1.Komputronik to dobra firma i jej sytuacja bardzo się poprawiła. 2.Dostrzegły to ,,silne ręce,, i skupiły kilka milionów akcji z 4,1 miliona które są w wolnym obrocie. 3.Zostało w ,,słabych rękach,, jakieś 400 tys. 4.Po niskiej cenie jest usiłowanie skupienia pozostałych akcji od niecierpliwych. 5.Teraz ważne! Silnym rękom nie zależy na wzroście ceny akcji bo i po co.Im zależy na POSIADANIU AKCJI. 6.W związku z tym można sie spodziewać niskiej ceny akcji prze pół roku a nawet rok. 7.I mizernych obrotów. 8.Dla leniwych wnioski-jesteś niecierpliwy sprzedaj a jeśli jesteś cierpliwy trzymaj. 9.Nie licz na wzrost ceny. 10 Skupienie akcji w jednym ręku nie daje szansy na wzrost ceny akcji w krótkim terminie-bo i po co?
Są konkurencyjni jeśli chodzi o nowy sprzęt do giełdy komputerowej, która już zeszła na psy po pandemii. Rywalizują z innymi supermarketowych potentatami. Będzie dużo droższa niż teraz allegro.
Po weryfikacji muszę stwierdzić ze skupione w silnych rękach jest jakieś 95 % akcji bedących w wolnym obrocie.W pozostałych rekach maksimum 200 000 akcji. Tyle co nic.Tak ze nikt duży tu nie przyjdzie i nie podbije ceny chcąć kupić 200 tys. Ale ma to swoje dobre strony.Akcje są w jednym ręku i widocznie są warte sporo skoro ktoś kupił ten majątek na ,,promocji,,.Co jeszcze przemawia za tym że akcje zostały skupione? Ano obroty-3 miesiące 7,2 miliona akcji (a w wolnym obrocie 4,1 miliona czyli już ,,mielonka ,akcjami. Ale najlepsze dalej ale już ostatni miesiąc (jedna trzecia z tych trzech miesięcy) to obrót tylko 436 tys. a w tydzień(1/4 miesiąca tylko 64 000).Wnioski?Akcje skupione.Zatem WARTE KUPNA po tej niskiej cenie jeśli potrafisz CIERPLIWIE POCZEKAĆ NA ICH WZROST.Teraz jeszcze mozna i opłaca się kupić. Problemem byłoby gdyby cena ustaliła sie na poziomie 9-10 zł z minimalnym obrotem. Ale narazie jest tanio,warto kupić i założyć termin oczekiwania na koniec czerwca. Na Cognorze też tak było jak był po 3,8 zł.też warto było kupić i ....POCZEKAĆ.
Ustawił ukryty po 6,66 zł to i jest okazja kupić. Mam nadzieję od czasu do czasu kupić tak z 10 % dziennego obrotu. Mój pogląd na temat kupowania i terminu czekania albo nie jest wyżej. Trzeba być elastycznym.termin do Wielkanocy nie przyniósł zmian, to trzeba poczekać do końca czerwca albo sprzedać ,,a nie płakać,,.
Dnia 2023-04-12 o godz. 10:24 ~Kupiec_wenecki napisał(a): > To mówicie że jest 10 % obrotu (2000 ) do kupienia po 6,98 zł ? > No nie wiem,zastanowię się.Pojadę na basen popływać i sie zastanowię.
mowimy ze masz wiecej na ukrytym po 6.96 ktory uciekl wczoraj z 6.76
No jak tam? Wykupiliście już wszystko? E jeszcze 102 000 zostało do 35 zł. Tak liczę na palcach. Byłem w podróży i tak myślę czy jak mnie nie ma to chłopaki po cichu wszystko wykupili? Ale widzę że te 10 % dziennego obrotu jest do kupienia. Do 8 zł spokojnie można kupować. Tu nie będzie szybko rosło bo i PO CO? Zacznie rosnąc jak przebije poziom 7,9 zł -8 zł i będzie widać trend wzrostowy.Narazie POWOLI.....
,,Witajcie kofani jestesmy tu wam radzi,,. No tak jak pisałem nie należy się tu spodziewać dużych wzrostów BO I PO CO?.Akcje kupuje się albo z emocji albo z rozsądku.Jak chcesz szybkich zysków kupuj to co dużo i szybko rośnie (sam poszukaj).Jak kupujesz rozsądkiem to oceń na chłodno czy spółka jest warta kupna i CIERPLIWIE czekaj. Tyle porad na dzień dzisiejszy. A z obserwacji to w ostatnim miesiącu najwyższy obrót to 35 000 a w ostatnich 10 dniach 27 000. A teraz do lasu na spacer.