• WYNIKI ORAZ BRAK DYWIDENDY Autor: ~marecki [85.31.253.*]
    Po takim kontrakcie z orlenem wiadomo było ,że nie będzie dywidendy ponieważ muszą zabezpieczyć trochę $ na kontrakt aby nie mieć blokad finansowych .
    Co do wyników spodziewałem się ,że będzie lepiej lecz największe zyski są przed nami.
    Osobiście uważam ,że aktualna wycena na ten moment jest ok i ,że będzie powoli rosła do ok 10 zł wyższe pułapy osiągniemy w czasie kiedy projekty zostaną rozliczone co istotnie wpłynie na wycenę spółki.
  • Re: WYNIKI ORAZ BRAK DYWIDENDY Autor: ~LetMe [94.254.226.*]
    Ja niestety widzę osuwisko na 6zł
  • Re: WYNIKI ORAZ BRAK DYWIDENDY Autor: ~LetMe [94.254.226.*]
    Dla mnie osuwisko na 5zl
  • Re: WYNIKI ORAZ BRAK DYWIDENDY Autor: ~marecki [85.31.253.*]
    może i masz racje kurs może się jutro osunąć ale nie na długo ponieważ większościowy udziałowiec zapewne wykorzysta sytuacje aby dokupić papier.. zostało tylko 2.000.000 akcji w portfelu ogromne kontrakty . za parę miesięcy będizesz pisał ,że obsuwa do 12-14 zł... takie są realia . Ta spółka jest mega zdrowa bez trupów w szafie
  • Re: WYNIKI ORAZ BRAK DYWIDENDY Autor: ~ktg [213.134.177.*]
    Nie będzie żadnego osuwiska. Kto wie to wie co dalej
  • Re: WYNIKI ORAZ BRAK DYWIDENDY Autor: ~marecki [85.31.253.*]
    dlatego nie przejmuje się ... jeśli spadnie dokupię ... zainwestowałem długoterminowo przy średniej cenie 3,66 związany jestem z Atrem blisko 18 mc . Wierzę w spółkę i bacznie ją obserwuje i analizuje każdą informację dlatego nie mam obaw a wręcz uważam ,że na plus jest brak dywidendy ponieważ to pomoże zabezpieczyć kontrakty . 2022 rok był trudnym rokiem dla takich firm więc zysk na tym poziomie powinien zostać odebrany jako satysfakcjonujący .
  • Re: WYNIKI ORAZ BRAK DYWIDENDY Autor: ~Pszczelasz [194.152.47.*]
    Pisałem na temat dywidendy, że nie ważne ile, tylko kiedy. Może ktoś przeczytał i zrozumiał raport okresowy... czy wszystkie należności spółka już otrzymała?
  • Re: WYNIKI ORAZ BRAK DYWIDENDY Autor: ~Finsite [94.254.226.*]
    tak
    Trzeba też pamiętać,że GK IMMOBILE jest pożyczyla kasę z ATREMU ( pożyczka krótkoterminowa 8.5mln, spłata do końca 2023 r)
  • Re: WYNIKI ORAZ BRAK DYWIDENDY Autor: ~Rumun [159.205.163.*]
    martwi mnie to zadowolenie zarządu z wyników jakby to był szczyt marzeń ale wszystko wskazuje na to że faktycznie koszty inflacyjne zjadły większość zysku i to dotyczy większości firm obecnie jak czytam raporty, wszystko co było kontraktowane początkiem tamtego roku okazuje się nierentowne przez rosnące koszty.
    Osobiście liczyłem na dużo więcej i na dywidende, ale za bardzo nie widzę teraz powodu do sprzedaży akcji bo sprzedać rano na - 10-20% to już będzie sprzedawane przy wycenie firmy około 50 mln z portfelem zamówień onad pół miliarda, a wycena przyszłości może rozpocząć się w każdej chwili, nawet jutro bo w końcu rynek już zna przyszły potencjał firmy ,i nie wierze że sprzedając jutro akcje po kilkunasto% zniżce uratujemy się przed jakąś dalszą dużą obsuwą a może się okazać że sprzedamy w dołku i zostaniemy na peronie. Zwyczajnie spółka i tak bedzie kosztować istotnie więcej ale może za kilka miesięcy a może nawet za rok ale nie sądze że później, spółka na ike , stabilna bo ma robotę zaklepaną na kilka lat, nowe kontrakty będą dochodzić branża przyszłościowa, a dzisiaj nie ma juz tak naprawde tanich okazji na gpw , większość branż jest niepewna, jak nie budowlanka to wszyscy kontrahenci powiązani z popytem tego sektora, taka grupa kęty ostatnio odbija jak szalona ale jestem pewien że hossa na takich spółkach jest falstartem, jeszcze conajmniej 1-2 raporty zwalą ludzi z nóg
    A co zrobisz z pieniędzmi jak sprzedasz?
  • Re: WYNIKI ORAZ BRAK DYWIDENDY Autor: ~Nowy [89.64.48.*]
    Gdzie to przeczytałeś, że spłata do końca 2023 roku?
    Sprawozdanie finansowe.
    23. Pożyczki udzielone.
    Sprawdź.
[x]
ATREM 1,21% 58,40 2026-05-29 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.