. Jak można sprzedawać akcje z dużą stratą. Proszę zauważyć pozytywy na spółce: 1.Pozbyli się spółek nie rentownych. .2.Otrzymali certyfikat na grę w Chinach. 3 Najlepsze gry przed nami. 4.Zauważcie że na ostatnim walnym zebraniu był obecny fundusz Allianz mając razem ponad 220tyś.akcji. 5.Dewidenda bedzie.Pytam po co od dajecie akcje, przecież to zbiera fundusz. Pamiętajcie fundusze muszą zarobić. Tu w grę wchodzi wynik trzy cyfrowy. .Giełda jest dla ludzi, którzy umieją czytać między wierszami i nie zaklinają rzeczywistości (np. na rynku Chińskim może się wile wydarzyć).
Ok to teraz trochę merytoryki, info o polityce dywidendy ze strony spółki:
Zarząd Spółki zamierza regularnie rekomendować Zwyczajnemu Walnemu Zgromadzeniu wypłatę dywidendy.
Dywidenda będzie wypłacana corocznie, po zatwierdzeniu przez Walne Zgromadzenie sprawozdania finansowego Spółki za poprzedni rok obrotowy.
Zarząd Spółki będzie rekomendował wypłatę dywidendy za poprzedni rok obrotowy w wysokości nie mniej niż 30 i nie więcej niż 75% zysku netto wskazanego w jednostkowym sprawozdaniu finansowym w przypadku gdy planowane wpływy ze sprzedaży gier w bieżącym roku są większe niż planowane potencjalne inwestycje i koszty tworzenia gier w bieżącym roku a po wypłacie dywidendy w kasie Spółki pozostanie wystarczająca ilość gotówki na nowe inwestycje i pokrycie kosztów wytworzenia gier.
Polityka dywidendowa Spółki na przyszłe lata może ulec zmianie, w zależności od wielkości możliwych inwestycji w kolejnych latach.
Każdorazowo, przy ostatecznym ustalaniu wartości dywidendy, która będzie rekomendowana Walnemu Zgromadzeniu, Zarząd Spółki będzie uwzględniał między innymi następujące istotne czynniki:
osiągnięty przez Spółkę w danym roku obrotowym poziom zysku netto, w tym w szczególności poziom zysku z działalności operacyjnej
Niema co tłumaczyć, osoby które piszą negatywnie o ULG to nie akcjonariusze, tylko ludzie,którzy pracują dla tych co skupują akcje.Nie dajcie się nabrać, prawda jest taka jw. pisałem
Dywidenda jest wypłacana z zysku roku ubiegłego. Jest 6,8 miliona straty, to z czego chcecie ta dywidendę? Nie ma co wam tłumaczyć bo i tak nie zrozumiecie. Już taki jeden codziennie ostatnio pisał i odliczał do premiery prezentacji huntinga. Tłumaczyli mu i pisali że nie będzie bo nie zdążą a ten nie wierzył. No i się okazało że jednak. To samo jest z dywidendą. Też uparcie wierzycie że będzie a nie ma na to najmniejszych szans. Gdyby miała być to by już dawno ogłosili. Specjalnie odpisy po to zrobili w tym czasie by nie musieć wypłacac.
Ten taki jeden co piszesz to zapewne Ja. Nic dla mnie się nie zmieniło, może rzeczywiście premiera trailera się opóźni, ale to nie wiele zmienia. O dywidendzie też nie masz pojęcia. Po prostu nie chce mi się już prostować waszych miernych postów dlatego się nie odzywam...