No ja postanowiłem zainwestowac ostatnio w CIGa---wiem spółka dawała wielokrotnie plamy i była w ponad 10 letniej Obrzymim Kanale bocznym gdzie jego max to ok 3.5-3.7 PLN a min ok 33 GR w 2020 roku Gdy wszystko leciało na ryj początkowo
ALE --no właśnie --kurs jest pod OPORAMI---jak je wynije to powinna byc mocniejsza dzida---To gdzie jest Kurs wynika z Ich najnowszej GRY --ktoa ma zadebiutowac w 2 połowie 2023 roku na PC i konsole. Mnie ta produkcja bardzo zaciekawiła dlatego postanowiłem zaryzykować i wejsć w CIGA--obecna kapitalizacja to ok 650 M PLN .
https://www.youtube.com/watch?v=wrLSplMdqTA
Na steamie ma juz 40 K obserwujących --na WISH LIST są juz na 20 miejscu .
Powinno byc ciekawie w ciagu kilku nastepnych miesięcy---a Cig zapowiada że w przyszłym roku bedzie kolejny debiut gry robionej przez ICh drugi zespół produkcyjny z Czech.
Milton Essex najtańszy na giełdzie med tech i komercjalizacja pierwszego urządzenia face Cov już w 2 kw 2023 r. a Skin Sense też coraz bliżej. Zaplecze produkcyjne mają zapewnione w Zuard plus naukowa współpraca z WAT.
Widze, że otco udupiony jest na nastepnej spolce. i szuka frajerow..... Jak widzisz otco , kasa z dywidendy praktycznie nie wplyneła na kurs.... Wiec pod ciezarem własnym bedziemy spadac i spadać....
a ja uważam , że kasa poplynie na SDSoptic.........
To źle widzisz bo nie uważam że na SCP utknąłem tylko zrobiłem świetny Deal na long term . Moja obecna średnią to ok 110 pln (na Emerytalnych jeszcze mniej)przy kolejnej dywidendzie będę miał akcje za darmo a nawet spółka mi dopłaci do tego że kiedyś od kogoś kupiłem akcje po średniej 180 pln. Uważam że po bacteromic minimalna dywidenda to będzie jakieś 300 pln.
Cig to zupełnie inna bajka, ale dostrzegam również możliwość bardzo dużego potencjału nowego LofT w każdym razie uważam że jest duża szansa , że będzie grzanie pod debiut ich gry bo wygląda na pierwszych zajawkach jakie pokazali w San Francisco-- kozacko. Już ładnie buduje się wish lista i społeczność na steamie , zobaczymy jak to będzie wyglądało gdy ruszy właściwą kampania PRowa wraz z wybranym wydawcą
jeśli tak ostro wchodzisz w Growe tematy--czemu sie nie dziwie bo sporo ma byc debiutów w TYM ROKU --to jednak zobacz jakie Liczby pojawiaja sie po Zwiastunem technologii silnika UE5 w LotF na IGN --takich liczb LIKE--wyswitleń i komentarzy oraz JAkie one sa --lepiej nie ignorować--właśnie dlatego wybrałem CIG---to może byc wielki hicior jesli faktycznie gra bedzie tak wygladała graficznie i bedzie miała "miodno - wymagajacy"( dla tego gatunku) --- system walki.
PKP CARGO - spółka na absolutnym minimum wyceny (c/wk 0,2-0,3), wiele lat przynosiła straty. Q4 2022 najlepszy w historii (prawie 150 mln zysku netto), Q1 2023 zapowiada się dobrze i perspektywy dla branży bardzo dobre. Spodziewam się min. 100% (może i więcej) w tym roku, ale oczywiście to nie porada. Wciąz jest tanio IZOSTAL - tu akurat jest stabilna spółka z bardzo dobrymi wynikami co rok. Ostatnio po sporych wzrostach kursu, ale też wciąż jest potencjał moim zdaniem. Niska kapitalizacja. VOTUM - też duże wzrosty w zeszłym roku, ale kredyty frankowe to temat na lata.
No na CIG jest CIUNG --przebijają historyczne opory---niedługo mogą być infas o umowach dystrybucyjnych ---jest ciekawie
Ja osobiscie mam plan taki że gdy CIG napuchnie konkretniej Biere lewar( ma ciekawe i wysokie wspólczynniki LEWARU) i Dopakowuje SCP --może bedzie mozna jeszce kupic za jakis czas po ABSTRAKCYJNYCH cenach.
CIG daje czadu---ale najważniejsze jest to że TAM JEST PLYNNOSC ---mozna było spokojnie wejsc nawet sporym kapitałem i mozna spokojnie wyjśc nawet sporym kapitalem.
Natomiast ja OSOBISCIE radziłbym poczekac co najmniej do GAMEPLAY --do tego żeby sprawdzić jak bedzie rozdmuchiwany temat LotF --jak to bedzie wopływało na WISH listy oraz na budowanie SPolecznosci wokół LotF ---
LotF moze stac sie 3 cim wielkim brandem Polskiego GAMEDEVU ---po Wiedzminie od CDR ---po DYING LIGHT od techlandu .
Jesli wszytko bedzie wytglądało COOL z GAMEPLAY i przyrostem BRANDU LotF --- to nawet po 10 PLN czyli kapitalziacji ---1.8 MLD PLN to nie bedzie mocno DRogo.
TYM bardziej że FeeFloat to tak jak w przypadku SCP tylko 50% KApitalziacji ---bo reszta Jest w ujawnionych mocnych rekach ---TAK JAK W SCP.
Spokojnie od niespełna roku na RDG, zakończone badania kliniczne, produkty onkologiczne po patentach w UP RP czekają na komercjalizację przez inwestora takiego jak kupił swego czasu Blirt. Papier dyskretnie zbierany jak onegdaj SCFL, relatywnie w silnych rękach.