No i co ze bedzie jak kurs spadnie wiecej niż ona wynosci + jeszcze odciecie?
Druga sprawa, ze moze byc niska bo będa inwestycje.
Pompa bedzie dopiero po jakims wyroku uchylającym kary nakładane przez wojewodę lub dużej umowie.
Biorąc pod uwagę to co dzieje się w gospodarce, a szczególnie w budownictwie/ deweloperce te wyniki nie są złe. Niestety słabsze marże, ale Mo-bruk nie operuje na ultra niskich marżach więc powinno być ok.
Jeśli będą dziś spadki (a raczej będą) to będzie okazja na dodatkowy zakup. Osobiście mam duże nadzieje odnośnie tej spółki - to ważna branża (utylizacja trudnych odpadów), która "nigdzie się nie wybiera" (zostanie z nami na przyszłość).
Problemem jest to że spółka się przestała komunikować z akcjonariuszami, najpierw opowiada a mułach węglowych, po czym w raporcie rocznym nawet nie wspomina co się stało z tym pomysłem. Dla mnie żenada i brak profesjonalizmu. Brak info odnośnie prognoz na ten rok, jak widzą przetargi zero informacji- ile wzięli tematów na likwidację bomb ekologicznych. Dla mnie z takiego powodu (a nie może trochę gorszego wyniku niż był oczekiwany), spółka ma ogromny minus.