• Zabiegi Matczaka Autor: ~PoCo [165.225.207.*]
    Po co takie zabiegi kupna/zbycia w tym samym dniu za tą samą cenę ? W grudniu była podobna akcja.
    Ktoś potrafi sensownie wytłumaczyć ?
  • Re: Zabiegi Matczaka Autor: aczuk [46.134.186.*]
    Niedługo sobie zapracuje jegomość na przydomek "Mataczak".
  • Re: Zabiegi Matczaka Autor: ~PoCo [165.225.207.*]
    W mojej ocenie zbywając 8100 akcji i kupując je z innego konta chciał poprostu wystraszyć ludzi aby cena zeszła poniżej 9 złotych. Niby koleś wykształcony i do tego stoi na czele firmy a takie pokrętne zagrywki stosuje....
  • Re: Zabiegi Matczaka Autor: aczuk [178.212.45.*]
    Wystraszyć na podwyższonym kursie?? Bez sensu.
  • Re: Zabiegi Matczaka Autor: ~stawka [88.156.140.*]
    celem moze byc po prostu przeniesienie miedzy rachunkami dla celów rozliczeniowych/podatkowych. pewnie troche osob tak robi tylko nie raportuje tego. a skoro i tak podaje to do publicznej wiadomosci ze robi to sam ze soba to nic innego raczej nie ma sensu.
  • Re: Zabiegi Matczaka Autor: ~BywalecGiełdy [31.60.233.*]
    Optymalizacja podatkowa, a czemu teraz - nie mam pojęcia. A może jedno kąto maklerskie jest dla jednego dziecka, drugie dla innego i musi być odpowiednia liczba akcji na każdym, żeby potem nie było niesnask? Racjonalnych i uczciwych powoduw może być wiele, ale oczywiście prawie zawsze występują w rzeczywistości te, które chcą robić inwestorów w x*ja. Także bym bardzo uważał, naprawdę. Żeby to nie było zwiastunem czegoś takiego jak na Aquatech, a przecież tutaj chyba też było coś w ten deseń kiedyś, już nie kojarzę.
  • Re: Zabiegi Matczaka Autor: ~Jarko [37.47.241.*]
    Prosta sprawa- sztuczne kreowanie wolumenu. Przyda się w nadchodzącym czasie.
  • Re: Zabiegi Matczaka Autor: ~Prawdziwy [188.146.115.*]
    Co sztuczne, to tak jakby nierzeczywiste/nieuczciwe?
  • Re: Zabiegi Matczaka Autor: ~stawka [88.156.140.*]
    idzie w komunikatach, wiec kazdy wie o tym
[x]
SEDIVIO -0,23% 8,50 2025-11-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.