Łuki podjął walke, widzimy to Wujek daj im w kość :) wprowadzenie spożywki do ekipatonosi to mega krok, sam dziś zrobiłem zakupu, poszły wywiady i szybka i riposta dot. niezrozumienia amortyzacji, potrzeba tylko Ł wiesz czego … powiem Ci popytu na nasze akcje, pomyśl jeszcze o tym
A co Wy na to, jakby EKIPA wypłaciła solidną dywidendę, wiem, wiem, spółki z NC są w fazie rozwoju biznesów i taki krok byłby szkokiem, ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Trzeba podsunąć Zarządowi taki pomysł, w końcu zysk tam jakiś wypracowali, i wypracują (patrząc na ich ambitne plany na 2023) "maszyna do robienia pieniędzy" w postaci yt dostarczy im kasę na bieżące inwestycje. A tak zrobili by coś dla akcjonariuszy (nie jestem księgowym, więc pozwólce popuszczę woli fantazji, wiem, że tego zysku za 2022 było ok 1,2 mln, ale patrząc na kapitał własny, czy zapasowy można może coś uwolnić), co uważacie o tym pomyśle?
Stary gdybam rozumiesz CRE, czy drukowanymi napisać do Ciebie, a czy nie można płacić dywidendę z kapitału własnego? Tak pytam nie Ciebie, a osoby znającej się na finansach
Generalnie czekam na jakiś dobry ruch EKIPy, jakoś czuje przez korę, że Święta będa na zielono w stosunku do dzisiajszych notowań, ale wiele razy się tu myliłem :) zobaczymy
ktoś wyrzuca kilka akcji, żeby wywołać popłoch celem zaniżenia kursu i wystawiaja po prawej stronie, wtedy zbiera większe ilości akcji, inaczej tu się nie da zbierać akcji. po taniości wiecznie nie będą...
Wg mnie przyczyną spadku jest brak popytu, podaż jest bo na rynku są lepsze okazje inwestycyjne, proste. Dlatego Zarząd powinien szybko wyciągać wnioski
A tu info dla Zarządu i JC można, można zrobić fajny debiut tko ponad 1000% non stop widły https://www.bankier.pl/wiadomosc/Prosta-Gielda-zadebiutowala-Handel-jednak-nie-ruszyl-a-TKO-przekracza-1000-8520740.html