Czym jest TEN-T
TEN-T, czyli transeuropejska sieć transportowa to nic innego jak program unijny dotyczący sieci drogowych, kolejowych, wodnych i powietrznych. Jego celem jest stworzenie zrównoważonego transportu i logistyki. Do celów, które realizowane są w jego ramach zaliczamy:
- przeniesienie 30% transportu drogowego towarów na odległości większe niż 300 km na inne środki transportu (kolej, transport wodny) do 2030 r., a do 2050 – 50% tego typu transportu,
- do 2030 r. trzykrotny wzrost istniejącej sieci kolei dużych prędkości, a do 2050 r. ma być ukończona budowa europejskiej sieci kolei,
- do 2050 r. połączenie wszystkich lotnisk należących do sieci bazowej z kolejami oraz zapewnienie, aby wszystkie ważne porty morskie miały dobre połączenie z kolejowym transportem towarów, albo (jeśli jest taka możliwość) z siecią żeglugi śródlądowej,
Bin oczywiście Ty wszystko wiesz i wiesz oczywiście jaki % towarów Polska przewozi koleją i ile nam brakuje do tego by w 2030r było transportowane minimum 30% wiesz też ile nam brakuje remontów lini kolejowych by wypelnić to minimum 30%
Z punktu widzenia Compremum najważniejszy będzie transport i termodalny najlepiej w kontenerach na licencji WAT produkowanych w Polsce.
W 2021 caly transport intermodalny to zaledwie 4,4% pracy przewozowej czyli 8,2mld tkm!!
Ale to wszystko Bin zapewne wie !!
Przecież jest znawcą transportu kolejowego wiekszym niz specjaliści w Polsce.
Jak wyjaśnia dr hab. inż. Wiesław Krasoń, zastosowanie konstrukcji o różnych wymiarach podłużnych eliminuje proces indywidualnego wyładowania każdej jednostki transportowanego ładunku.
„Zestaw wspomagający wraz z ładunkiem może być wielokrotnie przeładowywany z samochodów dostawczych na różnego typu wagony kolejowe i odwrotnie, bez konieczności opróżniania. Puste, złożone zestawy mogą być natomiast dostarczone na miejsce załadunku w odpowiedniej liczbie, a następnie po ich skonfigurowaniu, w zależności od przeznaczenia, wypełnione towarem oczekiwać na załadunek i dostawę” – mówi konstruktor.
Czary mary hokus pokus swego czasu na gieldzie byla podobna spolka jesli chodzi o zapowiedzi interesów wystrzeliwujaca kapsuły z DNA do innych światów.
Tak tak opatentowane wynalazki polskich naukowców produkowane na licencji przez polskie firmy są dla Ciebie nic nie warte... bo przecież m9zna kupić rozwiazanie niemieckie lub amerykańskie jasne ...
Makler1 zapewne jesteś absolwentem jakiejś renomowanej zachodniej uczelni wiec według Ciebie nikt w Polsce a zwlaszcza na jakimś WAT nie ma prawa wymyślić, opatentować i sprzedać do produkcji w Polsce nic uzytecznego... najlepiej wszystko kupować od innych..
Bin nie marudź od kilku tygodni przecież Ci piszę żebyś zechciał sprzedać mi resztę swoich akcji. Kupowałem po 2,70 potem sprzedawaliscie mi nawet ponizej 2,50 wiec dokupiłem trochę a teraz już nie chcesz mi nic sprzedawać. Sam przecież non stop podkreślasz że te akcje nie sa dla Ciebie nic warte, że spadna do 2 zł ja mam zlecenia zakupu ponad 20% wyżej a jednak nic mi nie chcesz sprzedać, to niepoważne z Twojej strony.. nie szanujesz firmy nie chcesz jej mieć narzekasz tylko a nadal nie sprzedajesz akcji. Zastanów się czego tak naprawdę chcesz od firmy Compremum i wkońcu zacznij sprzedawać.
To jednak rekomenduję Perazin.
Ps. Po prowincjonalnej szkole Cegielskiego Wat to jest wow ale wiesz mamy takie prestiżowe uczelnie, techniczne jak Massachusett Institute of Technology albo Stanford lub Cambridge, które mają opinie najlepszych na świecie.
Jak wyjaśnia / zapytuje PKP: gdzie są nasze pierwsze dwa nieskończone od pół roku wagony (dwa z czternastu)? Już wyśrutowane czy kasy na materiały brak? Może dostawcy nie chcą realizować zamówień, bo niezapłacone wcześniejsze faktury?
Spójrzmy kto tu dziś intensywnie popisuje (się) wiedzą gospodarczą o COMPR. A jakże ... niezwykle inteligentne trio Bin-Artur-Makler, które jest z wszystkim na NIE poza zadufaniem w sobie. Wie i ogłasza wszystkim, że COMPR za chwilę upadnie, a oni ze zwykłej uczciwości przestrzegają wszystkich, a głównie siebie nawzajem, że jest źle i będzie jeszcze gorzej, a na koniec wszyscy wylecą w kosmos kapsułą jeśli nadążam za tokiem rozumowania kolegów inwestorów. Zapomniałem ... jeszcze Ce się do tej niezwykle inteligentnej wymiany myśli również chętnie przyłącza ... choć dziś chyba odpoczywa lub zasnął. Zapisałem wszystko co napisaliście i będę od dziś każdego dnia drżał o swoje pieniądze, aż do dnia w którym nie wiedzieć czemu kurs ruszy jak żółw ociężale, a potem przyspieszy (i dalej jak w Lokomotywie Jana Brzechwy) i wówczas jak za ruchem czarodziejskiej różdżki nasze trio zniknie i tylko Ce będzie dziwne teksty pisał, których nikt poza nim samym nie rozumie. Dobranoc
Qbq abstrahując od Lokomotywy Brzechwy, podejrzewam, że
masz wiedzę jak wygląda sytuacja z naprawą dwóch lokomotyw z przetargu na 14. Czy możesz coś nam powiedzieć ?
Qbq abstrahując od Lokomotywy Brzechwy, w sytuacji problemów z naprawą dwóch wagonów (z przetargu na14) temat wątku TEN-T na forum brzmi jak żart prima aprilisowy, tyle, że w Compremum prima aprilis trwa cały rok.
Bin czy możesz podać źródło informacji które tu wypisujesz ?
Jakiś wyrok sądu o niezaplacone faktury, albo choć nazwę kancelarii adwokackiej która właśnie przygotowuje pozew do sądu przeciwko Compremum ?
A może choć podasz spółkę która wystawiła przedsądowe wezwanie do zaplaty na jakies faktury niezaplacone ?
Tak by każdy mógł zweryfikować sobie kłamstwa podawane tu przez Ciebie??:
~Bin odpowiada ~KrólArtur 2023-04-01 22:32 IP 89.70.65.*
Mają problemy z płaceniem faktur dostawcom przy naprawie dwóch wagonów a co to będzie z płaceniem faktur za budowę fabryki...
Bin czy skoro już rozsiewacz fałszywe informacje że Compremum nie płaci podwykonawcom, to czy wreszcie zaczniesz w poniedziałek sprzedawać resztki akcji które tam jeszcze masz ?
Przypominam że moje zlecenia zakupu nadal czekają ponad 20% wyżej niż deklarowany przez Ciebie kurs przyszly 2,00 zł za akcję !!
Bin skad masz wiedzę ze Compremum nie płaci za faktury ???
Albo jestes insiderem albo jednym z podwykonawców wytłumacz się.
No chyba ze jestes pospolitym klamcą tu na forum.
I sprzedaj mi w końcu te swoje resztki akcji ty uwolnisz się od problemów a ja kupię sobie wreszcie ile chcę.
Koledzy cfaniacy czyi Bin i Artur dalej sie produkuja z dupereliadą. Że wam sie chce, ale w sumie jak wam płącą albo macie ukryty interes żeby gawiedź zniechęcić ... moze jest to szulerski sposób. Ja wolę inne sposoby. Jedynie w Bankierze moze na serwerach zabraknąć miejsca na podstronie COMPR na wasze duperele. Rozwiajajcie sie dalej polonistycznie ... a lokomotywa Brzechwy się zbliża ;) Na razie stoi na satacji ...
Lokomotywa wkrótce ruszy Dziś był dzień przestrachu, jutro kurs wróci ponad 2,5, a wkrótce ruszy kurs w góre. Widać że akumulacja trwa i kiedyś sie zakończy. Wkrótce raport, wyniki, maj, informacje, więć godzina odjazdu niewiadoma ale to wkrótce będzie 28.04 - zapamietaj Bin, a najlepiej zapisz w notesiku