W ameryce wzrosty w europie wzrosty , ale tej starej
a my Wam zrobimy w Polsce znowu zwałe , bo my tak chcemy
w imieniu OFE i TFI (mamy kase i rzadzimy)
polatach
gów..o prawda nasze TFI oraz OFE to drobnica przy grubasach z zagranicy...oni tez m,usza iść w końcu za trendem (1 czy 2 sesje moga się opierac , ale to wszystko na co ich stać)
buhahaha , trend mozna wzmocnic lub go osłabic lub zmienic , czasami na zmiane jest za pozno , tak jak z bagnem wciaga jak sie wdepnie za daleko
dlatego lepiej w bagno nie wlazic , a my brniemy coraz glebiej dzieki OFERMOM , a to powoduje wyprzedaz TFI(ludzików) i tzw. zachodu
pozdr
Ale zagranica nie ma już polskich akcji. Fundusze hedgingowe żeby zrobić taką zwałę musiały akcje pożyczyć. Są pewne że kupia tak tanio że oddadzą pożyczone i jeszcze im sporo zostanie po historycznie niskich cenach. I tu widze pole do popisu dla OFE, TFI i nawet Skarbu Państwa. Rozpocząć zmasowane zakupy PKO BP i doprowadzi do tego by zagranica w panice kupowała akcje drożej niż pożyczałą pod sprzedaż. Niech na tym stracą i wynoszą się z Polski. Zrobili zwałę spekulacyjną nie mającą odzwierciedlenia w stanie gospodarki. Zdyskontowali już recesję a nie ma nawet spowolnienia. To chamstwo, dlatego należy im się nauczka. Szkoda tylko że przez takich skur....... wielu ludzi zostało wyrzuconych z rynku i nigdy na giełdę nie powrócą.
I TU SIĘ MYLISZ.
ZOSTAŁO JESZCZE TROSZKĘ LUDZI MYŚLĄCYCH.
WIEM, ŻE SPORO RYZYKUJĘ - PO RAZ PIERWSZY WEJDĘ NA GIEŁDĘ - ZE WSZYSTKIMI WOLNYMI ŚRODKAMI I NIE SPEKULACYJNIE TYLKO NA MINIMUM 3-5 LAT.
CO POLECACIE ???? - JA JUŻ WIEM CO KUPUJĘ, ALE CIEKAWI MNIE WASZE ZDANIE.
POZDROWIENIA
polece ci CPENERGIA..... szczerze.....naprawdę warto... okres inwestycji 2-3 lata.... potencjalna stopa wzrotu w ww okresie ok 500 do 1000%.... tak sądzę... pozdro
Masz racje ,wywalic ich z rynku by kupowali coraz drozsze akcje. Z Polski zrobili sobie poligon doswiadczalny. Polskie Banki do nie Wegierskie ani Slowackie a recesji to u nas niema i poki co niebedzieB-)
Dnia 2008-10-19 o godz. 22:38 zxc1974 napisał(a):
> Polskie Banki do nie Wegierskie ani Slowackie a recesji to
> u nas niema i poki co niebedzieB-)
A wy wciąż wierzycie w te cuda? Oj dzieciaki, zobaczycie jak wasi rodzice zaczną tracic pracę. Co wtedy, dalej będziecie wierzyc w te kłamstwa. Polska jest wyspą stabilności i ble ble? Ech maładcy. Bessa dopiero się rozPOczęła, przekonacie się. Analiza Techniczna nie kłamie i 1000 na WIG20 to minimum spadków. A to oznacza u nas II Irlandię, czyli długotrwałą recesję, tak samo jak na całym świecie.
RUSAŁKO MOŻE TO RADA DLA SAMEJ SIEBIE.....
JA DECYZJĘ JUŻ MAM PODJĘTĄ I ZAPEWNIAM, ŻE PRZEMYŚLANĄ.
A TERAZ CZAS RELAKSU...........NA 1 TVP JEST SUPER BAJKA, POLECAM.
POZDROWIENIA.