• Witam Autor: ~Zdzisław [185.245.194.*]
    Nie sprzedawać ani jednej akcji XTB, czekać na owoce z mądrego rozwoju Spółki. Piszę tak od ceny w okolicach 15 zł. Obecna cena za rok będzie wspomnieniem. Zaczyna być głośno o XTB. Dzisiejsze reko Trigona to zwiastun odwracającego się PR w stosunku do XTB. Analitycy zaczynają dostrzegać, że XTB goni konkurencję biegnąc dużo szybciej od niej. Tu tylko trzeba być cierpliwym. Nie wolno dać odebrać sobie akcji. Pozdrawiam wszystkich starych i nowych na Spółce.
  • Re: Witam Autor: ~Wiemocogram [37.225.90.*]
    Dokładnie kupno XTB to inwestycja tym bardziej że to spółka dywidendowa i w ten czas który jesteś zapakowany co rok umila Ci sowita dywidenda. Ja osobiście za chwilę zgarnę trzecią dywidendę odkąd tu jestem.
  • Re: Witam Autor: ~heh [89.64.38.*]
    wszystko spoko, ale troche manipulujesz, trigon to byla jedyna firma ktora wystawiala reko dla xtb, nic sie nie zmienilo w tej sprawie
  • Re: Witam Autor: ~Wiemocogram [37.225.90.*]
    To nie ma znaczenia, nigdy nie kieruje się rekomendacjami tylko fundamentami spółki, wcześniej czy później wycena dogania fundamenty, ale wiadomo cierpliwość i czas. I jeszcze jedno odnosnie szacunków Trigona za 1kw 2023r. Pewnie zauważyliście że Trigon notorycznie przestrzela w dół szacunki zysków na XTB i nie mam nic przeciwko jak by teraz było podobnie i zaskoczyli wyższym zyskiem niż te 170mln przy wycenie 39zł...
  • Re: Witam Autor: ~Spring [37.248.211.*]
    MBank dal niedawno rekomendacje.

W przeszłości pekao i ipopema też robiły reko dla xtb.
  • Re: Witam Autor: ~puma [188.147.0.*]
    Ja mam od 8 ,po drodze sprzedaz po 21 a potem powrot ze srednia 17 a teraz 18 juz gdyz ,jesli sie zdaza promocja to dokupuje.Dywidenda calkowicie rekompensuje i umila czas nam dlugodystansowcom,poniewaz XTB sie pieknie rozwija nie mam zamiaru na razie pozbywac sie akcji.Pozdrowienia dla cierpliwych akcjonariuszy,kiedys przyjdzie ten moment ,ze cierpliwosc zostanie wynagrodzona,kazdy ma swoj prog wyjscia,jedni wczesniej drudzy pozniej a w przypadku tej spolki im pozniej tym lepiej co widac po kursie.

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.30.114.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.23.119.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Witam Autor: ~Fergie [94.101.27.*]
    Piszesz piszesz od 15.przestan sam sobie rację przyznawać w dodatku kłamliwie. Pisałeś w okolicach 15 że to spółka dywidendowa defensywna i nie pozwolą jej urosnąć a teraz po każdym przebiciu wylazisz z nory i udajesz speca
  • Re: Witam Autor: ~Mak [89.64.109.*]
    Generalnie tutaj są dwa rodzaje specy.Teraz są wzrościaki, a wcześniej były spadzie.
  • Re: Witam Autor: ~Zdzisław [185.245.194.*]
    Dnia 2023-04-12 o godz. 22:27 ~Fergie napisał(a):
    > Piszesz piszesz od 15.przestan sam sobie rację przyznawać w dodatku kłamliwie. Pisałeś w okolicach 15 że to spółka dywidendowa defensywna i nie pozwolą jej urosnąć a teraz po każdym przebiciu wylazisz z nory i udajesz speca

Uważasz Fergie, że pozwalali jej rosnąć. XTB powinna obecnie być notowana min w okolicach 60 zł. Jak pisałem w okolicach 15, że to spółka dywidendowa to miałem rację, jak pisałem, że kurs jest trzymany, to też tak było. Przewidywałem jednak, że to się skończy i rozwój Spółki podniesie wycenę, dlatego pisałem zawsze, żeby nie sprzedawać ani jednej akcji XTB, czekać na owoce. Nadal to polecam, a każdy robi jak chce. Nigdy nie pisałem o Spółce i Zarządzie źle. O tym co jest wyrabiane z kursem to i owszem, bo tu długo były cyrki i są nadal. Wynika to m.in. ze zmowy finansjery przeciwko właścicielowi. Po prostu sukces XTB jest nie w smak polskim zarządzającym funduszami. Widać to tak, że aż razi. Jednak ostatecznie rozwój Spółki pchnie wycenę o kilka poziomów.
  • Re: Witam Autor: ~Mak [89.64.109.*]
    Dokładnie tak jest banda się wije jak może.Do czasu.
  • Re: Witam Autor: ~Fergie [94.101.27.*]
    Źle nie pisałeś jednak Pisałeś że nie urośnie. Odniosles się do słowa dywidendowa ale do defensywna już nie a to twój wymysł. Wybierasz co ci wygodniej żeby mieć rację. Teraz to każdy mądry jak skoczyło 100%
  • Re: Witam Autor: ~Leszcz [83.29.220.*]
    Fergie Szma@to pamietamy twoje wpisy. Spadòwka stąd!
[x]
XTB 1,34% 110,30 2026-05-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.