co to jest 7 mln ??? to sa na waciki i jeszcze rozliczane przez dwa lata. Fajnie się czyta i ekscytuje ale to nie stanowi wagi do ewentualnych przyszłych zysków
Dnia 2023-04-11 o godz. 21:03 koperytko napisał(a): > co to jest 7 mln ??? to sa na waciki i jeszcze rozliczane przez dwa lata. Fajnie się czyta i ekscytuje ale to nie stanowi wagi do ewentualnych przyszłych zysków
7 MILIONÓW EURO NETTO to waciki? Przy kapitalizacji rynkowej całego introlu 163 milionów złotych (ok. 35 milionów euro)??? Cokolwiek bierzesz - ODSTAW TO!!!!
które bedzie realizował przez 2 lata, a przychody w tym roku ponad 500 mln - dla mnie informacja jako ciekawostka ale nie wpływajaca na kondycje finansową spółki
Dnia 2023-04-13 o godz. 21:00 koperytko napisał(a): > które bedzie realizował przez 2 lata, a przychody w tym roku ponad 500 mln - dla mnie informacja jako ciekawostka ale nie wpływajaca na kondycje finansową spółki
Sorry ale bredzisz, PRO-ZAP jest jedna z 16 spółek grupy, a kontrakt (tylko ten jeden!) jest wart 21% aktualnej kapitalizacji CAŁEJ GRUPY, jak to jest mało, to nie bardzo wiem co jest dużo.
Dokładnie - dowcip polega na tym, że wartość rynkowa całego holdingu 16 spółek to obecnie 164 mln zł :) Tymczasem zobaczcie wartość ubiegłorocznego kontraktu Introl Energomontaż na kaliską elektrociepłownię. Wiadomo, że przychód a zysk to odrębne kwestie, ale dysproporcje i tak są tu olbrzymie. Ciekawy jestem wskaźnika c/z po wynikach rocznych (kończyło się kilka istotnych umów).
Takie spółki jak Introl doskonale pokazują, że na giełdzie najbardziej liczy się moda. Spółka może być przysłowiową "perłą", ale musi przyjść na nią odpowiedni czas. Bez tego nawet umowa na 100 mln EURO nie pomoże ;)
Dnia 2023-04-14 o godz. 07:04 ~Mamoń napisał(a): > Dokładnie - dowcip polega na tym, że wartość rynkowa całego holdingu 16 spółek to obecnie 164 mln zł :) Tymczasem zobaczcie wartość ubiegłorocznego kontraktu Introl Energomontaż na kaliską elektrociepłownię. Wiadomo, że przychód a zysk to odrębne kwestie, ale dysproporcje i tak są tu olbrzymie. Ciekawy jestem wskaźnika c/z po wynikach rocznych (kończyło się kilka istotnych umów).
C/z bylo w okolicach 5, a wk 1.15. Spadnie do 3 a wk znacznie ponizej jednosci. Ciekawe jak bardzo spadnie po odcieciu dywidendy, zawsze kurs sie dziwnie zachowuje, moze bedzie znowu okazja dobrac po taniosci. Aktualnie jestem 25% do przodu plus dwie dywidendy na koncie i czuje ze to dopiero poczatek:)
Dnia 2023-04-16 o godz. 12:20 ~Ozzy napisał(a): > Po ostatnim odcięciu kurs niemal natychmiast wrócił na wyższy poziom niż przed przyznaniem dywidendy - plus bardzo małej ilości akcji w obrocie.
Ta dywidenda byla z oszczednosci z lat ubieglych, czekam na odciecie tej wlasciwej, w poprzednich latach kurs zawsze pikowal po dywidendzie, zobaczymy jak bedzie tym razem.