Trzeba się skrzyknąć nie sprzedajemy poniżej 20 zł.Koniec karmienia fuduszy i sępów czekających na tanie akcje. Akcjonariat nie jest duży, wystarczy jak wykażemy solidarność.
przecież mogą wykonać manewr S i odkupienie niżej np. po 11 zł - wówczas zarobią, a jeśli uważasz, że ma rosnąc to napisz analizę - wowczas kupią i zarobią j jednak widze trend spadkowy i wsparcie ok 10 zl
Sądząc po tematach jakie tu królują ostatnio to powiedział bym że to już dobry czas na zakupy. Koniec cyklu inwestycyjnego, wszyscy marudzą, a kolkowiczom znowu nie wyszło kółeczko.
Akcje to świetny instrument, bo nawet kupując je na ślepo i będąc cierpliwym prawie zawsze się zarobi. Akcje 90% czasu są niedowazone, i tylko w 10% czasu za drogie. Wystarczy być cierpliwym ponieważ tak wygląda cykl inwestycyjny w firmach.
Fundusze są w czarnej ... Przez to że muszą wypracować zysk w określonym czasie, wy macie czas więc bierzcie dywidendy i poczekajcie ...
Trendy się zmieniają. Na razie obligacje i lokaty zarabiają. Spadnie inflacja to kasa pójdzie w akcje. Ult jak teraz księguje stratę na spółkach to zacznie skierować zysk. To będzie rosło z dwóch stron po odwroceniu trendu. Inflacja już spada ...
O ile zakład że kupię? Doprecyzuje: kupię w przedziale 7 - 8 zł jakieś 30-35 tys akcji. Zrobię to w przeciągu niecałych 18 miesięcy. Do tego czasu hunting nie pojawi się nawet we wczesnym dostępie.
Ale podoba mi się jak piszesz że nie kupię po tyle tej perły :) rok temu podobni tobie albo i nawet ty pisali tutaj że poniżej 20 tej perły się nie kupi. Wcześniej że poniżej 30 już się nie kupi nigdy. Czytałem wtedy te wpisy z uśmiechem i cierpliwie czekałem. Dalej czekam i w końcu kupię i będę mieć niezły pakiet że średnią w okolicy 7,5 zł. :)
Nawet jeśli Hunting się nie pojawi to pozostałe gry (back catalog, UFS2 pełna wersja, Thief 2, konsole i inne gry) będą stanowić wystarczająco łakomy kąsek żeby zbierać dywidendy i czekać w spokoju. Także zapomnij o swoich 7-8 zł. A i chciałeś napisać, że kupisz jakieś 30-35 akcji, a nie tys akcji ...
To sobie czekaj ja tu gram jak było po 11zl jak dygali bo spadał i wtedy kupiłem. 11zl to jest nie do tkniecia jak spadnie na 13 lub 12 to zaraz się odbije więc powodzenia.
Normalnie jakbym czytał wypowiedzi sprzed kilkunastu miesięcy. 15 zł jest nie do tkniecia, jak spadnie do 20 to zaraz odbije :):):)
9 zł macie tu pewne.
Pewne to sa podatki smierc. Skoro tak przewartosciowany marny papier to po co wciaz tu siedzicie i komentujecie. Zniknijcie z tego forum - poczekajcie chwile (bo to przeciez pewnik i to juz za moment) i kupcie za te 9 czy 5 zl. Szkoda bezcennego czasu na oczywiste wpisy dla takich przenikliwych umyslow…
Jak to co robimy? Chcemy uświadomić naiwnym nieuchronne. Im szybciej sprzedadzą tym krócej będą się męczyć, szybciej odrobią gdzieś indziej i uratują swój kapital. Tacy z nas dobzi Samarytanie.
Na giełdzie? Ale ciebie marzyciel i naiwniak! :) Im szybciej ludzie sobie uświadomią że na giełdzie zarabiają tylko spółki poprzez drukowanie akcji tym szybciej się tych akcji pozbędą a z giełdy wcześniej zrezygnują i tym więcej pieniędzy uratują. Chyba lepiej sprzedać teraz powiedzmy po 14 zł niż za rok po 7. Wspomnisz moje słowa. No ale jak chcesz to sobie czekaj niebawem pewnie doczekasz nowej niższej rekomendacji ipopemy i kolejnego zrzutu na nowe dołki. Zastanów się jednak tylko jaka nowa wartość księgowa będzie tutaj po kwietniowym raporcie i tych 7 milionach straty. Już teraz kurs jest dość wysoko bo dwukrotnie wyżej niż wartość księgowa a za kilka tygodni przewiduje wręcz przepowiednie kursu. Osiem, dziewięć złotych tutaj niebawem będzie czym normalnym i nik nie będzie się tym dziwił.
Dnia 2023-04-01 o godz. 19:40 ~Zenon napisał(a): > Jak to jak? Kupię jak będzie tanio, po te 7 - 8 zł.
Dnia 2023-04-01 o godz. 21:41 ~Mietek napisał(a): > O ile zakład że kupię? Doprecyzuje: kupię w przedziale 7 - 8 zł jakieś 30-35 tys akcji.
Dnia 2023-04-02 o godz. 23:12 ~Szczepan napisał(a): > Chyba lepiej sprzedać teraz powiedzmy po 14 zł niż za rok po 7.
"Nie ma większej radości dla głupiego, jak znaleźć głupszego od siebie."
Tak więc panie i panowie szybciutko sprzedajemy, bo chociaż rok jeszcze nie minął to nasz wielonikowiec zaczyna już z niecierpliwości przebierać nóżkami.