Jest grana spoldzielnia ,ktora raz na jakis czas podbija kurs ,a potem powoli sprzedaje z zyskiem.
Zobacz na tym forum caly czas te same osoby .. niby to sie kloca ,
wyzywaja , a to tylko zaslona dla
leszczy , ktorzy tancza jak spoldzielnia zagra . Dupki z knf udaja
ze jest wszystko ok .
Biore pod uwage ,ze spoldzielnia jest na garnuszku chinoli ktorzy z czasem
odbiora wszyskie akcje od Polakow.
garnuszku chnoli
generalnie zgromadził sie tu kwiat narodu, więc jest jak w piłce nożnej - duma i przeciętniactwo dominują ludzie o rumianych, lekko opuchniętych od alkoholu twarzach, tempo wpatrzonych w tabelę S i K - tylko takie działanie nie ma wpływu na tempo prac nad analogami i sprzedaż. Obie zmienne idą w dobrym kierunku, co możesz doczytac w raporcie - w tym roku zacznie się dziać
Przychód znacznie wzrósł, spada inflacja i koszta produkcji, z pewnością marża też się polepszy. Dojdzie jeszcze info o analach, ale myślę że już wtedy będziemy dużo wyżej.
a propos kwatu narodu - zobacz sąsiednie wpisy nacechowane obsesjami fallusowymy...chorzy ludzie i nie mają pieniędzy na specjalistę, owładnięci darmowym po r no filmami demolują swój mózg. Z tego nie ma żadnej mąki, czekamy na twarde dane, czasem można zarobić na zmienności
Jeśli się ktoś leczy przez NFZ czyli "Niedługo Forsy Zabraknie" to co się dziwisz kolegom, może jeszcze czekają w kolejce do specjalisty. Miejmy nadzieję że Bioton dostrzeże niszę i wejdzie w psychotropy.
Dziękuję za wszelkie informacje. Tak sobie myślę a może chcą zejść z giełdy. No ale trzeba pieniędzy dużo . Oni tego nie mają. Więc może ktoś podstawiony z kasą próbuje zbić i zbiera (ktoś w liczbie mnogiej) aby stać się znaczącym akcjonariuszem . Czas pokaże. mam tego 2500szt. po 6,50 i zastanawiam czy dobrać i uśrednić. Jaka wasza propozycja.
Dnia 2023-04-06 o godz. 11:27 ~blx napisał(a): > Dziękuję za wszelkie informacje. Tak sobie myślę a może chcą zejść z giełdy. No ale trzeba pieniędzy dużo . Oni tego nie mają. Więc może ktoś podstawiony z kasą próbuje zbić i zbiera (ktoś w liczbie mnogiej) aby stać się znaczącym akcjonariuszem . Czas pokaże. mam tego 2500szt. po 6,50 i zastanawiam czy dobrać i uśrednić. Jaka wasza propozycja.
po 3,33-3,25 możesz lekko uśredniać , za dwa lata będzie dobrze .
Nie rośnie bo szału w wynikach nie ma. Niska marża na sprzedaży (45%) i przeciętna zyskowność operacyjna (9%). Jeżeli przez kolejne kwartały nie będzie straty a, wskaźniki się utrzymają chociażby na tym poziomie to i kurs pójdzie do góry. Tyle że w przypadku Biotonu to zwykła huśtawka. Wtopi w I kwartale czy nie wtopi. Tak to można grać w ruletkę a nie inwestować. Tu prędzej będzie "złoty strzał" - jakieś niespodziewane info podbijające kurs, a nie regularna poprawa wyników.
wszyscy czekają na złoty strzał, a jest złoty deszcz. Niektórym kapie na głowę od kilkunastu lat :))) Cóż, ANALOGI jest bliżej niż dalej i w 2023 r Bio powinien wypluć jakieś informacje - wtedy już nie dogonisz