Mamy obecnie bardzo wyraźny sygnał objęcia hossy, sygnału wzrasta wraz z wielkością drugiej świecy, najlepszymi okazjami są sytuacje, w których pierwsza świeca jest niewielka – inwestorzy zatrzymali się, zabrakło siły do kontynuacji ruchu, a druga świeca ma pokaźny korpus – nagłe odwrócenie i zdecydowanie pociąga za sobą euforyczne zakupy - tak powinno być i tu ... Tak to widzę - nie inaczej ...
O Panowie widzę, że młodzi stażem inwestorzy skoro nie znają chodzika księżycowego alias malowanego wiatra, poloneza as-dur, i kto go tam wie jeszcze. W każdym razie skoro tutaj jest, to będzie się na tym walorku działo. Mam nadzieję, że oczywiście pozytywnie.
akurat ten to krupnik na dróbkach bo picuje bezmoozgowo i nie wie nic nt. analizy wolumenu a to kardynalny błąd ,gdy lekceważy się to co zamiata dawców na bananie niedojrzałym do bezpiecznych worów kapitału lub mówiąc prościej a dobitniej aktywów ciemnoty na wypasie.
ziomuś- po pierwsze to jest gpw a nie Nasdaq. po drugie czasy wzrostów pocovidowych giełdy minęły. po trzecie musieliby miec globalna promocje i wsparcie ekspertów/mediow gameplayowych przed premierą po obejrzeniu gameplaya, a na to moze nie być kasy (sponsorowanie artykulow). po czwarte (ktore powinno byc po pierwsze) to jakość gry vs to co jest realne, a realne dziś jest np. otwarty świat w grze czego juz wiemy nie bedzie w tLotF.
Takze nie ma się co napalać na 50 pln, czy nawet 30pln. Przypomne się.
Czekamy na umowy z dystrybutorami. Jeśli im się gra spodoba, a zakładam, że przed podpisaniem umów zobaczą gameplay to mogą dużo uczynić dla wypromowania gry. Kiedy wpłacą zaliczki to pojawią się środki na artykuły sponsorowane itd. Czy otwarty świat jest taki super? Może okazać się, że półotwarty nie będzie gorszy a na pewno dobrze, że CI Games z niego zrezygnowała. My tu nie mówimy o podboju świata ani też o nasdaq i wielomiliardowych wycenach start-upów, które jadą na stratach. Mówimy o wycenie ok. 1 - 2 mld usd dla spółki, która może zarobić ok. 100 mln usd sprzedając 5 mln kopii przyzwoitej gry.
Kolego od otwartego świata, widzę, że się znasz na grach jak korposzczur na rolnictwie. Zobacz jak się sprzedaje typowo liniowy god of war czy star wars, to pogadamy. Tutaj będzie bardzo wysoko, spotkamy się jak mówisz i porównamy :)
Tak teraz pompowanie kursu a po premierze spadek na 1 zł... taka sama sytuacja kto zarobi to zarobi reszta będzie wisieć jak to zwykle bywa ... nikt tego nie zmieni
Może być nawet więcej - na giełdzie wszystko jest możliwe - jak kupowałem Mercatora za 20 zł i napisałem rekomendację na 90 zł to zostałem prawie zlinczowany... a doszło do 700 zł ... HEHEHE
„ Analogicznie, w czasie dystrybucji Richard Wyckoff wskazuje moment zakończenia trendu wzrostowego i przejścia do ruchu bocznego jako Buying Climax. To wtedy wydawane są wysokie rekomendacje z niebotycznymi cenami docelowymi, a tzw. ulica rusza do zakupów. Oczywiście sam zapał „słabych rąk” to za mało, by utrzymać wzrosty, więc cena porusza się w ruchu bocznym. Możliwe są też fałszywe wybicia górą na niskim wolumenie (Failed Rally), w czasie których postępuje dystrybucja papierów. Widać też, że wybicie dołem z konsolidacji Break the ice czyli „wyłamanie dziury w lodzie” nie odbywa się na wysokim wolumenie, podobnie jak korekta wzrostowa w nowym trendzie spadkowym. Owa najczęściej dociera w okolice wcześniejszego wsparcia, które stało się oporem. Kurs od dołu więc uderza „w lód”, a następnie zaczyna opadać.”