Chyba ktoś się nie zorientował, że spolka się przekształciła w SA i teraz ma pretensje hahah co za ludzie, za głupotę się płaci, a nie składa pozwy. Już to widzę, że sąd orzeknie na korzyść powoda
Oj panowie jak widać nie bez przyczyny jednak są te spadki póki co .... Invest nie bądź taki pewien bo jak ktoś podważy skuteczność chociażby doręczenia pism z okresu przekształcenia no to ma pełne prawo do wygrania sprawy. I tu się kłania to co pisałem gdzie jest zarząd dlaczego nic ostatnio nie robił jak kurs spadał od listopada cały czas w dół. Wiedzieli że ktoś się dobija z roszczeniami i nic nie robią dalej a w espi musieli podać. Nie zdziwiłbym się jak niedługo wyjdzie e spi że ogłaszają upadłość z uwagi na to co widzimy a za parę lat okaże się że to była ustawka.
Na dzisiaj daję 60 do 40%, że nie będzie z tego nic dobrego no ale pożyjom uwidiom.
Tylko invest jakby wygrała sprawę nie pisz że to głupi kraj i że kto mógł przewidzieć że takie coś przejdzie, okej ?
P2c nawet jeżeli była jakaś nieprawidłowość w doręczeniu komunikacji to może i sąd orzeknie, że powód ma rację, ale ta kwota 500 k to jest totalnie wyssana z palca. Totalnie kosmiczna kwota jak na taką pierdołe, nawet pomimo tego, że ta kwota jest podzielona na P2chill i 12 podmiotów(swoją drogą ciekawe czy w pozwie jest, że każdy ma płacić po równo^^) wychodziłoby niecałe 50 k od osoby do zapłaty. Więc jak widzisz nawet gdyby powód wygrał ta sprawę, to ma maly wpływ na kondyscje spółki, a ty tu o upadłości piszesz..
"Zarząd Play2Chill S.A. z siedzibą w Warszawie _dalej: Emitent, Spółka_ informuje, że w dniu 11.04.2023r. otrzymał pozew o zapłatę z powództwa osoby fizycznej..."
Czym innym jest złożenie pozwu przez powoda a czym innym doręczenie go pozwanemu. Jeśli pozew zawierał braki fiskalne/formalne i powód je uzupełniał, to doręczenie pozwu musiało nastąpić po jakimś czasie od złożenia. Nie wiadomo ile sędzia ma spraw w referacie i jak szybko pracuje, czy nie chorował/przebywał na urlopie. Nie znamy sprawności wykonywania zarządzeń przez sekretariat sądowy...
Cóż, zatem poczekajmy na sesje. Rynek zweryfikuje espi to możemy po sesji się odnieść. Na dzisiaj, w mojej ocenie będą spadki ale jeśli cześć szanownego grona forumowiczów pisze że będzie dobrze i temat bez wpływu dla spółki, należy spodziewać się ezorstow a co najwyżej neutralnej sesji. Ja niestety nie jestem pełny optymizmu na dzisiaj i stać mnie na szczerość mimo posiadania cały czas niedużego pakietu akcj firmy P2c. Szczerze to wolałbym wyjść w waszych oczach za wariata, panikarzq i co tam chcecie, niż dalej tracić wartość inwestycji, udając po raz kolejny że "nic się nie stało".
Zasiadam przy odbiorniku i czekam na rozwój wydarzeń, życząc powodzenia i zwrotu inwestycji wszystkim.
Ja nie wysypuję się przynajmniej do premier.
W komunikacie jest, że sprawę znają i roszczenia uznają za bezpodstawne (myślę, że analizowała to jakaś kancelaria / prawnik). :) Poza tym ciekawy jestem czego dotyczą roszczenia. Jakby nie było sąd zarejestrował przekształcenie. Czekamy na espi o pozytywnym zakończeniu sprawy, ale to pewnie nieprędko.