Mam trochę akcji tej firmy, kupione dość dawno, jeszcze przed splitem. Jestem na minusie, ale od razu planowałem inwestycję długoterminową. Czy warto potrzymać te akcje jeszcze parę lat? Dzięki za opinie.
Też mam ich akcje i jeśli tylko udałoby mi się z nimi zbliżyć do 0 to je wywale z portfela. Nie dlatego, że firma jest kiepska, firma ATM świetnie sobie radzi, wie co robi, ma cel i go realizuje. Fundamenty są naprawdę dobre - problem jednak w tym, że na kurs akcji to przełożenia nie ma, za mało osób się interesuje tą spółką by coś się na niej działo konkretnego z naszego punktu widzenia.
Autor crashev napisał: 2008-10-14
>Też mam ich akcje i jeśli tylko udałoby mi się z nimi zbliżyć do 0 to je wywale z portfela. >Nie dlatego, że firma jest kiepska, firma ATM świetnie sobie radzi, wie co robi, ma cel i go >realizuje. Fundamenty są naprawdę dobre - problem jednak w tym, że na kurs akcji to >przełożenia nie ma, za mało osób się interesuje tą spółką by coś się na niej działo >konkretnego z naszego punktu widzenia.
Gdyby rzeczywiście było tak, że świetnie sobie radzi to z pewnością wzbudziłaby zainteresowanie.
Autor: crashev 2008-10-14 15:16 napisał:
>Też mam ich akcje i jeśli tylko udałoby mi się z nimi zbliżyć do 0 to je wywale z portfela. >Nie dlatego, że firma jest kiepska, firma ATM świetnie sobie radzi, wie co robi, ma cel i go >realizuje. Fundamenty są naprawdę dobre - problem jednak w tym, że na kurs akcji to >przełożenia nie ma, za mało osób się interesuje tą spółką by coś się na niej działo >konkretnego z naszego punktu widzenia.
Prezesi się przecież interesują, jak poczytasz komunikaty spółki z ostatniego miesiąca to spółka rękami prezesów skupowała akcje własne, już dawno przekroczyli poziom skupu który planowali zrealizować i zapisali w czerwcowej uchwale, którą sami dzielnie sobie podjęli. A i wajs prezes wziął parę milionów dewidendy i zrobił dobre wrażenie kupując akcje za kilkadziesiąt tysięcy.
Jak widać nie mają na co pieniędzy wydawać.. Natomiast Altman prawdę Ci powie, w przeciwieństwie do niezrozumiałego bełgotu marketingowego, którym posługuje się spółka (czytaj zarząd).
1. Wyraża się zgodę na nabycie przez Spółkę w latach 2008-2010 nie więcej niż 1.500.000 (jeden milion pięćset tysięcy) akcji własnych, które będą zaoferowane do nabycia pracownikom spółek Grupy Kapitałowej ATM S.A., zgodnie z Regulaminem Programu Motywacyjnego dla Pracowników Grupy Kapitałowej ATM S.A. Jednocześnie Walne Zgromadzenie zatwierdza Regulamin Programu Motywacyjnego dla Pracowników Grupy Kapitałowej ATM S.A. w brzmieniu stanowiącym Załącznik do niniejszej uchwały oraz upoważnia Radę Nadzorczą ATM S.A. do dokonywania niezbędnych zmian w powyższym Regulaminie, w granicach przewidzianych niniejszą uchwałą.
2. Na sfinansowanie nabycia akcji, o których mowa w ust. 1, tworzy się kapitał rezerwowy w wysokości 13,5 mln zł poprzez przeniesienie na ten kapitał część kapitału rezerwowego utworzonego z zysku netto spółki za lata ubiegłe.
- skupili ok 730k. po średniej ok.7.2, a planowali robić skup po 9 to da się policzyć. Ktoś z nas się myli.
ATM ma umowę z PTC
PAP
21.10.2008 20:00
Czytaj komentarze(0)
Zobacz na forum ({PostCount})
ATM podpisał z Polską Telefonią Cyfrową umowę na kompleksowe wdrożenie systemu SMaCS, opartego na autorskim oprogramowaniu ATM oraz technologii Cisco - podał ATM we wtorkowym komunikacie.
Zakres prac, za jaki odpowiada ATM, obejmuje m.in. opracowanie projektu, przygotowanie infrastruktury sieciowej, dostawę i instalację urządzeń Cisco Systems oraz Dell, przystosowanie i wdrożenie aplikacji SMaCS, integrację rozwiązania z systemami PTC, a także świadczenie kompleksowej usługi serwisowej dla wdrożonego systemu.
Wartości kontraktu nie podano, jednak ATM w lipcu 2008 r. informował o zakończeniu realizacji pierwszego etapu dostawy infrastruktury sieciowej dla jednego z największych ogólnopolskich operatorów usług telekomunikacyjnych. Wartość tamtej części umowy wynosiła około 2,7 mln USD netto. Spółka jednocześnie informowała wówczas, że kontynuacja dostaw jest przewidziana na drugą połowę roku, a szacowana wartość kolejnego etapu prac to ponad 1,5 mln USD netto.
CenterNet ma Disaster Recovery Center i styk z Orange
22 października 2008 roku CenterNet podpisał porozumienie o współpracy z ATM. Porozumienie dotyczy dzierżawy powierzchni i urządzeń Zapasowego Ośrodka Przetwarzania Danych (Disaster Recovery Center) oraz dostarczenia spółce CenterNet usługi transmisji danych zapewniające styk z siecią Orange.
MIDAS:
CenterNet S.A. zawarł porozumienie o współpracy z ATM S.A.
(Emitent - PAP - środa, 22 października 19:06)
Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne
Raport bieżący nr 46/2008
Zarząd Narodowego Funduszu Inwestycyjnego Midas Spółka Akcyjna ("Fundusz") informuje, że w dniu 22 października 2008 roku spółka CenterNet S.A., podmiot w 100% zależny od Funduszu (zwany dalej "CenterNet") podpisała Porozumienie o współpracy z ATM S.A. (zwaną dalej "ATM").
Porozumienie dotyczy dzierżawy powierzchni i urządzeń Zapasowego Ośrodka Przetwarzania Danych (Disaster Recovery Center) oraz dostarczenia spółce CenterNet usługi transmisji danych zapewniające styk z siecią Orange.
ATM jest polską spółką giełdową dostarczającą usługi integracji systemów teleinformatycznych, dzierżawy łączy telekomunikacyjnych oraz produkcji oprogramowania. ATM dysponuje ogólnopolską siecią telekomunikacyjną, opartą na własnej infrastrukturze światłowodowej w najważniejszych miastach Polski. Ponadto samodzielnie oraz we współpracy ze spółkami zależnymi opracowuje innowacyjne produkty i usługi między innymi w zakresie płatności mobilnych.
A kogo teraz obchodzi jakaś propaganda marketingowa? Zamiast pisać jakieś pierdoły należy jasno powiedzieć: zarabiamy na tym przedsięwzięciu tyle i tyle, a nie ściemniać i się fascynować nie wiadomo czym ( bo nie bardzo jest czym).
Zgadzam się, że bez sensu tutaj na forum powtarzać bełkot PR'owy. Piszcie lepiej co sądzicie o spółce. To jest ciekawsze. Głównie powinni się wypowiadać obecni pracownicy. To oni wiedzą jakie są nastroje w firmie. Bojowe czy już spasowali i szukają sobie miękkiego lądowania.