KRAKEN zaraza która zaatakowała świat nawet dotarła na forum XPL żeby się nie zarazić trzeba od izolować się i unikać kontaktu i tu też tak radzę poprostu zlekceważyć i nie dopuścić do rozprzeszczeniania się a sama wygaśnie z czasem.
Cofnij się o 3 lata wstecz i poczytaj forum to zobaczysz różnice i nie zwalaj na Mac, Draxar, Gutek123, Gawron bo tam nikt nikogo nie obraża w przeciwieństwie do was a to że pisze prawdę o Xpl a wam się to nie podoba to wasz problem akurat mam wrażenie że coraz więcej tak akcjonariuszy myśli ja Mac i wcale się nie dziwie bo kontakt XPL-akcjonariusze na poziomie 0%,jak pisałem że szukają inwestora to obrałeś dziobem że mają dość kasy a pare dni później info że akcje sprzedali mam wrażenie że już sami nie wiecie w co gra zarząd XPL
tak Gutek ty i Mac prezentujecie typowe myślenie stękaczy. to bardzo dobre określenie na takich marudziarzy, roszczeniowe myślenie typowego giełdowego polaczka. to was boli że tak was wielu tu widzi a przy tym nie potraficie się pogodzić z korektą bo wasze rachunki maklerskim pokazuje minimum -40%. Mac jest też na tyle nieporęczny że ponoć miał upchnąć 100 tys szt a udało mu się sprzedać tylko 35 tys sztuk. Stękanie Mac i wyprzedawanie akcji, jak widać, przyniosło skutek bo mamy 1.7zł.
Gutek proszę skończ być forumowym TĘPAKIEM po raz kolejny.
Do dziś nie domyśliłeś się dlaczego właściciel sprzedał akcje ?
Nie wiesz też do dziś dlaczego sprzedał tyle akurat akcji i nie więcej ani mniej ?
Nie wiesz też tępaku dlaczego były to 2 transakcje i do dziś nikt nie wie kto kupił te akcje ?
Napisz tu swoje odpowiedzi to poczytam !!! Czekam bo jak czytam twoje takie wypowiedzi to potwierdza mi wersję że jesteś tępy inwestorem giełdowym. Wybroń się żebym myślał innaczej.
Gutek ładnie cię kraken pocisnął, dodam ze słusznie bo ty podobnie jak Mac robicie tu za przygrywów a inwestycyjnie to jesteście na poziomie naszej forumowej, prymitywnej ameby, która tu też już zabrała glos czyli draxara aka dracha. Czekamy Gutek żebyś udowodnił jak to jest z tymi akcjami i ich sprzedażą, ale jeżeli masz się kompromitować to lepiej napisz ze się poddajesz bo nie znasz odpowiedzi wiec będzie wtedy 3:0 dla krakena.
Oczywiście twoi koledzy Mac i dracha vel draxar mogą cię wspomóc ze swoimi rewelacjami. zresztą dracha już nie raz się tu bluźnił wiec gorszym błaznem już nie zostanie. Mac jest lekko wyżej notowany niż dracha wiec moze on cos wymyśli.
Gutek jedziesz z odpowiedziami, pokaz ze masz jajcory.
Oczywiście twoi koledzy Mac i dracha vel draxar mogą cię wspomóc ze swoimi rewelacjami. zresztą dracha już nie raz się tu błaźnił wiec gorszym błaznem już nie zostanie. Mac jest lekko wyżej notowany niż dracha wiec moze on cos wymyśli.
Gutek jedziesz z odpowiedziami, pokaz ze masz jajcory.
Co do tych akcji-cenie i dywidendzie teoretycznie daleko nie poszły . Jesli jest dobrze to wszystko zostaje w rodzinie prawie jak u nas na forum . 207 pracowników na dzis nic nie wskazuje na jakies wieksze cięcia Przejzałem z ciekawosci pracowników i 3 miesiace temu zostało zatrudnionych pare osób które zajeły dosc istotne stanowiska . Po wycofaniu sie z polski shopee było troche ludzi na rynku dosc ogarnietych mogło by to tłumaczyc czesciowo zamieszanie.
tak to razem z Mac i dracha draxarem skakaliście do gardeł innym a jak ty zostałeś wywołany do tablicy to jak szczur schowałeś się do kanału. gdzie są odpowiedzi odnośnie sprzedaży akcji przez szeryfa ???
jak zwykle epitety i nazywanie innych godne prymitywa, wyrośniętego gimbusa, ramola, lamusa z bramy z Pragi. komuś uwagę orymityw zwraca a sam innych obraża.
Gutek nie zauważyłeś tego bo to jakoś pomijasz a skaczesz z ryłem do innych o poziom wypowiedzi.
dlaczego nie skaczesz do drachy, właściciela strechu i paleciaka ?
Gutek gdzie są twoje odpowiedzi na temat sprzedaży akcji przez szeryfa ?
akurat nie chciał więc to i tak ogromna podpowiedź z mojej strony. problem w tym że ani Gutek ani Draxar aka Dracha nie potrafią logicznie myśleć ani przeprowadzić wywodu opartego na podstawowym prawie logicznym " jeżeli p=>q".
jakby potrafili to mogliby z pomocą Mac dojść dlaczego prezes pogonił akcje, ile ich pogonił i dlaczego były to min 2 transakcje.
czekam na odpowiedzi od naszych pseudo analityków.
Szykuj się do człowieku do świecenia jajec i do Świąt a nie rozczulaj się nad paroma procentami akcji które musiał sprzedać żeby spełnić wymogi wejścia na GP i życzę Wesołych Świąt
Walne Zgromadzenie Spółki podjęło uchwałę o utworzeniu akcyjnego programu motywacyjnego w XPLUS S.A., którego celem jest zwiększenie partycypacji pracowników i innych współpracowników Spółki w akcjonariacie Spółki i poprzez to motywowanie ich do większego zaangażowania w rozwój Spółki, powiązanie ich interesów ekonomicznych z interesami Spółki, w szczególności z polepszaniem jej wyników finansowych i długoterminowym wzrostem wartości.
to sie zdecyduj Gutek na poprawna wersje bo raz piszesz ze musieli wymogi spelnic wiec sprzedali akcje a chwile wczesniej to wystekales jak prawdziwemu stekaczowi przystoi: "jak pisałem że szukają inwestora to obrałeś dziobem że mają dość kasy a pare dni później info że akcje sprzedali mam wrażenie że już sami nie wiecie w co gra zarząd XPL"
Gawron - czy raport juz przeanalizowales bo cos cicho siedzisz jak szczur w kanale. podziel sie swoimi rewelacjami.
a gdzie Mac nasz chloptas z branzy co ponoc mial upchnac 100 tys szt akcji ale udalo mu sie jedynie 35 tys po czym sie wygadal innych forumowiczom.
Mysle ze najwazniejsze z raportu jest to ze mamy stabilne przychody i dochody oraz:
1. XARPA - Nawet przyjęcie górnego zakresu stóp dyskontowych nie prowadziło do sytuacji utraty wartości.
XPLUS Adaptive Robotic Process Automation – Innowacyjnego rozwiązania ICT, wspomagającego poprawę efektywności organizacji poprzez robotyzację i automatyzację procesów" w ramach działania „Ścieżka dla Mazowsza”. Projekt będzie realizowany do końca I kwartału 2023 roku. W efekcie realizacji projektu powstanie prototyp innowacyjnego rozwiązania informatycznego, które poszerzy ofertę Spółki.
2. W 2022 roku Spółka osiągnęła wzrost przychodów o 16% w stosunku do roku 2021, należy podkreślić również znaczący wzrost przychodów ze sprzedaży usług i autorskich produktów XPLUS, a także wzrost sprzedaży na rynkach zagranicznych.
utrzymanie 10gr dywidendy pokaże, że zarząd obecnie powiązany właścicielsko (nie tylko zarządzają spółką) nadal mysli o równowadze pomiedzy rozwojem i inwestowaniem w organizację. Oni widzą perspektywy Spólki i wg mnie dadzą (proponując dywidendę na poziomie 10gr) sygnał stabilnego rozwoju.
Choć zysk za rok 2022 jest mniejszy od roku poprzedniego, więc zobaczymy.
Mac czy to nie tu zostales gwiazda tego forum gdzie poszlo info jak to cie kolega z pracy zdemaskowal jakim to ty nie jestes guru inwestowania ?
ponoc sprzedales 100 000 szt po 4.50 do 4.80zl tylko problem jest taki ze nigdy tyle sztuk sie nie obrocilo na tym poziomie, zadne dane historyczne nasz BAJKOPISARZU tego nie potwierdzaja.
to tu ale był chyba jeszcze jeden post na temat tego przygrywa udającego HGWK, gimby tak mają, chwalą się wszystkim wszędzie a doprawdy to chodzące zera. ja już pogoniłem nierobów z firmy i mamy spokój.