• miesiąc minął i h cisza Autor: ~ww [37.58.140.*]
    jw
  • Re: miesiąc minął i h cisza Autor: ~smrodek [80.53.82.*]
    bank raczej wniosku o upadłość też nie złożył.....także coś jest na rzeczy
  • Re: miesiąc minął i h cisza Autor: ~Były [51.52.194.*]
    A skąd wiesz, ze nie złożył ? Po otrzymaniu pisma od Banku, Comeco miło 30 dnia na spłatę całego długu - tak jest wszędzie z każdym kredytobiorca !! Po 30 dniach, Bank
    Wnosi sprawe do sądu i tym razem Kredytobiorca dostaje pismo od sądu i nakaz spłaty zadłużenia.
    Minęło ile 4 dni ? Czyli według mnie wkrótce będzie złożenie wniosku przez Comeco o restrukturyzacje ( co jest wątpliwie ) bo bardziej siadam się do złożenia wniosku o upadłość ! Jeśli Comeco dostanie pismo od sądu ma kolejne 14 dni na spłatę zadłużenia, potem sąd wchodzi i zabezpiecza majątek jeśli jakiś jest ! Także Comeco ma dodatkowe 10 dni według mnie - w przyszłym tygodniu będzie wniosek do sądu, takie jest moje zdanie.
  • Re: miesiąc minął i h cisza Autor: ~Smrodek [80.53.82.*]
    nie 30 dni tylko 14 teraz policz jeszcze raz. A bank ma zabezpieczenie na działkach
  • Re: miesiąc minął i h cisza Autor: ~Byly [154.49.97.*]
    Ja nie muszę liczyć bo ty masz problem ze zrozumieniem, 30 dni miało Comeco na spłatę całości po otrzymaniu pisma od banku, jeśli Comeco nie spłaciło zadłużenia Bank po 30 dniach kieruje pismo do Sądu i Sąd wysyła list z nakazem spłacenia zaległości i od momentu otrzymania zawiadywania od Sądu Comeco ma dodatkowe 14 dni- a to ze Bank ma zabezpieczenia na działkach nie oznacza ze moga sobie to sprzedać tak od razu- nie ma póki co żadnego wpisu od Comeco ze dogadali się z Bankiem wróży tylko piach i nic więcej-widać, ze grają na zwłokę dla jakiegoś powodu.
  • Re: miesiąc minął i h cisza Autor: ~Smrodek [188.146.250.*]
    jeszcze raz mowie nie czytałeś komunikatu nie 30 dni tylko mieli 14 dni czasu na spłatę reszta terminów się zgadza. I brak jakichkolwiek komunikatów. Może poszlo cos do skrzynki ktora jest odbierana raz na tydzień
  • Re: miesiąc minął i h cisza Autor: ~Smrodek [188.146.250.*]
    i jeszcze jedno te swoje 30 dni na wysłanie przez sąd nakazu to sobie wymyśliłeś....Jak sadowo to trwa dłużej niż 30dni widzę że nie miałeś do czynienia z pracą sądów
  • Re: miesiąc minął i h cisza Autor: ~Były [2.96.201.*]
    A gdzie ja napisałem, ze Sąd ma 30 dni na wysłanie pisma ? Albo nakazu spłaty ? Napisalem, za sąd po otrzymaniu zawiadamiania z banku wysyła swoje pismo do wierzyciela i po otrzymaniu listu wierzyciel ma 14 dni na spłatę zadłużenia.
  • Re: miesiąc minął i h cisza Autor: ~Smrodek [94.254.160.*]
    ten termin juz minął i cisza kompletna. ani o dalszych poczynaniach z bankiem ani z odwieszeniem a miało być niezwłocznie....daję im ostatni tydzień na wyprostowanie komunikatów poprzez ESPI a potem działam
  • Re: miesiąc minął i h cisza Autor: ~Jan [131.117.152.*]
    Tak jest.
  • Re: miesiąc minął i h cisza Autor: ~Były [154.61.128.*]
    Nic, nie jesteś w stanie zrobić jak dla mnie na obecna chwile, żadna ze stron nie przyznała się do winy w aferze sprzedaży patentu.
    Jak dla mnie Comeco za wszelka cenę chce udowodnić ze umowa sprzedaży patentu miała miejsce i wcale się nie zdziwię, ze H2 odstąpiło od tej umowy gdyż inny większy gracz zaproponował in 2 razy więcej !
    Umowa na sprzedaż była pewnie umowa wstępna od której H2 mogło odstąpić i tak tez zrobili w momencie kiedy Comeco opublikowało informacje o zakupie patentu to zastanawia mnie fakt dlaczego zajęło im to tak długo aby wystosować pismo i sprostowanie ze żadnej sprzedaży nie było ?
    Tak jak zaznaczyłem wcześniej, nie można do końca skreślać teorii, ze H2 namieszał.
    Pewnie sądownie będą się skarżyć i to potrwa.
    Nic na obecna chwile nie jest jasne, także wybij sobie z głowy aby iść na policję i złożyć zawiadomienie o przestępstwie.
    Jeśli będziesz miał twarde dowody to tak, taki wniosek trafi do prokuratury i potem jeśli chcesz to robić indywidualnie będzie proces sądowy gdzie będziesz miał swój wniosek o odszkodowanie.
    Tak jak mówię musi być jasne kto zawinił w tej sprawie.
    są inne patenty, niż iść cna policję na to akurat szkoda czasu.
    Simple nie chce sprzedać patentu, zbyt długo nad tym pracowali.
  • Re: miesiąc minął i h cisza Autor: ~Były [185.104.136.*]
    To samo słyszałem od ich przedstawiciela, jednakże co się kryje za tym wszystkim tego do końca nie wiemy.
    Żeby była choć jedna osoba która mieszka blisko biura Comeco to byłoby naprawdę dobrze.
    Mam na myśli aby podjechać i sprawdzić czy tam w ogóle ktoś jest i czy widać ze coś robią ?
    Na maile nie odpowiadają, telefony również !!
    Warto byłoby tam podjechać i sprawdzić ?
    po co tam nic nie ma działalność Comeco wygaszona.
  • Re: miesiąc minął i h cisza Autor: ~Były [82.132.213.*]
    To w takim układzie nie ma po co zakładać nowe wątki i tłuc temat który nie ma sensu.
    Spółka zostanie wykluczona z Notowań- pozamiatane.
    za daleko wybiegasz w przyszłośc, można ich przymusić do wy;rostowania
[x]
COMECO -2,55% 0,13 2024-05-31 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.