie brzmi czy członkowie a w szczególności prezesi zarządów są jeszcze w Polsce czy w kraju z którym nie ma umowy ekstradycyjnej? Przecież tu przez te dwa dni nie miał nawet kto informacji przekazać na zasadzie Ctrl+C Ctrl+V. Ciekawe tylko po co ta cała szopka była rok temu, nowa strona, zmiana adresu, nowy animator? Komu pomogli wyskoczyć z akcji po 40gr???
Przesuwają żeby akcjonariusze się nie zorganizowali i nie zawiadomili prokuratury w sprawie działania na szkodę spółki. Jak taki Jw zobaczy, że przesunęli tylko o miesiąc to jeszcze poczeka. Potem o kolejny miesiąc, kolejny, aż do reakcji GPW i wykluczenia. Boruc ma nadzieję, że mu się upiecze i GPW ściągnie trupa zanim zapuka do niego prokuratura i tyle.
Zresztą niema zarządu, prezesa kto ma odpowiadać? Jak cofną się do ich działania to powiedzą że się zmienił główny udziałowiec a on nie wskazał nieprawidłowości podczas przejmowania akcji
Udziałowiec nie zarządza spółką tylko rada i zarząd, cwaniaku. Boruc może sobie mówić co chce ale to on podpisuje się pod raportami jako osoba odpowiedzialna za spółkę. O prawników też martwić się nie trzeba, bo to prokuratura się tym zajmie. Trzeba tylko zgłoszenie napisać w imieniu akcjonariuszy.
Dnia 2023-04-14 o godz. 18:20 ~Eurosnack napisał(a): > Nie takie wałki były na spółkach i prokurator nie zapukał. Pewnie jakiś plan na to był, ale JC jest w poważnych tarapatach, więc dlatego nie wypaliło.
Może szukają inwestora kto to przejmie z przysłowiową złotówkę . A chodzi mi o tak zwane odwrotne przejęcie .Przecież obecny Merin właśnie tak wszedł na giełda bo wcześnie tu była przecież firma ADWENSIWE czy coś takiego dokładnie nie pamiętam . Wykupili ją za za grosz i tak się znaleźli na giełdzie . No cóż nadzieja umiera ostatnia.
Myślę że jakby chcieli odwrotnego przejęcia od początku to by podawali raporty. Tutaj są takie zaniedbania że w kazdej chwili moze dojść do wykluczenia..nie wiem co o tym myśleć. Wygląda na to że poprzedni udziałowcy chcieli się pozbyć problemu i oddali Januaremu. On ma tyle spółek że żeby miało trafić na merlina i wprowadzenie czegoś tu to szansa jak na to że Berg wyjdzie w tym roku na prostą