• naprawde dziwie sie Autor: ~obserwator [85.221.138.*]
    ze ktoś trzyma te g.owniane akcje, spada od miesiąca może się odbije w górę parę procent ale każdy wie że to poleci na 15-16zł.
    nie mam akcji tego czegoś i nie chce kupić, martwię się o Was:)
  • Re: naprawde dziwie sie Autor: ~123 [88.156.213.*]
    dzięki, ja też się martwię o ciebie :)
  • Re: naprawde dziwie sie Autor: ~Ziemianin [46.204.68.*]
    Tak spadnie do 15 i będzie 18% dywidendy.
    A wyniki za IQ tez powinny być pozytywne.
  • Re: naprawde dziwie sie Autor: ~Robert [31.182.151.*]
    Jakiś czas temu na forum padło przyrównanie Arctica do Mercatora, pamiętam jak mnie to oburzyło, dziś z perspektywy czasu przyznaję że Arcticowi daleko nawet do Mercatora (mowa nie o fundamentach a notowaniach). Tam spółeczkę wartą 100mln zł rozpędzono na ponad 5mld!!!. Tu rekordowo dobiliśmy do 1,5mld nigdy nawet nie otarliśmy się o rekomendację na 30zł. Koniec tej przygody zaczyna wyglądać identycznie jak na Mer. upchane akcje powyżej 20zł i zjazd, nawet dywidenda 2.7zł nie jest w stanie utrzymać kursu ????
    Nigdy nie zrozumiem dlaczego zarządy spółek wycenianych na 0.3 - 0,5 wk nie decydują się na skup i umorzenie swoich akcji...
    Korzyści dla akcjonariuszy dla firmy. W przypadku Arctica zamiast wypłacać 200mln dywidendy zrobić skup 7mln akcji po 25zł, kto chce niech wyjdzie a kto chce zostaje i ma majątek firmy dzielony na mniej akcji.
  • Re: naprawde dziwie sie Autor: ~Werner [37.248.209.*]
    Główny ma większa chrapkę na gotówkę jak widac. To trochę efekt mądrości etapu. W USA zrozumieli, ze finalnie wycena akcji jest nierzadko najważniejsza i przynosi szereg korzyści, stad popularny tam skup. A Mercator to miał wycenę i 7 miliardów złotych. Śmieszne ale prawdziwe, tutaj dzisiaj testowanie wsparcia na 19 zł.
  • Re: naprawde dziwie sie Autor: ~Ja [31.0.89.*]
    A eurocas juz ponad 3mld po spektakularnym rocznym zysku 170mln zł:)
    Kombinacje i przekręty.
    Ale tam chociaż prezes daje nadzieję na zyski, otwarcia sklepów itd.
  • Re: naprawde dziwie sie Autor: ~Stary [37.225.29.*]
    Jeżeli ktoś myśli że na giełdzie się łatwo zarabia,to nawet nie wie że już jest przegrany.
  • Re: naprawde dziwie sie Autor: ~dass [185.246.208.*]
    dokładnie, dzieciaki skaczą z kwiatka na kwiatek, a po chwili orientują się, że stracili kupę kasy ... nie znam żadnego spekulanta, który został milionerem, znam natomiast kilku spekulantów, którzy zbankrutowali ...
    Wiesz masz dużo racji ale nie zawsze tak jest jak twierdzisz popatrz na marvipol stalprofil stalprodukt orlen itd.
    Swoją drogą popatrz jak dzis gra rynek
[x]
ARCTIC -0,12% 8,45 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.