• Dywidenda Autor: ~Gbj [31.0.67.*]
    Myślę,że zbiórka pod dywidendę trwa, 2 zł za akcję będzie jak nic
  • Re: Dywidenda Autor: ~tomaslfc14 [5.173.232.*]
    Dnia 2023-04-12 o godz. 08:23 ~Gbj napisał(a):
    > Myślę,że zbiórka pod dywidendę trwa, 2 zł za akcję będzie jak nic

Co najmniej 2 zł to za sam 2022 rok będzie, a na to przynajmniej ja liczę. :)
    Do tego 1 zł zaległej dywidendy za 2021 rok i za kilka miesięcy mamy +40 zł za akcję spółki, która zamierza zrobić wynik +100 mln zł netto w 2023 roku, co oznaczałoby kolejne +2 zł dywidendy. :)
  • Re: Dywidenda Autor: ~Max [89.228.97.*]
    A ja napisze inaczej ,dywidendy nie będzie bo będą inwestycje ,które są potrzebne .
  • Re: Dywidenda Autor: ~Fan [178.21.154.*]
    Mnie też się wydaje, że cash będzie konieczny na co innego.
    Ja obstawiam 1 zł dywidendy, reszta na inwestycje.
  • Re: Dywidenda Autor: ~Max [89.228.97.*]
    Podobnie
  • Re: Dywidenda Autor: ~Sowa [5.173.17.*]
    Ja sadzę ze jak chcieli dac za 2021 1 zł to teraz bedzie ok. 4 zl. Inwestycje są potrzebne, to zawsze, ale po oststnich ruchach spolka ma kasy sporo, a przy takim zadluzeniu kredyt czy leasing to zaden problem. Zobaczymy juz niedlugo
  • Re: Dywidenda Autor: ~Fan [178.21.154.*]
    Obyś miał rację.
    Ja staram się patrzeć bardziej przez szare okulary - dużo się od ostatniej deklaracji co do dywidendy zmieniło. Oczywiście, spółka wciąż zarabia dużo (albo nawet jeszcze więcej) $$$ ale otoczenie makroekonomiczne jest nieciekawe a potrzeby inwestycyjne bardzo się zwiększyły (żeby w przyszłości zarabiać jeszcze więcej).

Spółka nie ma problemu z zadłużeniem, to prawda, ale pieniądz na rynku jest bardzo drogi obecnie, więc być może jednak będa chcieli ograniczac zewnętrzne finansowanie.

Zobaczymy, oczywiście trzymam kciuki za wysoką dywidendę :-)
  • Re: Dywidenda Autor: ~Sowa [5.173.17.*]
    Moze faktycznie, nazbyt różowo to widzę, ale zakladam ze Spolka zarobila ok 130mln netto w '22, w '21 bylo 70mln poszlo na kap zapasowy. Ten rok idzie nie gorzej + 40mln z rozliczenia sprzedazy Luki. Odsetek od obligacji nie placa wiec chyba na oko moje oczekiwania są wywazone, a i zostanie im b.duzo kasy na inwestycje...
  • Re: Dywidenda Autor: ~Sowa [79.191.67.*]
    No i moje oczekiwania zostaly mocno "przebite"
  • Re: Dywidenda Autor: ~Fan [87.205.204.*]
    Pojechali ostro :-D

No ale cóż, zgodne to jest z tą opinia rady nadzorczej która wskazywała ze przeznaczenie nawet całego zysku na dywidendę nie zagrozi realizacji planów/budżetów spółki.
  • Re: Dywidenda Autor: ~Sowa [79.191.67.*]
    Zobaczymy, co rynek na to.
    Duzo bedzie sie dzialo, wza, wyniki 1q, potem wyniki 2q i strategia, i moze dywidenda zaliczkowa po 1H.? Bedzie fajnie!
[x]
OTLOG -0,96% 14,42 2025-10-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.