Mnie bardziej ciekawi kiedy będzie info o wydawcy i nowej grze. Taka informacja powinna się pojawić do 11 maja bo wtedy ogłaszają sprawozdanie za I kwartał... A podpisanie umowy było w tym kwartale więc będzie musiała być o tym informacja.
Nie, nie będzie musiała. Ogłaszanie gier w branży rządzi się swoimi prawami, co stanowi "powód biznesowy", żeby nie robić tego publicznie. Także dopóki wydawca i spółka nie zechcą ogłosić gry, to nic nie muszą.
Może się mylę ale mi się wydaje, że muszą zwłaszcza jeżeli pierwszą transzę na grę dostali w marcu i będą musieli te środki wykazać w sprawozdaniu finansowym. Branża może rządzić się swoimi prawami ale przestrzegać prawa też musi.
Odpowiedź jest bardzo prosta, otóż wielu którzy tej spółki nie znają i będą szukali taniego gamedevu bo jak zauważysz w internetach to hw2 jest kreowane na hit, wręcz na grę doskonałą (a może te opinie są opłacone?tego nie wiemy) tylko ten kto już spółkę dłużej obserwuje to wie że gra jest lipna i nie sprzedawalna. Dziekuję
Oceniasz tę grę bo w nią grałeś, czy wypowiadasz się bez zaznajomienia się z grą. Ja osobiście nie grałem w grę dlatego nie potrafię się odnieść czy rzeczywiście to wina gry, że się nie sprzedaje czy też czegoś innego. Preferuję raczej gry RPG, dodatkowo jestem graczem jedynie konsolowym, więc nawet nie mam na razie możliwości w nią zagrać, choćbym chciał i tu widzę jakiś potencjał. Sporo osób koło 30-tki i po 30-ce gra jedynie na konsolach więc jakby gra się rzeczywiście pojawiła na konsole to mogłoby to wpłynąć pozytywnie na jej dalszą sprzedaż.
Nie podali bo to nie oni sprzedają. Danych o sprzedaży należało by szukać w raportach Good Shepherd Entertainment. Widocznie gra się jeszcze nie sprzedała w tak wielu kopiach żeby pokryć wszystkie koszty, może przełomem będzie wydanie gier na konsole.