Mokrzyccy chcą wyjść z inwestycji, mają do tego prawo, jak każdy akcjonariusz. Sprzedają większy pakiet akcji, co wiąże się z obsunięciem kursu. Normalna sytuacja, zwłaszcza przy spółkach z mniejszymi obrotami. Tyle tylko że oni robią to przez ABB a nie w obrocie. Nie kumam o co się tak wszyscy tutaj podniecają. Przecież to nie znaczy że spółka upadnie :)
1. sam tworzysz wątek z tej okazji , ale dziwisz się że inni założyli . 2. dyskutujesz z czymś czego nikt nie stwierdził (daj linka z wpisu z ostatnich 2 dni gdzie ktoś by pisał że firma upadnie)
Zauważyłem to, że zawsze jak jest hasło ABB to kurs leci, a przecież przyczyny sprzedaży są różne i w różnej sytuacji są spółki... Taka zasada się po prostu na GPW utarła. Ja to traktuję jako zwyczajną nieefektywność, jeżeli spółka jest fundamentalnie ok, a uważam, że taki jest Mobruk, to chodzę i tu wszedłem. Jeżeli mam rację, emocję ostygną i kurs będzie się wspinał. Myślę, że ok. 306 jest w zasięgu w najbliższym czasie, potem wszystkio otwarte.