To jest jeden z wielu komunikatów pokazujących, że z raz dobrze obranej drogi szybko nie zejdziemy. Panowie zarządzający to światowa czołówka. They mean serious business
Oj, piekne info. Kazdy kto ma rozsadne podejscie powinien zadac sobie pytanie po co Zarząd na miesiąc przed publikacją raportu kupił akxje. Wiadomo, zna wyniki i wie co bedzie sie dzialo z kursem A bedzie lepiej niz marzycie.
Dnia 2023-04-04 o godz. 07:49 ~mdg napisał(a): > Spółka już zarabia. > > > > Gdy spółka wróci do wyników z 2016-2017 roku to tu już będzie realizacja zysków i powyżej 100zł za akcję. > > > > Na giełdzie kupuje się przyszłość. Sprzedaje fakty. Wróć do książek. Doucz się.
marzenia ściętej głowy, no ale pomarzyć można ale jakoś nie chce już rosnąć, ja uczyłem się leszczu jak ty robiłeś w pampersy hi hi hi.
Zarząd jeszcze nic nie kupił, jeśli mówimy o zakupach 3k... 30 albo 300k, byłoby pozytywnym sygnałem. Zakup po 3k, to jedynie mnie zastanawia, czemu zależało im na wygenerowaniu takiego espi. Może to początek serii zakupów, dla uśrednienia będą teraz pykać (coś takiego widziałem np na Votum w 21r), wtedy nabrałoby to sensu.. jesienią będzie znaczącą zmiana w wynikach finansowych MDG, a po drodze różnie .. 3k, w przypadku tych Panów, no nie, dziwne to espi. Wielu z Was ma dużo więcej w zdywersyfikowanym portfelu, a nie ma dostępu do raportów.
Dnia 2023-04-03 o godz. 21:43 ~Krzysztof napisał(a): > https://biznes.pap.pl/pl/news/listings/info/3403841,medicalgorithmics-sa-(10-2023)-spolka-zalezna-kardiolytics-inc--otrzymuje-kolejny-patent-dot--modelowania-naczyn-krwionosnych-przy-wykorzystaniu-sztuc > > > > Pozdrowienia dla Akcjonariuszy, którzy nie dali sobie odebrać akcji! :)
nie sądzę, żeby ci którzy zbierali w jakimkolwiek momencie wątpili w potencjał spółki. jest czas siewu, jest czas zbiorów.
Tak jak mówisz, zbiory na tej spółce dopiero będą bo tu wszystko przed nami. Jestem dobrej myśli i każdy kto wie trochę, poczytał i śledzi losy spółki, szybko a raczej tanio akcji nie sprzeda.
Tutaj zaraz czerwono będzie, nie wiem co za ludzie wystawiają prawie 7k po 17.00 w takim momencie? Akcjonariat dramatyczny, brak słów chyba, że ktoś celowo zaniża kurs.
Dzisiaj będą bardzo duże obroty - nawet mogą przebić te z początku lutego - wziąłem trochę i jeszcze dobiorę, pomieli się i powinno wystrzelić - ciekawa sesja.
Oj, ciekawa sesja... Moim skromnym zdaniem tylko potwierdza że do wyników za kwartalnych, dobrych wyników kwartalnych, nie ma już co liczyć na wiele, jesli chodzi o wzrosty. To co można było wydoić z fajnych espi, już za nami. Czas na konkrety, jak ich nie będzie, to zobaczymy jedną dużą zwałę. Jest mnóstwo firm które generuje gotówke z CZ5, a w tych czasach tylko te rosną, a nawet i nie wszystkie. Kiedyś co miesiąc leciał raport, ile poszło wniosków do ubezpieczycieli, mogliby wrócić do tego.