• Espi Autor: ~Invest [185.48.129.*]
    Chyba ktoś się nie zorientował, że spolka się przekształciła w SA i teraz ma pretensje hahah co za ludzie, za głupotę się płaci, a nie składa pozwy. Już to widzę, że sąd orzeknie na korzyść powoda
  • Re: Espi Autor: ~autor [83.144.82.*]
    Śmieszkuj sobie, a jutro kolejne -30% na tym badziewiu.
  • Re: Espi Autor: ~Invest [185.48.129.*]
    O czyżby autor tego espi? :) powodzenia życzę xd na pewno sąd orzeknie 500k do zapłaty za taką blachostke xd chyba najgłupszy pozew jaki widziałem
  • Re: Espi Autor: ~Obi_wan [89.64.93.*]
    Hehe. Czego to się nie robi, żeby zwalić kurs.Tak czy siak bierzemy papier.
  • Re: Espi Autor: ~P2c [31.60.87.*]
    Oj panowie jak widać nie bez przyczyny jednak są te spadki póki co .... Invest nie bądź taki pewien bo jak ktoś podważy skuteczność chociażby doręczenia pism z okresu przekształcenia no to ma pełne prawo do wygrania sprawy. I tu się kłania to co pisałem gdzie jest zarząd dlaczego nic ostatnio nie robił jak kurs spadał od listopada cały czas w dół. Wiedzieli że ktoś się dobija z roszczeniami i nic nie robią dalej a w espi musieli podać. Nie zdziwiłbym się jak niedługo wyjdzie e spi że ogłaszają upadłość z uwagi na to co widzimy a za parę lat okaże się że to była ustawka.
    Na dzisiaj daję 60 do 40%, że nie będzie z tego nic dobrego no ale pożyjom uwidiom.
    Tylko invest jakby wygrała sprawę nie pisz że to głupi kraj i że kto mógł przewidzieć że takie coś przejdzie, okej ?
  • Re: Espi Autor: ~ali___ [83.31.141.*]
    Walka o spadki trwa, espi jest, grożenie upadłością są, jutro pewnie jeszcze pomysł nowej emisji na pokrycie kary i możemy uznać że jest sukces

Gruby temat XD
  • Re: Espi Autor: ~Obi_wan [89.64.93.*]
    Dokładnie.Klasyka gatunku xD.
  • Re: Espi Autor: ~Mła [213.134.188.*]
    "...kurs spadał od listopada cały czas w dół" :)
    Dobrze że nie spadał w górę.
    Widzę kwiat inwestycji się zebrał :)
  • Re: Espi Autor: ~Invest [185.48.129.*]
    P2c nawet jeżeli była jakaś nieprawidłowość w doręczeniu komunikacji to może i sąd orzeknie, że powód ma rację, ale ta kwota 500 k to jest totalnie wyssana z palca. Totalnie kosmiczna kwota jak na taką pierdołe, nawet pomimo tego, że ta kwota jest podzielona na P2chill i 12 podmiotów(swoją drogą ciekawe czy w pozwie jest, że każdy ma płacić po równo^^) wychodziłoby niecałe 50 k od osoby do zapłaty. Więc jak widzisz nawet gdyby powód wygrał ta sprawę, to ma maly wpływ na kondyscje spółki, a ty tu o upadłości piszesz..
  • Re: Espi Autor: ~piccoloolo [5.173.170.*]
    Czemu tak późno poinformowali? Jeszcze KNF im dowali. Po pół roku się zorientowali , że kto pozew złożył?
  • Re: Espi Autor: ~Majster [89.64.50.*]
    "Zarząd Play2Chill S.A. z siedzibą w Warszawie _dalej: Emitent, Spółka_ informuje, że w dniu 11.04.2023r. otrzymał pozew o zapłatę z powództwa osoby fizycznej..."

Czym innym jest złożenie pozwu przez powoda a czym innym doręczenie go pozwanemu. Jeśli pozew zawierał braki fiskalne/formalne i powód je uzupełniał, to doręczenie pozwu musiało nastąpić po jakimś czasie od złożenia. Nie wiadomo ile sędzia ma spraw w referacie i jak szybko pracuje, czy nie chorował/przebywał na urlopie. Nie znamy sprawności wykonywania zarządzeń przez sekretariat sądowy...
  • Re: Espi Autor: ~Piotr [109.255.124.*]
    Widac ze gdzies cwaniactwo zwalenie kursu by moc zabrac ile sie da a potem oddac leszczom na gorce ile sie da :)))
  • Re: Espi Autor: ~P2c [87.105.34.*]
    Cóż, zatem poczekajmy na sesje. Rynek zweryfikuje espi to możemy po sesji się odnieść. Na dzisiaj, w mojej ocenie będą spadki ale jeśli cześć szanownego grona forumowiczów pisze że będzie dobrze i temat bez wpływu dla spółki, należy spodziewać się ezorstow a co najwyżej neutralnej sesji. Ja niestety nie jestem pełny optymizmu na dzisiaj i stać mnie na szczerość mimo posiadania cały czas niedużego pakietu akcj firmy P2c. Szczerze to wolałbym wyjść w waszych oczach za wariata, panikarzq i co tam chcecie, niż dalej tracić wartość inwestycji, udając po raz kolejny że "nic się nie stało".
    Zasiadam przy odbiorniku i czekam na rozwój wydarzeń, życząc powodzenia i zwrotu inwestycji wszystkim.
    Jest spychacz po prawej stronie, kilku się wysypało. Wygląda na kapitulację leszcza. Ciekawe do kiedy potrwa promocja
  • Re: Espi Autor: ~Gracz [31.61.176.*]
    Złapałem kilka sztuk, niewyobrażalna promocja
  • Re: Espi Autor: ~Derek [109.255.124.*]
    Uciekac poki mozna haha
    Podobało mi się jak zaczęli rozbierać spychacza a ten zaczął uciekać w górę bo okazało się że nie działa XD
  • Re: Espi Autor: ~123x [31.61.177.*]
    Ja nie wysypuję się przynajmniej do premier.
    W komunikacie jest, że sprawę znają i roszczenia uznają za bezpodstawne (myślę, że analizowała to jakaś kancelaria / prawnik). :) Poza tym ciekawy jestem czego dotyczą roszczenia. Jakby nie było sąd zarejestrował przekształcenie. Czekamy na espi o pozytywnym zakończeniu sprawy, ale to pewnie nieprędko.
    Ja nie rozumiem tego strachu, nawet gdyby roszczenie było zasadne to mówimy o 500tys przy 1,7 mln w kasie
    Szybko znikło 13k akcji ale urwałem pakiecik po 4,31
    Gratki ;)
  • Re: Espi Autor: ~Derek [109.255.124.*]
    Ktos chcial nastraszyc a tu lipa. Zbieranko i dymqnko ciag dalszy... malo leszczy na pokladzie
    I skończyło się na zero
    Bardzo dobry prognostyk. Leszcz już kapitulował więc powoli będzie można myśleć o pokonywaniu lokalnych szczytów
[x]
P2CHILL 0,00% 3,40 2025-11-10 16:14:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.