Pozwolili zarobić mi sporo pieniędzy na polskich akcjach, nie pobierając prowizji. Myślę że 95% inwestorów poprzez xtb ma podobnie, więc uświadomcie mnie skąd takie zyski, może czegoś nie wiem.
jak nie zapłaciłes prowizji, to te "sporo" to chyba jednak na wyrost, skoro nie zrobiłeś nawet obrotu 100 tys. euro miesięczne
a odpowiadając na twoje pytanie, to zobacz sobie sprawozdania, bo ci nikt tłumaczyć nie będzie podstaw na forum i powołując się na te 95% inwestorów, nie tylko dużo rzeczy nie wiesz, ale robisz z siebie publicznie błazna
Te, synek uważaj, bo lubimy się z was pośmiać trolle, ale jak przekroczysz pewną granicę, która przekraczasz swoimi sugestiami, że XTB chce wyprowadzić pieniądze klientów z Polski, możesz pewnego dnia dostać listem poleconym wezwanie do sądu, a później sprawy potoczą się szybko
przecież odpowiedziałem, a nazywając innych "frajerami" w swoich postach pokazujesz, że sam jesteś frustratem życiowym i wlazłeś tu golasie, żeby trollowac nawet w weekend, udając zatroskanego o cudzą kasę
Śmieszni, bezrefleksyjni rycerze obrońcy dobrego imienia xtb. Na prawdę myślicie że jest tak dużo myślących inaczej, którzy kupują cfd, na wzrosty czy spadki, rezygnując z dywidend, ponoszą różne opłaty z tym związane? Może jest was dwóch, sponsorów Homara, ale to nie wystarczy by wytłumaczyć takie wykazane zyski.
Frajerami będziemy wszyscy depozytariusze jeśli okaże się że xtb to lipa.
przy kontraktach CFD dywidenda jest normalnie rozliczana od pełnej ekspozycji - czyli przy dzwigni x5 i dywidendzie 1% masz wypłacone 5% depozytu, albo potrącone 5% depozytu jeżeli grasz na spadki. nie myl CFD z futures jakie kupujesz na GPW - tam dywidendy rzeczywiście nie ma
Z łojenia nie świadomych ludzi na cfd. Zamykania im kontaktów kiedy śpią i nie zabezpieczą ich . Zamykają kontrakty zawijając pieniądze. Z prowizji za każde otwarcie kontraktu która cały czas jest ruchoma . Które non stop rosną. Najbardziej jednak się boją świadomych którzy łatwo ich ograją bo mają swój system. Takich się boją najbardziej. Dodatkowo dopisują straty na kontrakcie w rolowaniu które jest co jakiś czas na różnych surowcach. Ale tych bez konkretnej wiedzy. Oni natomiast po stratach zamykają konta i nie wracają . Rynek xtb się skurczy oraz ich baza stratnych klientów . Xtb i popularność się skończyła. Była największa w trakcie covid. Teraz poprostu jest kryzys ludzie nie mają pieniędzy na zabawy w kasynie.
ctb, hh, bb, bor,... poliniaki i inne trole nawet mi się nie chce tego komentować, pojęcia o realnym świecie nie macie, a się udzielacie zza monitorów pozując na znawców. od covida na spółce zaczęły się same roczne on-off
nie podoba się broker zmień na innego, konkurencja duża, a najlepiej egzotycznego takiego jak poliniak pisze z seszeli.
i musisz się zdecydować, czy jednak broker kradnie kasę w nocy czy nie bo ludzie opracowali system, bo sam się gubisz i na koniec już nie wiesz co zacząłeś na początku...
a jak cię okradli zgłaszaj do odpowiednich służb a nie anonimowo oczerniasz po forach
I po co się tak produkujecie? Skoro nie potraficie zrozumieć podstawowych zasad.
Gra na XTB jest tak skonstruowana poprzez spredy, swapy, dźwignie i rolowania, że przeciętny Kowalski nie ma żadnych szans z tym wygrać. Po prostu przegrywacie z rachunkiem prawdopodobieństwa. Gdyby odjąć jeden z tych elementów układ sił zmieniłby się diametralnie. Dodatkowo trzeba dodać, że broker manipuluje spreedami w taki sposób żeby jak najbardziej zwiększyć swoje zyski i zminimalizować straty( tzw. rozjeżdżające się spreedy}.
Niestety takie są zasady czy się to komuś podoba czy nie. Każdy ma wybór czy grać czy nie. XTB to nie jest instytucja charytatywna która daje wam wszystko za darmo. A darmowe prowizje są po to żeby ściągnąć klienta. A nóź się skusi na grę na dźwigni.
bolo a ty po co się tak produkujesz?
akurat xtb jest nadzorowane przez knf, skoro odkryłeś teorię spiskową napisz do nich, a nie wypisujesz swoje wypociny anonimowo na forum. jutro coś nowego wymyślisz i znowu będziesz spamował po forum
Zapoznaj się z zasadami gry a potem pisz o teoriach spiskowych. Ja akurat piszę na podstawie innego brokera. Chodzi o zasady gry. Jeżeli wasz broker ma zawsze stały spreed to nie wiedziałem. Więc przepraszam.
90% postów na forum to albo płatne nagony wzrostowe albo ludzie którzy są całkowicie zafiksowani na XTB i maja klapki na oczach. Dokładnie jak elektorat pisowski. Choćby inflacja była 70% to i taka będą głosować na PiS. Tu. Taka sama mentalność na forum. Makler, masz chociaż średnia krajowa?
bolo oldboy, kiedy wy macie czas zarabiać, jak wy 24 godz na dobę ,weekendy i święta na wątku XTB?
Jak macie problemy, to jak wyżej napisali informujcie KNF, a nie plucie jadem na spółkę, której ponoć nie macie w portfelu i plucie jadem na kogokolwiek, kto sie ośmieli inne zdanie od waszego mieć. Jak nie macie i nie zamierzacie ponoć kupić akcji, to po co tu czas marnować i przesiadywać cały czas? Przestańcie się ośmieszać. Tutaj czy trole spadziowe czy wzrostowe nie mają wpływu na kurs. Z resztą, wejdźcie sobie na jakikolwiek wątek innej spółki, na każdej spółce toczy sie taka sama słowna przepychanka, a kursy góra - dół.
Napisz mi gdzie naplułem na spółkę. Wyjaśniłem tylko z czego zarabia XTB i inni brokerzy. Ale jeżeli wy nie potraficie tego zrozumieć ani odpowiedzieć na żadne podstawowe pytanie? To wasz problem a nie mój. I nie oczerniaj mnie że ciągle szykanuję spółkę bo piszesz bzdury.
Bolo jak ktoś chce sprawdzić z czego i jak żyje spolka z GPW, to wchodzi sobie w sprawozdania finansowe a nie czyta wpisy troli na forach internetowych.
Akurat w przypadku XTB bardzo ładnie jest tam pokazane, nawet w formie graficznej.