Ja w zeszłym 21 roku tyle miałem straty łącznie, w zeszłym jakies 20 tys, ale na mdg na razie 40 tys do przodu póki co. W szczycie byłem już grubo odrobiony ze strat z dwóch lat, ale mdg to na emeryturę raczej, także nie tykam.
Dnia 2023-04-15 o godz. 08:39 ~Aln napisał(a): > Ja w zeszłym 21 roku tyle miałem straty łącznie, w zeszłym jakies 20 tys, ale na mdg na razie 40 tys do przodu póki co. W szczycie byłem już grubo odrobiony ze strat z dwóch lat, ale mdg to na emeryturę raczej, także nie tykam.
brawo 40 tysiaków do przodu to jest już coś, jesteś dobrym inwestorem skoro zarabiasz - ja połowę swoich akcji sprzedałem średnio po 18 zł ale mimo wszystko z dużą stratą niestety a pakiet co obecnie posiadam wskazuje mi na liczniku aż 90 tys zł straty. Problem w tym że ja swoje akcje kupowałem kilka lat temu powyżej 30 zł i pewnie nigdy nie odzyskam swoich pieniędzy nie mówiąc już o inflacji która znacznie zmniejszyła wartość pieniądza.
Myślałem ze juz na tyle sie szanujemy ze nie bedziesz pod moim adresem wypisywal dziwacznych postow. Wiesz od kiedy prowadzimy spor I kiedy kupowalem akcje I w jakim przedziale. Wiec jaki sens robic z siebie blazna.?
90% tego co posiadam kupowalem w przedziale 12-10zl w tej kolejnosci bo wszedlem pozniej. Srednia jest wy,sza bo wiesz dobrze ze bawie sie 10% akcji wiec zeby pisac o jakiej koleiek stracie na tym walorze musialo by spasc w okolice 12 zl nawet ponizej.
Ja nie MGD ze ciagle ma 7 zl srednia.
I jeszcze jedno. Wiesz dobrze ze ja tutaj jestem do 4q 24r. Wiec te zagrywki co teraz obserwujemy nie ruszaja.mnie a zawsze cos z wplaty dodatkowo dokupie :)
Wiec walczcie dalej o akcje a ja sobie z boku bede obserwowal I pekal ze smiechu:)
Dnia 2023-04-15 o godz. 10:58 ~Piracik33 napisał(a): > Myślałem ze juz na tyle sie szanujemy ze nie bedziesz pod moim adresem wypisywal dziwacznych postow. Wiesz od kiedy prowadzimy spor I kiedy kupowalem akcje I w jakim przedziale. Wiec jaki sens robic z siebie blazna.? > > 90% tego co posiadam kupowalem w przedziale 12-10zl w tej kolejnosci bo wszedlem pozniej. Srednia jest wy,sza bo wiesz dobrze ze bawie sie 10% akcji wiec zeby pisac o jakiej koleiek stracie na tym walorze musialo by spasc w okolice 12 zl nawet ponizej. > > Ja nie MGD ze ciagle ma 7 zl srednia. > > I jeszcze jedno. Wiesz dobrze ze ja tutaj jestem do 4q 24r. Wiec te zagrywki co teraz obserwujemy nie ruszaja.mnie a zawsze cos z wplaty dodatkowo dokupie :) > > Wiec walczcie dalej o akcje a ja sobie z boku bede obserwowal I pekal ze smiechu:)
Nie gniewaj się piracik33 przesadziłem, przepraszam - widzę od dawna że jesteś dobrym inwestorem i nie dajesz się fundom robić w balona, z mojego punktu widzenia niżej niż na 11x- 12 kurs nie zejdzie więc biorąc pod uwagę Twoją średnią na pewno nie stracisz. Niestety moja średnia sprzed kilku lat jest zbyt wysoka abym mógł swoje straty odrobić, niektóre fundy nadal sprzedają bo spółka nie przedstawia większego majątku , czy robią dobrze nie wiem, pożyjemy zobaczymy za kilka kwartałów czy miały rację.
Autor: ~xd Ip [31.6.159.*] napisał - JAK TAM WISIELCY MARZYCIELE, ŻE TAK NIE SZKODA Wam tutaj zmarnowanej kasy '' - Napisz o co ci chodzi , raz śmiejesz się z innych ile to stracili , a teraz żalisz się jakie to ty masz straty na tym walorze . Pamiętaj że IP masz zawsze te same .
Dnia 2023-04-15 o godz. 13:47 ~SiM napisał(a): > Autor: ~xd Ip [31.6.159.*] napisał - JAK TAM WISIELCY MARZYCIELE, ŻE TAK NIE SZKODA Wam tutaj zmarnowanej kasy '' - Napisz o co ci chodzi , raz śmiejesz się z innych ile to stracili , a teraz żalisz się jakie to ty masz straty na tym walorze . > Pamiętaj że IP masz zawsze te same .
BEDZIESZ I TY MIAŁ STRATY, POCZEKAJ JESZCZE TROCHĘ, A JA WCALE SIĘ NIE ŻALĘ TYLKO STWIERSZAM FAKT., POZA TYM NIE INWESTUJE TYLKO W MDG
Ja wcale nie pisze że mam zysk na tym walorze skoro mam prawie 11kilo ze średnią 17zł,14gr , to policz sobie sam jaką mam wirtualną stratę . Pamiętaj że twoje IP jest ciągle te same a ty wciąż pod różnymi nikami pisałeś głupoty jakie to spółka ma straty , popatrz na wyniki kwartalne . Jeśli w drugim kwartale miała zysk 6 mil , a trzeci kwartał przeszło 27mil , to każdy widzi że trudny okres już minął , i po wynikach za czwarty kwartał może śmiało być warta 20zł za papier .
Dnia 2023-04-15 o godz. 14:28 ~SiM napisał(a): > Ja wcale nie pisze że mam zysk na tym walorze skoro mam prawie 11kilo ze średnią 17zł,14gr , to policz sobie sam jaką mam wirtualną stratę . > Pamiętaj że twoje IP jest ciągle te same a ty wciąż pod różnymi nikami pisałeś głupoty jakie to spółka ma straty , popatrz na wyniki kwartalne . Jeśli w drugim kwartale miała zysk 6 mil , a trzeci kwartał przeszło 27mil , to każdy widzi że trudny okres już minął , i po wynikach za czwarty kwartał może śmiało być warta 20zł za papier .
Moja średnia jest znacznie wyższa niż Twoja , obyś miał rację że wszystko co najgorsze jest poza spółką, dla mnie nie są ważne wyniki za ubiegły rok bo je mniej więcej znam ale wiążące będą wyniki za 1 i 2 kwartał tego roku i systematyczna ich poprawa w związku z nowymi możliwościami jakie się przed spółką otwierają. Spadający ciągle kurs choć powiększa moje straty stwarza mi możliwość odkupienia taniej wcześniej sprzedanych akcji ale nie mając informacji ze spółki jak ona zarabia nie chcę się od tych akcji bardziej uzależniać.
Ja też nie mogę pojąć tego gościa z IP 31.6.159. co on tu czasami wypisuje - Chyba że myśli , zmieniając nik to go nikt nie rozpoznaje , lub ma zaburzenia umy. łowe .
Dla mnie umowa/obietnica przez całe życie to sprawa honorowa, jak chłop pisze że jak spadnie poniżej 15.50 to nie napisze posta przez 6 miesiecy... Jego słowo można spłukać z g...m klozecie, BRAK HONORU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!