W komunikacji jaką wysłał mbank podali, że otrzymali interpretację z Ministerstwa Finansów. Zatem logiczne jest że taka interpretacja dotyczy sprawy a nie takiego czy innego biura maklerskiego.
Naciskajcie swoje BM żeby wystąpiły do MF o udostępnienie tej interpretacji i działały zgodnie z prawem.
Witam serdecznie.Mam pytanie do tych którym zwrócili ten podatek z mbanku.Podobno otrzymali interpretację z Ministerstwa Finansów i na tej podstawie zwracają podatek wraz z odsetkami.Czy ktoś zna może treść tej interpretacji na podstawie której dokonują zwrotu?Czy też tylko zwrócili kasę bez żadnego wyjaśnienia.Pytam o to,gdyż mam konto maklerskie w PKOBP i chce napisać reklamacje o zwrot podatku,i chce podeprzeć się konkretna wiedzą z tej interpretacji.Z góry dziękuję za merytoryczne odpowiedzi
Dziś również dostałem zwrot z mBank. Xtb było szybsze ale sprawa w końcu zamknięta. Dziś Getin poprawił humor przy generalnie słabych nastrojach.
Twardo trzymam akcje.
Ja dostalem z mBank zwrot calosci + odsetki. Nie powolali sie jednak na zadna konkretna interpretacje. Mi tez nie bardzo chce sie juz z nimi walczyc - w koncu zrobili to o co prosilem.